Honka piti asemansa suurimpana koripalloseurana

3.7.2006 Espoon ylpeys Tapiolan Honka säilytti kaudella 2005-06 asemansa Suomen suurimpana koripalloseurana. Hongan asema suurimpana seurana perustuu ennen kaikkea laadukkaaseen ja laajaan juniorityöhön, sillä Honka on 484 junioripelaajallaan Suomen ylivoimaisesti suurin junioriseura.

Tapiolan Hongan (644 lisenssiä) asema Suomen suurimpana koripalloseurana on vankka, vaikkei se onnistunutkaan kuluneella kaudella kasvattamaan omaa lisenssimääräänsä. Hongan takana Helsingin NMKY (580) jatkoi omaa kasvuaan ja saattaa kasvun jatkuessa lähivuosina haastaa jopa Hongan aseman suurimpana. Lisenssitilaston kolmantena komeilee ToPo Juniorit 447 lisenssillään.  

Kärkikolmikon takana huomionarvoista on Lahden NMKY:n (397) nouseminen jo neljänneksi suurimmaksi seuraksi sekä sadalla lisenssillä omaa lisenssimääräänsä kasvattaneen Salon Vilppaan (365) nousu seitsemänneksi suurimmaksi seuraksi. Kauden listanousijoihin kuuluu myös kymmenen suurimman joukkoon itsensä nostanut itähelsinkiläinen Wartti Basket (290). 

LaNMKY suurin pojissa, KaPo naisissa ja tytöissä 

Tapiolan Honka ja Helsingin NMKY ovat koripallon yleisseuroja, jotka valtasivat lisenssilistojen kärkipaikkoja niin miesten, naisten, poikien kuin tyttöjenkin puolella. Seurojen kovimmat haastajat tulevat kuitenkin erikoistumiseen toimintansa perustavista seuroista. 

Poikajunioreiden määrässä mies- ja poikakoripalloon keskittynyt Lahden NMKY nosti jo itsensä 320 poikajuniorilla Suomen suurimmaksi seuraksi. Samalla LaNMKY nousi kaikkien junioripelaajien määrässä toiseksi suurimmaksi heti Hongan jälkeen.  

Nais- ja tyttökoripalloon erikoistunut helsinkiläinen Karhun Pojat säilytti puolestaan asemansa Suomen suurimpana nais- ja tyttökoripalloseurana. Seura oli 258 lisenssillään edelleen hieman Tapiolan Honkaa suurempi. Junioripuolella KaPo oli puolestaan 205 tyttöjuniorilla yhden lisenssin verran Honkaa suurempi. 

Pantterit ja Vilpas kauden kasvajat 

Eniten lisenssimääräänsä kaudella 2005-06 kasvatti helsinkiläinen Pantterit. Panttereiden lisenssimäärä kasvoi peräti 119 lisenssillä ja seura nousi samalla kaikkien lisenssien määrässä (277) Suomen 12. suurimmaksi seuraksi. Panttereiden lisenssimäärän kasvu perustui pitkälti seuran laajan aluetoiminnan tuomisella Koripalloliiton lisenssitoiminnan piiriin.  

Panttereiden ohella kauden kasvukomeettoihin kuului sadalla lisenssillä kasvanut ja Läntiseen alueen suurimmaksi koripalloseuraksi noussut Salon Vilpas. Panttereiden ja Vilppaan takana kasvurintamalla kunnostautuivat omaa lisenssimääräänsä yli 50 lisenssillä kasvattaneet Lohjan Urheilijat, helsinkiläiset Sykki ja Wartti Basket sekä Kauhajoen Karhu. 

Eniten prosentuaalisesti kasvaneiden seurojen ykkössijan vei Sipoon Suomen koripallokartalle heittänyt Hukkabasket. Hukkabasket (45) käynnisti oman junioritoimintansa ja samalla yli kolminkertaisti lisenssimääränsä. Junioritoiminnan aktivoiminen toi myös Kauhajoen Karhun ja Kajaanin Hongan eniten prosentuaalisesti kasvaneiden seurojen kärkisijoille. Tulevat kaudet näyttävät pystyvätkö seurat vakiinnuttamaan junioritoimintaansa ja sitä kautta jatkamaan myös toimintansa kasvattamista. 

