Hongan Cummings Korisliigan helmikuun pelaaja

1.3.2006 Suomen Koripalloliitto on valinnut Espoon Hongan Monte Cummingsin Korisliigan helmikuun TEFAL-pelaajaksi. Koko kauden tasaisen hyvää työtä tehnyt Cummings, 29, on ollut isossa roolissa, kun liigassa toisena oleva Honka on voittanut kymmenestä viimeisestä pelaamastaan ottelustaan yhdeksän.

Cummings pelasi helmikuun 19,4 pisteen ja 4,6 levypallon keskiarvoilla. Helmikuun korkeimmat pisteet, eli 25 syntyivät viime lauantain tasaisessa kotiottelussa KTP:tä vastaan, jonka Cummings ratkaisi Hongan eduksi kolmen pisteen heittokaaren takaa.

- Honka on hitsautunut joukkueena koko ajan paremmin yhteen kevättä ja ratkaisupelejä kohti kuljettaessa. Se heijastuu myös henkilökohtaiseen suoritukseen, sanoo Cummings.

- Tulin Honkaan voittamaan Suomen mestaruutta ja olemme aikataulussa.

Cummings on pelannut tähän asti Hongassa kauden kaikki 38 runkosarjan ottelua. Hän lukeutuu ottelukohtaisella 30,9 peliminuutin keskiarvolla espoolaisjoukkueen päävalmentajan Mihailo Pavicevicin luottomiehiin.

Cummings on kiittänyt Pavicevicia minuuttimäärästään keskimäärin 17,2 pisteellä, 4,6 levypallolla, 1,53 koriin johtaneella syötöllä ja 1,50 riistolla, jolloin tehoindeksi on noussut 0.574:ään.

Ensimmäistä kauttaan Hongassa pelaavan 193-senttisen ja 84-kiloisen kokeneen Cummingsin valtteja ovat nopeus, kimmoisuus ja heittotarkkuus.

Ison tukun Tim Kisnerin upeita syöttöjä omista korkeuksistaan ja hyvällä rytmillä päätellyt Cummings on liigan tarkin kahden pisteen heittäjä prosentilla 64,5. Tilastoissa Hongan pelaajan takana tulevat kärkijoukkue Joensuun Katajan Clifton Jones (63,6) ja Alex Wesby (62,6).

- Joukkuekaverit ovat tarjonneet hyviä syöttöjä, joista on ollut helppoa pistää palloja pussiin, heittää Cummings turhankin vaatimattomasti.

"Cummings korkealla tasolla"

Mestaruuden tavoitteekseen asettanut Honka ei ottanut joukkuettaan rakentaessa riskejä yhdysvaltalaispelaajienkaan osalta. Honka hankki Kisnerin Salon Vilppaasta ja Cummingsin Namika Lahdesta.

Molemmat ovat sopeutuneet hyvin Hongan aggressiiviseen ja nopeaan pelityyliin. Montenegrolaisvalmentaja Pavicevic muistuttaa, että Cummings pelasi runsaat kaksi kautta erilaisessa roolissa Lahdessa.

- Cummings on omaksunut uuden roolinsa ja pelaa varsinkin nyt keväällä korkealla tasolla, kuten odotinkin.

- Hän on meille tällä hetkellä erittäin tärkeä pelaaja, painottaa Pavicevic.

Ennätyspitkä runkosarja kääntyy loppusuoralle

Honka ja erityisesti Cummings käynnistävät maaliskuun mielenkiintoisella ottelulla, kun ennätyspitkästä runkosarjasta on jäljellä enää kuusi kierrosta.

Honka kohtaa keskiviikon vierasottelussaan Namika Lahden, joka käy lähinnä Kouvojen ja mahdollisesti myös vielä ToPon kanssa kiivasta taistelua sijoittumisesta neljän parhaan joukkoon, sekä sitä myötä kotiedusta playoff-peleihin.

Kataja, Honka ja LrNMKY ottavat paikkansa runkosarjan kärkikvartetista, ellei loppukierroksilla tapahdu suuria ihmeitä.

Hongalla on onnistuessaan yhä mahdollisuudet haastaa Kataja kärkipaikan osalta. Honka kohtaa Katajan Espoossa lauantaina 18. maaliskuuta, jolloin 44 ottelun mittainen runkosarja pelataan päätökseen.

Korisliigan kuukauden pelaajaksi on kaudella 2005-06 ennen Cummingsia valittu Katajan Petri Virtanen (lokakuu), Namika Lahden Michael Kuebler (marraskuu), LrNMKY:n Pasi Riihelä (joulukuu) ja Uudenkaupungin Korihaiden Boakai Lalugba (tammikuu).



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia