Holopainen, Viita, Koskimies, Kalin ja Tulonen tehokkaina – Kuier järjesti blokkiklinikan

22.11.2021 08:32 Annika Holopainen, Silja Viita, Elina Koskimies, Marianne Kalin ja Helmi Tulonen takoivat kovia pistelukemia Euroopan korisparketeilla viime viikolla. Lisäksi Anniina Äijänen ja Awak Kuier lähentelivät tupla-tuplaa Kuierin suojellessa lisäksi omaa koriaan peräti viidellä torjunnalla.

Silja Viita ja Awak Kuier esiintyivät vahvasti maajoukkuetauon jälkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Awak Kuier jäi pisteen ja levypallon päähän tupla-tuplasta, kun Ragusa voitti Virtus Bolognan 83-70 (31-39). Kuierille merkittiin lisäksi hurjat viisi torjuntaa, kaksi syöttöä ja riisto. Ragusa on Italian liigassa viidentenä.
Ottelutilastot

Helmi Tulosen 14 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme riistoa ja torjunta olivat laiha lohtu Carugatelle, kun se hävisi Serie A2:ssa Milanon vieraana 50-58 (19-32). Carugatella on yksi voitto.
Ottelutilastot

Ruotsissa Silja Viita ja Ebba Pekonen urakoivat kahdesti viikon aikana.

Viikolla Viita oli lähellä tupla-tuplaa 11 pisteen, yhdeksän levypallon, neljän syötön, kahden riiston ja yhden torjunnan tilastoilla, kun IK Eos Lund voitti Boråsin selvästi 91-77 (43-34).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Viita oli liekeissä heittäessään 23 minuutissa 21 pistettä joukkueen voittaessa Uppsalan 79-69 (48-29). Viita sai lisäksi tilastorivilleen yhden levypallon, kaksi syöttöä ja torjunnan.
Ottelutilastot

Pekosen Helsingborg taipui viikon ensimmäisessä ottelussaan Södertäljelle 53-63 (33-36) Pekosen tilastoidessa yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa.
Ottelutilastot

Pekonen ei pelannut, kun Helsingborg venyi kuudella pelaajalla 55-46 (26-19)-voittoon A3 Uumajasta. Voitto oli Helsingborgille kauden kolmas.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Marianne Kalin teki uuden piste-ennätyksensä liigassa heitettyään 15 pistettä Bembibren napatessa toisen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Gran Canarian 52-48 (16-30). 37 minuuttia urakoinut Kalin sai tililleen myös yhden levypallon.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bembibren nousuvire sai jatkoa viikonloppuna sen voittaessa Teneriffan 59-53 (23-26). Tällä kertaa Kalin jäi pisteittä, mutta sai tililleen kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Heta Äijänen palasi loukkaantumisen jälkeen kentille, mutta sekään ei riittänyt siivittämään Maresmea kauden avausvoittoon Espanjan LF2 Challengessa, kun Alcobendas oli vahvempi 83-64 (48-36). Äijänen heitti kaksi pistettä, otti kolme levypalloa, syötti yhden ja torjui kertaalleen. Sara Rokkanen ei ollut Maresmen kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Ranskan LF2:ssa Annika Holopainen hääri jälleen tehokkaana 21 pisteen, neljän levypallon, kahden syötön ja kahden riiston tilastoilla Montbrisonin voittaessa Aulnoyen 63-60. Montbrison pitää seitsemättä sijaa sarjassa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Elina Koskimies oli kuumana Angels Nördlingenin voittaessa Hannoverin selvästi 76-60 (43-25). Koskimies pussitti 19 pistettä, repi 12 levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti vielä kahdesti. Anissa Poundsille kertyi 10 pistettä, kahdeksan levypalloa, viisi syöttöä ja riisto. Angels on seitsemäntenä.

Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sofia Pelanderin Herner voitti Hallen selvin 74-47 (37-17)-numeroin. Pelander heitti neljä pistettä, kahmi viisi levypalloa ja antoi yhden syötön. Herner on tasaisessa sarjassa kuudentena.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Anniina Äijäsen Royals Saarlouis joutui tunnustamaan Kelternin vahvemmakseen lukemin 71-86 (36-54). Äijänen kävi lähellä tupla-tuplaa kahdeksan pisteen, kymmenen levypallon ja riiston tilastoilla. Royals on Angelsin kanssa tasapisteissä.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Veera Pirttisen Piestanske Cajky vietti jälleen murskajaisia Slovakian liigassa voittamalla UMB Banska Bystrican 96-34 (53-17). Pirttinen kartutti tilastojaan yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla, syötöllä ja neljällä riistolla. Cajky on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Kreikan liigassa Anni Mäkitalo saalisti kaksi pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä PAOK:n voittaessa PAS Gianninan 80-75 (43-27).
Ottelutilastot

 
21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

20.7.2022 13:05 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen siirtyy Espanjan pääsarjassa pelaavaan Araskiin

Susiladiesin luottopelaajiin kuuluva Annika Holopainen, 28, on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Araski AES:ään. Holopainen pelasi edelliskautensa Ranskan kakkossarjassa, Montbrisonissa, ja oli koko sarjan kolmanneksi paras pistenainen.

