Hongan, JKS:n ja KaPo:n nuorten SM-kultaputkille jatkoa

30.4.2009 Koripallon nuorten SM-kullat matkasivat tutuille seuroille. Mestaruudet voittaneista espoolainen Tapiolan Honka, Järvenpään Koripalloseura ja Karhun Pojat olivat kultamitalisteja myös vuosi sitten nuorten SM-sarjoissa.

Myös neljäs tämän kevään mestari Helsingin NMKY on totuttu näkemään nuorten SM-sarjojen kärkisijoilla. Tänä keväänä HNMKY:n A-tytöt kaappasivat ikäluokan Suomen mestaruuden häviämättä otteluakaan pudotuspeleissä. SM-kulta oli HNMKY:lle kolmas A-tytöissä neljän viime vuoden aikana.

Finaalisarjassaan HNMKY voitti jyväskyläläisen HoNsU:n voitoin 2-0. Ratkaisufinaalin (65-52) hahmo oli nuorten maajoukkueistakin tuttu Julia Salmio, joka tehtaili tuplatuplan (12/11).

A-tyttöjen SM-pronssimitalit ripustettiin Turun Riennon pelaajien kaulaan, kun turkulaiset voittivat taiston himmeimmistä mitaleista Tapiolan Honkaa vastaan.

A-pojissa Tapiolan Honka puolusti mestaruuden sen sijaan itselleen. Hävittyään avausfinaalin (69-80) PuHu Junioreille espoolaiset pitivät kahdessa viimeisessä finaalissa vantaalaiset yhteensä 83 pisteessä ja etenkin kolmannen finaalin lopputulos 64-31 jätti vähän jossittelun sijaa.

Voittajista nuorten maajoukkuemiehet ja Espoon Hongan liigamiehistössäkin pelaavat Carl Lindbom (24/6) ja Antto Nikkarinen (17/6 syöttöä) tekivät kolmannessa finaalissa kahdestaan kymmenen pistettä enemmän kuin vastustaja.

Nuorten mestaruussarjojen kiinnostavuudesta kertoo omaa kieltään se, että A-poikien ratkaisufinaalia seurasi Tapiolassa reilusti yli tuhat katsojaa, jonka lisäksi Hongan tarjoamaa live-kuvaa tuijotti netissä 800 kiinnostunutta.

Viime vuonna Tapiolan Honka voitti SM-kultaa A-tytöissä sekä B-pojissa.

SM-pronssia A-pojissa otti HoNsU. Kuluneen kauden nuorten mitalitaulukossa HoNsU oli A-tyttöjen hopean ja kahden mitalinsa myötä kakkonen. Edelle pääsi vain Honka, joka voitti kolme mitalia.

JKS uusin ”kestomenestyjä”

B-poikien Suomen mestaruus matkasi tänä vuonna Järvenpään Koripalloseuraan. Viime vuonna JKS voitti A-poikien SM-kultaa, joka oli järvenpääläisseuran kautta aikain ensimmäinen mestaruus nuorten SM-sarjoissa.

JKS löi finaaleissa suoraan 2-0 Tapiolan Hongan. Järvenpääläisten tehokolmikon muodostivat finaaleissa ja koko kauden ajan Mikko Jämsä, Samuli Oja ja Jesse Viita, joiden lisäksi Henry Alatyppö nousi pudotuspeleissä esiin pussittaen esimerkiksi avausfinaalissa 19 pistettä.

Pronssia B-pojissa huuhtoi Tampereen Pyrintö, joka kukisti pronssipelissä Helsingin NMKY:n.

B-tytöissä helsinkiläinen Karhun Pojat juhli jo toista peräkkäistä ikäluokan Suomen mestaruutta. Loppuotteluissa paikallisvastus Wartti Basket taipui voitoin 0-2. Molemmissa finaaleissa avainroolissa oli Nita Joyner, joka hyökkäyspään onnistumisten ohella onnistui puolustuspelissään WB:n vahvaa isoa kalustoa vastaan. Wartin kantaviin voimiin kuuluu mm. I divisioonan korintekijätilaston kakkonen Janniina Koivunen. Joyner on taistelija- ja puolustusasenteestaan pelaajaurallaan tunnetuksi tulleen Greg Joynerin tytär.

KaPon leveästä materiaalista kertoo jotain se, että Nita Joynerin ohella finaaleissa onnistuivat vuorotellen Noora Järvikangas, Milla Kopra, Heidi Mannila, Anna-Sofia Tuomaala ja Saara Wahlgren.

B-tyttöjen pronssit ojennettiin Tapiolan Hongalle, joka voitti vantaalaisen Tikkurila-Seuran.

Nuorten SM-sarjojen täydelliset tilastot koko pelikaudelta sekä mestarijoukkueiden kokoonpanot löytyvät Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta http://www.basket.fi/. Seuraavassa myös linkit mestariseurojen nettisivuille, joilta löytyy kattavat mestaruusartikkelit:

Nuorten Suomen mestarit 2009Lisätietoja: http://www.basket.fi/

 
7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

18.6.2014 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on alkanut

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 15.8.2014. Samalla on julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2014-15.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

1.10.2012 Pohjoinen alue

Koripallon A- ja B-nuorten SM-sarjoihin edustus 29 seurasta, 19 kaupungista

Koripallon A- ja B-nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä. SM-sarjoihin tarjolla olleisiin 40 sarjapaikkaan tarrasi 29 eri seuraa 19 eri kaupungista ympäri Suomen. B-nuorten SM-sarjat käynnistyvät sunnuntaina 7.10. ja A-nuorten SM-sarjat puolestaan lauantaina 13.10. Samoina päivinä käynnistyvät ikäluokkien valtakunnalliset I divisioonat.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

7.5.2011 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen peliformaatit pysyvät ennallaan

Koripallon A-, B- ja C-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelitavat säilyvät ennallaan pelikaudella 2011-12, päätti Koripalloliiton hallitus. A- ja B-nuorten SM-sarjoissa syksyllä 2011 pelattavien karsintojen perusteella pelataan kymmenen joukkueen SM-sarjat ja kymmenen joukkueen I divisioonat, kuten aiempinakin pelikausina. SM-runkosarjan neljä parasta mittelevät SM-mitaleista.

Näytä lisää vastaavia