Honka väsytti lopulta konkari-Kisiksen

5.10.2002 Kolme I divisioonan joukkuetta miesten Suomen Cupissa pudottanut Kisis kohtasi lauantaina odotetussa kamppailussa hallitsevan Suomen mestarin ja Cup-voittajan Hongan. Entisten SM- ja maajoukkuetähtien miehittämä Kisis pysyi Hongan vauhdissa 23 minuuttia, mutta joutui lopulta antautumaan lukemin 94-67.

Tapiolan Urheiluhalliin oli ahtautunut täysi katsomollinen tarkastamaan entisten sarjajyrien nykykunnon. Kukaan ei varmasti joutunut pettymään näkemäänsä. Konkarit ovat säilyttäneet urheilullisen ulkomuotonsa ja pelisilmäähän Kisiksen miehistöltä löytyy vaikka muille jakaa. Yli 35-vuotiaiden Suomen mestaruutta jahtaavan kokoonpanon yhteenlaskettu SM-otteluiden määrä kun lähentelee 4.000:ää ja maaotteluidenkin määrä 700:ää.

Vastassaan Kisiksellä oli kovasti viime kaudesta uudistunut Honka. Joukkue on kokenut nuorennusleikkauksen, jonka lisäksi se on liikkeellä yhden ulkomaalaisvahvistuksen (Marcus Grant) voimin. Siitäkin huolimatta hämmästys Tapiolassa oli suuri, kun Kisis siirtyi Honkaa vastaan Mika Luukkasen kolmosella ajassa 21:30 pisteen johtoon (50-49). Jo aiemmin Kisiksellä oli ottelussa hetkensä. Toisella neljänneksellä Jari Raitanen intoutui heittorulettiin, joka palautti varmasti monelle katsojalle rakkaita muistoja mieliin takavuosilta. Ainakin kannatus oli sen mukaista. Raitasen kaukoheitoilla ja Sakari Pehkosen viimeisen sekunnin onnistuneella heitolla Kisis nousi kahden pisteen päähän (44-42) puoliajalle mentäessä.

Honka teki ottelun itselleen vaikeaksi. Kisiksen ”makaavaa” paikkapuolustusta vastaan se yritti väenväkisin päästä korin läheisyyteen, vaikka vapaita heittopaikkoja olisi ollut käytettävissä kauempaakin. Toisen puoliajan alussa Luukkanen nosti Kisiksen siis jopa johtoon, mutta sitten joukkueen kuntopohja petti.

- Luulen, että (Luukkasen kolmonen ja johtoasema) oli meille jo unelmien täyttymys, naureskeli Raitanen ottelun jälkeen.

- Tietenkin ”Peren” (Kari-Pekka Klinga) loukkaantuminen alkuveryttelyssä vaikutti peliimme. Meni sekin vähä vaihtokierto sekaisin mikä meillä on ollut, Raitanen jatkoi pilke silmäkulmassa.

Vakavalla naamalla Raitanen myönsi, että erona aikaisempiin otteluihin oli se, että nyt vastustaja jaksoi painaa puolustuksessa koko ottelun ajan ja koko joukkueen voimin. Lopulta Kisis joutuikin antautumaan. Honka pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä ja sai muutaman onnistuneen kolmosen ratkaisevaan saumaan. Pirteimmin uudistuneesta Hongasta esiintyivät Pussihukista siirtyneet Olli Nikitin (25/2) ja Juuso Lehtimäki (15/9).

- Osasin odottaa tällaista ottelua. Ensimmäinen virallinen peli ja täysin uusi joukkue. Vastassa suomalaisen koripalloilun suuria nimiä. Erittäin vaikeat lähtökohdat, myönsi Honka-luotsi Mihajlo Pavicevic.

Kisiksen nimivahvasta miehistöstä Raitanen heitti 20 pistettä ja Pehkonen 12.

Honka pelaa sunnuntaina Tapiolassa Semi Final Four –turnauksensa loppuottelussa BC Jyväskylää vastaan, joka voitti päivän ottelussaan Pyrbasketin 97-84. Panoksena on paikka Suomen Cupin lopputurnaukseen, Final Fouriin, joka pelataan 16.-17.11.

BC Jyväskylä hallitsi Pyrbasket-ottelua lähes koko ajan. Päätösneljänneksellä Pyrbasket nousi kahdesti johtoasemaan Pietu Kätkän (74-73) ja Tero Minetin (77-75) kolmosilla. Viimeisten minuuttien aikana Jyväskylän värikäs vahvistus Nat Burton onnistui kuitenkin upottamaan ratkaisevia koreja joukkueelleen, kun Pyrbasketin hyökkäyspeli puolestaan puuroutui. Liikettä ei löytynyt ja Kätkä yritti ottaa ohjat käsiinsä kaukoheitoilla onnistumatta kuitenkaan niissä. Burton nakutti kaikkiaan 32 pistettä. BC Jyväskylän elohiirimäinen Petri Virtanen (23/2) oli avausjakson ilopilleri.