15.7.2022 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Espanjan pääsarjaan – uutena osoitteena Bembibre

Edelliskauden Saksan Bundesliigassa pelannut Anniina Äijänen, 26, on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren kanssa. Äijänen on jo ennestään ehtinyt pelata kolme kautta Espanjassa, joista yhden pääsarjassa.

13.7.2022 09:23 Susiladies

Helmi Tulonen Italian pääsarjaan

Viime kaudella hurjaa jälkeä Italian kakkosliigan Carugatessa tehnyt Susiladiesin sentteri Helmi Tulonen, 23, siirtyy tulevalle kaudelle sarjatasoa ylemmäs. 189-senttisen Salon Vilppaan kasvatin uusi työnantaja on Italian pääsarjaa pelaava Basket Le Mura Lucca.

12.7.2022 13:13 Susiladies

Lotta-Maj Lahtisen ammattilaisura käyntiin Belgian mestarin riveissä

Mykistävän uran Yhdysvaltain NCAA-liigan perinteikkäimpiin joukkueisiin lukeutuvassa Georgia Techissä pelannut Lappeenrannan Catzin kasvatti Lotta-Maj Lahtinen, 22, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. Susiladiesin takapelaajan on hankkinut riveihinsä hallitseva Belgian mestari, tulevalla kaudella Euroliigaa pelaava Kangoeroes Basket Mechelen.

12.6.2022 17:57 Susiladies

Awak Kuier vaihtaa seuraa Italiassa – liittyy Eurocupia pelaavaan Reyer Veneziaan

Parhaillaan WNBA-kautta 2022 pelaava Awak Kuier, 20, on tehnyt uuden sopimuksen Italiassa, jossa hän tulee edustamaan ensi kaudella 2022-23 Reyer Veneziaa. Venetsialaisseura pelaa Italian pääsarjan, Serie A1:n, lisäksi Eurocupia.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

31.5.2022 08:27 Susiladies

Marianne Kalin sopimukseen Ferrolin kanssa

Susiladiesin Marianne Kalin, 25, on tehnyt sopimuksen espanjalaisen Universitario de Ferrolin kanssa, joka pelaa Espanjan kakkossarjassa. Kalin pelasi edelliskaudella Espanjan pääsarjaa Bembibren riveissä.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

27.4.2022 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen juhli Slovakian mestaruutta

Veera Pirttinen pääsi juhlimaan Piestanske Cajkyn kanssa Slovakian mestaruutta. Mestaruus oli Cajkylle sen historian ensimmäinen.

24.4.2022 21:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin kausi Italiassa ohi - Veera Pirttisen Cajky voiton päässä Slovakian mestaruudesta

Awak Kuierin kausi Italian Serie A1:ssä tuli päätökseen, kun Ragusan taival päättyi välierätappioon. Veera Pirttisen Piestanske Cajky on sen sijaan enää voiton päässä Slovakian mestaruudesta.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

22.4.2022 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin pisteet eivät riittäneet Ragusalle vielä finaalipaikkaan

Awak Kuierin Ragusa ei pystynyt vielä varmistamaan Italian Serie A1:n finaalipaikkaa suomalaistähden vahvasta pelistä huolimatta. Slovakiassa Veera Pirttisen Piestanske Cajky tasoitti finaalisarjan.

19.4.2022 06:59 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Ragusa avasi välierät voitolla – Kalinin Bembibre säilyi sarjassa

Italian Serie A1:ssä käynnistyivät välierät maanantaina ja Awak Kuierin Ragusa otti avausvoiton, kun se aiheutti Schiolle kauden avaustappion kotimaan sarjassa. Marianne Kalinilla oli myös aihetta riemuun, kun Bembibre varmisti sarjapaikkansa kauden viimeisessä ottelussa.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

16.4.2022 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa välieriin

Awak Kuierin Ragusa selvitti tiensä Italian liigan välieriin voittamalla Luccan.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

4.4.2022 09:01 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsen, Sofia Pelanderin ja Anni Mäkitalon kaudet päätökseen

Anniina Äijäsen ja Sofia Pelanderin taival Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä päättyi ensimmäisellä kierroksella. Ranskassa saatiin pudotuspelit käyntiin ja Slovakiassa Veera Pirttinen pääsee pelaamaan mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia