Holopaisen hurja tahti Islannissa jatkuu – Susiladies-pelaajat hyville pisteille

24.1.2021 21:54 Annika Holopainen jatkoi vahvoja pelejään Islannin liigassa, mutta KR jahtaa siitä huolimatta edelleen ensimmäistä voittoaan. Awak Kuier ylsi kahdesti viikon aikana kaksinumeroisiin pisteisiin ja koville pisteille pääsivät myös Sofia Pelander, Anniina Äijänen sekä Sara Rokkanen.

Annika Holopainen ja Awak Kuier olivat taas vahvassa vedossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ragusan yhdeksän ottelun mittainen voittoputki katkesi joukkueen viikon ensimmäisessä pelissä. Kuier heitti Ragusan pisteen johtoon puoli minuuttia ennen ottelun loppua, mutta San Giovanni nousi vielä 76-75 (41-46)-voittoon. Yhteensä Kuier saalisti 10 pistettä, kuusi levypalloa, syötön sekä riiston.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Ragusa palasi nopeasti voittojen tielle jättämällä Luccan ilman mahdollisuuksia. Ragusa voitti 82-63 (44-29) ja Kuier merkkautti jälleen 10 pistettä ja lisäksi viisi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Ragusa on neljäntenä 13 voitolla ja kolmella tappiolla.
Ottelutilastot

Holopainen jatkoi tehokkaita esityksiään Islannin liigassa tämän viikon kahdessa ottelussa.

Viikolla Holopaisen 21 pistettä, yhdeksän levypalloa ja syöttö eivät riittäneet tuomaan KR:lle kauden avausvoittoa, kun Fjölnir oli kotonaan vahvempi 75-68 (44-32).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Holopainen näytti jälleen miksi hän on Islannin liigan tämänhetkinen korikuningatar, kun hän takoi 31 pistettä Haukaria vastaan. Holopaisen pisteistä huolimatta Haukar voitti KR:n 79-65 (44-32) ja KR jatkaa sarjassa ilman voittoja. Holopainen tilastoi myös kuusi levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelander oli tehokkaana 10 pisteen, viiden levypallon, kahden syötön ja yhden riiston sekä torjunnan tilastoilla Hernerin voittaessa vieraskentällä Lions SV Hallen 82-66 (50-27). Herner on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijäsen edustaman Ferrolin voittoputki on nyt 17 ottelun mittainen, kun Ferrol voitti vieraskentällä Teneriffan selvästi 75- 54 (29-31). Äijänen oli joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen, kolmen levypallon, kahden syötön ja torjunnan tilastoilla. Ferrol johtaa A-lohkoa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulosen ja Elina Koskimiehen Ibaizabal otti tärkeän voiton kaataessaan Magec Tiasin 69-42 (39-20). Tulonen kuritti viime kauden seuraansa kahdeksan pisteen, kahdeksan levypallon ja kahden syötön edestä. Koskimiehen tilastoriville kirjattiin viisi pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Ibaizabal on A-lohkossa kuudentena yhdeksän voiton ja kahdeksan tappion saldolla.
Ottelutilastot

C-lohkossa Sara Rokkasen 17 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa olivat laiha lohtu, kun Andratx hävisi kotonaan Segle XXI:lle 61-67 (30-39). Andratx pitää lohkon perää voitettuaan tällä kaudella vain yhden ottelun.
Ottelutilastot

Ville Tuomisen valmentama Helsingborg urakoi Ruotsin liigassa viikolla, sillä ohjelmassa oli peräti kolme ottelua.

Viikon ensimmäisessä pelissään Tuomisen joukkue teki historiaa nappaamalla kautta aikain ensimmäisen voittonsa Ruotsin liigassa kaadettuaan Mark Basketin 82-60 (53-28).
Ottelutilastot

Viikon toisessa ottelussa Södertälje oli parempi numeroin 72-62 (29-43).
Ottelutilastot

Viikon kolmannessa ottelussaan Helsingborg taipui Alvikille selvästi 61-84 (27-45). Helsingborg on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Ninni Salmen ja Sandra Karstenin Wetterbygden Sparks pisti puhtaalla pelillä aloittaneen Alvikin tiukoille, mutta taipui lopulta niukasti 65-70 (35-29). Salmi kerrytti tilastojaan viidellä pisteellä, kolmella levypallolla ja torjunnalla. Karstenin tilastoihin merkittiin yksi levypallo. Sparksilla on neljä voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

 
4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

26.4.2021 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin Annika Holopainen palaa ensi kaudeksi Ranskaan

Susiladiesin luottopelaaja, tällä hetkellä Islannin pääsarjan pistekärkipaikkaa hallussaan pitävä Annika Holopainen, 27, palaa tulevaksi kaudeksi Ranskaan. Holopaisen tulevan kauden osoite on BC Montbrison Feminines ja sarjana Ligue Feminine 2.

