Hongalle vahva ote kakkossijasta

7.3.2007 Espoon Honka otti vahvan otteen Korisliigan runkosarjan kakkossijasta, kun se kukisti kotipelissään sarjakolmosen Namika Lahden täpärästi 95-92 (40-39) -tuloksella. Voitto kasvatti Hongan eron takana tuleviin ToPoon, Namika Lahteen ja KTP:hen kuuteen pisteeseen, kun runkosarjasta on viisi kierrosta jäljellä.

Tasaisessa pelissä Matthew Williams nosti Hongalle ratkaisevan korin 95-90 -lukemiin kymmenen sekuntia ennen loppusummeria.

- Hyvä voitto. Kakkossijamme alkaa vaikuttaa jo melko varmalta. Ei tämä silti ollut meiltä mikään täysosumapeli. Olimme surkeita molempien jaksojen alussa ja Lahti ehti käväistä jo lähes kymmenen pisteen johdossa. Lopun pelasimme fiksusti, korosti voittajille pirteän esityksen myötä yhdeksän pistettä heittänyt Viljami Vanjoki.

Williams oli 21 pisteellä Hongan tehokkain. Tim Kisner ja Jukka Matinen heittivät 15 pistettä.

Namika Lahden tehoparin muodostivat Sidney Holmes 26:llä ja Augenijus Vaskys 25 pisteellä.

Tarmo yllätti KTP:n

Kierroksen yllätyksestä vastasi Porvoon Tarmo, joka katkaisi kuuden pelin tappioputkensa päihittämällä kotonaan sarjanelosen KTP:n 98-86 (51-48).

KTP hallitsi peliä lähes puoliväliin, mutta Tarmo johti kahdella viimeisellä neljänneksellä koko ajan.

Tarmon tehotrion muodostivat Ryan McDade 21 pisteellä, Chris Hester 20:llä ja Daryl Greene 17 pisteellä. KTP:n vastaava kolmikko jäi pienempiin pisteisiin Andre Foremanin tehtyä 17, Pasi Heinosen 15 ja Jermaine Spivey 14 pistettä. KTP:ltä puuttui tehopeluri Jerald Fields.

Kierroksen suurin ero syntyi odotetusti Joensuussa, jossa sarjan kärkijoukkue Kataja pyöritti jumboksi jääneestä Vantaan Pussihukista 95-62 (54-25) -voiton.

PuHu ei päässyt edes yrittämään yllätystä, kun Kataja vei jo ensimmäisen neljänneksen 14 pisteen erolla ja toisella neljänneksellä kotijohto repesi jo 30 pisteeseen.

Kataja ratkaisi voittonsa kolmoskaaren takaa, josta se nakkasi 15 koria. Petri Virtanen osui kuudella kolmosella ja yhteensä 30 pisteellä. Marc Axton säesti 14 pisteellä.

PuHun tehokkain oli Lapuan divisioonajoukkueesta siirtynyt Charles Guidry, joka teki ensimmäisessä liigapelissään 17 pistettä.

ToPo haki voiton Kouvoista

Kouvolassa ToPo piti Kouvot koko pelin altavastaajana ja otti vierasvoiton 76-83 (37-47) -lukemin.

Kouvot jäi kolmannella jaksolla 20 pistettä tappiolle, mutta kolme minuuttia ennen loppua se kipusi kahden pisteen päähän.

- Kovin peli, mitä meillä on ollut vähään aikaan. Kouvot pelasi viiden minuutin ajan todella hyvin, harvoin näkee kenenkään pelaavan viisi minuuttia sillä teholla. Ensimmäiset 30 minuuttia me pelasimme puolestaan paremmin kuin koskaan, kommentoi ToPo-luotsi Pekka Salminen.

John Thomas heitti ToPolle 24 pistettä ja Alex Wesby 16. Kouvojen uusi pelaaja Anthony Price nousi heti tehokkaimmaksi 16 pisteellään. Jalkavammastaan toipunut Terrance Roberson heitti 15 pistettä.

Myös Lappeenrannassa pelattiin epätasainen ottelu, jossa LrNMKY otti Uudenkaupungin Korihaista selkeän voiton 105-78 (51-40) -tuloksella.

Korihait putosi isäntien kyydistä kolmannella jaksolla ja lopussa ero repesi jo 37 pisteeseen.

LrNMKY heitti kotikoreihin tarkasti, kun se upotti 15 kolmosta. Anthony Lackey osui kaaren takaa peräti seitsemän kertaa ja keräsi kaikkiaan 26 pistettä. Marco Sanders pussitti 20 pinnaa.

Ed Nelson haali Korihaille 25 pistettä ja 18 levypalloa. William Copeland päätyi 17 pisteeseen.

Pudotuspeliviivan alapuolelle jääneiden joukkueiden tärkeässä pistetaistossa Team Componenta otti reilun 109-80 (54-25) -kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Karkkila hallitsi peliä alusta asti kasvatettuaan johtonsa toisella neljänneksellä 20:een ja pelin lopulla peräti 39 pisteeseen.

14 kolmosta upottaneesta kotijoukkueesta Chris Davis heitti 27 ja Marcus Jackson 22 pistettä. Pelin pistekunkku löytyi kuitenkin Pyrinnöltä Dennis Harrisonin haalittua 33 pistettä.

(STT – Koris.net)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.