Kyseiset tiedot käyvät ilmi Koripalloliiton seurakohtaisista lisenssitilastoista. Kauden 2005-2006 seurakohtaisten lisenssimäärien TOP20-listat ovat kokonaisuudessaan nähtävissä alla olevan linkin kautta. Kyseiset tiedot julkaistaan nyt kolmannen kerran ja ne tullaan jatkossakin julkaisemaan vuosittain. 

Koripalloliitto tiedotti jo aiemmin lisenssimäärien kokonaiskasvusta. Kaudella 2005-06 lisenssimäärä oli 16 086 lisenssiä. Kasvua edelliseen kauteen tuli kolme prosenttia. Tiedote lisenssien kokonaismäärästä on luettavissa tästä.

Lisätietoja: /alueet_seurat/seurojen_lisenssitilastot/
 
26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

27.3.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliitto reagoi sääntö- ja toimenpideremontilla kannabis-käryihin

Suomen Antidopingtoimikunta suoritti vuosina 2001-07 koripallon parissa lähes 500 dopingtestiä, joiden tulokset olivat kaikki negatiivisia. Vuodenvaihteen jälkeen kaksi amerikkalaispelaajaa jäi kiinni kannabiksen käytöstä tunnetuin seurauksin. Tapausten johdosta Koripalloliitto on käynnistänyt remontin, jonka myötä liiton sääntöjä uusitaan ja antidopingvalistusta tehostetaan.

11.5.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliiton lisenssimäärä kasvoi, mutta kasvu hidastui

Koripallon lisenssimäärä kasvoi kolmantena kautena peräkkäin. Koripalloliiton lisenssimäärä kaudella 2006-07 oli 16 136 lisenssiä. Lisenssimäärä kasvoi kuluneella kaudella kuitenkin vain 50 lisenssillä ja kahden edellisen kauden kolmen prosentin kasvuvauhdista jäätiin selvästi.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

20.11.2004 Pohjoinen alue

Tapiolan Hongan valtakausi Kultainen Kori –kilpailussa jatkuu

Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei jo neljännen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun voiton. Honka kävi tuttuun tapaan tiukan kamppailun kisan voitosta Helsingin NMKY:n kanssa. Kolmanneksi kilpailussa nousi viime vuoden seitsemänneltä sijaltaan Lahden NMKY.

2.7.2004 Pohjoinen alue

Tapiolan Honka Suomen suurin koripalloseura

Espoolainen Tapiolan Honka säilytti kaudella 2003-04 asemansa lisenssimäärillä mitattuna Suomen suurimpana koripalloseurana. Karhun Pojat on suurin tyttökorisseura. Eniten lisenssimääräänsä edellisestä kaudesta kasvatti puolestaan Porvoon Tarmo, jonka 78 lisenssin kasvu on hyvä osoitus koripallon suosion kasvusta Porvoossa. Kyseiset tiedot käyvät ilmi Koripalloliiton tekemistä seurakohtaisista lisenssitilastoista.

2.6.2004 Pohjoinen alue

Koripallon nuorisotoimintalinjan tekeminen käynnistynyt

Suomen Koripalloliitto on käynnistänyt oman nuorisotoimintalinjansa tekemisen. Nuorisotoimintalinjassa määritetään ne arvot ja toimintatavat, joilla suomalaista nuorisokoripalloa lähdetään jatkossa kehittämään. Nuorisotoimintalinjan keskeisenä tavoitteena on kääntää koripallon pelaajamäärät nousuun.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

25.10.2003 Pohjoinen alue

Tapiolan Honka edelleen Kultaisen Korin hallitsija

Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei jo kolmannen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun voiton. Honka joutui kisassa aiempia vuosia tiukemmalle, sillä Helsingin NMKY antoi sille kovan vastuksen häviten ainoastaan kahdeksalla toimintapisteellä.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

Näytä lisää vastaavia