23.4.2021 09:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa eteni välieriin

Awak Kuierin Ragusa eteni Italian liigan välieriin suoraan kahdella voitolla. Annika Holopainen palasi tehokkaasti kentille ja Sofia Pelanderin kausi Saksassa päättyi.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 21:37 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa aloitti pudotuspelit voitolla

Vaikka Awak Kuier repäisi tällä viikolla suurimmat otsikot upeasta toisesta varauksestaan WNBA:han, niin hän ehti aloittaa myös Italian liigan pudotuspelit.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

16.4.2021 02:45 WNBA

Awak Kuier varattiin WNBA:han historiallisesti toisena – osoitteena Dallas Wings

WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Dallas Wings varasi Awak Kuierin numerolla kaksi.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

14.4.2021 12:30 WNBA

Yle näyttää suorana WNBA:n varaustilaisuuden torstain ja perjantain välisenä yönä

WNBA:n varaustilaisuus järjestetään Yhdysvalloissa torstaina ja perjantain välisenä yönä klo 2:00 Suomen aikaa. Yle näyttää varaustilaisuuden suorana lähetyksenä, kun Awak Kuieria povataan yhdeksi varaustilaisuuden ensimmäisiksi nimiksi.

14.4.2021 11:32 Susiladies

Susiladies-luotsi Pekka Salminen Awak Kuierin mahdollisuuksista: ”Awak on kaikin puolin poikkeuksellinen pelaaja”

Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin nuori tähti Awak Kuier, 19, on ollut suomalaisen koripalloväen tarkkaan seuraama lupaus jo muutaman vuoden ajan. Mutta minkälainen pelaaja Kuier oikein on ja mitä häneltä on odotettavissa ammattilaisuralla? Kysymykseen vastaa Kuieria HBA-Märskyssä ja Susiladiesissa viime vuodet valmentanut Pekka Salminen.

12.4.2021 10:23 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsen Ferrol juhli nousua ja tappiotonta kautta

Anniina Äijäsen Ferrol päätti kautensa upeasti varmistaen nousun Espanjan pääsarjaan. Ferrol pelasi kautensa kokonaan ilman tappioita.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 08:13 WNBA

Näin toimii WNBA Draft: Wingsillä tukku varausvuoroja, kansainvälisillä pelaajilla eri säännöt

WNBA:n varaustilaisuus pidetään virtuaalisesti torstaina 15. huhtikuuta. Ensimmäisellä kierroksella Dallas Wings on hamunnut ensimmäiseltä kierrokselta peräti neljä varausvuoroa. Varaustilaisuudessa varataan sekä Yhdysvaltojen yliopistopelaajia että kansainvälisiä pelaajia, jotka määritellään varauskelpoisiksi jo kaksi vuotta ennen yliopistopelaajia.

8.4.2021 08:27 Susiladies

WNBA on kahdentoista joukkueen ammattilaisliiga, joka pelataan kesäisin

Yhdysvaltojen naisten ammattilaisliiga WNBA juhlii tänä vuonna 25. kauttaan. Kun suomalaislupaus Awak Kuieria veikkaillaan WNBA:n varaustilaisuudessa kärkisijoille, niin tässä artikkelissa käydään läpi liigan historiaa ja formaattia.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

6.4.2021 11:45 Susiladies

WNBA:n varaustilaisuus lähenee – Awak Kuierilla edessään jännittävät viikot

Suomalaisen koripallon ystävät elävät kutkuttavia aikoja huhtikuun puolivälissä, jolloin Yhdysvaltain naisten ammattilaisliiga WNBA järjestää vuotuisen varaustilaisuutensa: kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin kulmakivi Awak Kuier, 19, on kansainvälisten asiantuntijoiden spekulaatioissa ehdolla taalaliigaan kärkipään varausten joukossa.

3.4.2021 23:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Herner eteni välieriin Saksassa – ”Pelasimme hienosti joukkueena”

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner TC selvitti tiensä välieriin voittamalla Eisvögel Freiburgin puolivälierissä suoraan kahdella voitolla. Italian liigassa runkosarja lähenee loppuaan ja Awak Kuierin Ragusa sinetöi kolmannen sijansa.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

Näytä lisää vastaavia