Hongan ja BC Jyväskylän välinen ottelu pelataan sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallilla klo 15.30.

Isäntäjoukkueet pitivät pintansa

Muissa Semi Final Four –finaaleissa kohtaavat sunnuntaina otteluparit KTP-Salon Vilpas (klo 15 Karhuvuoren Urheilutalo), Lappeenrannan NMKY-Kataja (klo 17 Lappeenrannan Urheilutalo) ja Namika Lahti-Pussihukat (klo 17 Lahden Urheilutalo). Turnausisännät siis pitivät kaikki pintansa lauantaina.

Kotkassa KTP:n lähtöasetelma oli porvoolaista Tarmoa vastaan kaikkea muuta kuin edullinen. KTP oli juuri menettänyt sairastuvalle polvivaivaisen Anssi Kinnaslammen, jonka lisäksi Roope Mäkelän siirtopapereita ei saatu ajoissa kuntoon. KTP onnistui kuitenkin kääntämään ottelun edukseen, vaikka olikin toisella neljänneksellä jo jäämässä pahasti jälkeen (tilanne Tarmolle 32-18). Loppulukemat 86-77 KTP:n eduksi. KTP:n vastustaja sunnuntaille selvisi parista Salon Vilpas-Team Componenta. Karkkilalaiset johtivat puoliajalla 48-41, mutta Vilpas rynni lopulta 86-79-voittoon. Componenta pelasi ilman nilkkavaivaista amerikkalaisvahvistustaan Shanderick Downsia.

Lappeenrannassa nähdään sunnuntaina viime keväisten pudotuspelien uusinta, kun LrNMKY ja Kataja iskevät yhteen. Katajahan kaatoi otteluvoitoin 3-2 lappeenrantalaiset puolivälierissä matkallaan SM-pronssisille mitaleille. Lappeenranta kukisti lauantaina omassa ottelussaan Forssan Koripojat selvänumeroisesti 96-61. Riihelän veljekset Pasi (20/8) ja Timo (17/8) olivat iskussa. Katajan ykkönen oli Äänekosken Huimaa vastaan 28 pistettä heittänyt Andre Foreman. Joensuulaisten voittopisteet kirjattiin 98-72.

Kisiksen ohella toisena joukkueena alkukierroksilta jatkoon edennyt Helsingin NMKY kärsi Lahdessa kotijoukkue Namika Lahdelle 73-107-tappion. Erityisen kova piteleminen helsinkiläisillä oli Lahden isossa kalustossa. 205-senttinen maajoukkuelaituri Sami Lehtoranta heitti 21 ja Lahden oma kasvatti Sami Pekkola 20 pistettä. Päivän kenties pirteimmästä esityksestä vastasi kuitenkin Pussihukkien vasta 18-vuotias ja vain 175-senttinen Nanayaw Awuah-Addae. Suomen nuorten maajoukkueita kolunnut Awuah-Addae kirjautti PuHu:n voittaessa Kouvot 114-69-lukemin 23 peliminuutissa 17 pistettä, yhdeksän levypalloa ja huikeat seitsemän pallonriistoa.

Asiat

 
15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

Suomen cupeja ei pelata kaudella 2013/14

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomen cup -kilpailuja ja miesten LiigaCupia ei järjestetä pelikaudella 2013/14. Cupien mahdollista palauttamista koripallokauden otteluohjelmaan käsitellään tarpeen mukaan uudelleen tulevan pelikauden jälkeen.

10.2.2013 18:30 Suomen Cup

Catz uusi cup-kultansa näytöstyylin

Naisten SM-sarjan kärjessä viihtyvä Lappeenrannan Catz toisti vuoden takaisen temppunsa järjestämällä todellisen näytöksen cupin finaalissa Äänekosken Huimaa vastaan. Päävalmentaja Mika Haakana pääsi käyttämään koko pelaaja-arsenaaliaan, kun ”kissalauma” repi ja raastoi Huiman hajalle molemmissa kenttäpäädyissä matkallaan 81–48 (44–19)-voittoon.

9.2.2013 Suomen Cup

Hurmioitunut Honka cup-voittoon Säynätsalossa

Tapiolan Honka vei nimiinsä uudistuneen miesten Suomen cupin mestaruuden pyörittelemällä finaali-isäntä Säynätsalon Rientoa vieraskentällä pistein 79–98 (41–49). Pitkästä aikaa lähes kaikki nimimiehensä parketille saanut Honka esitteli kauden parasta puolustustaan ja nautti hyökkäyspäässä onnistumisia laajalta rintamalta.

9.2.2013 Suomen Cup

Latvala lunasti Huimalle cup-finaalipaikan viime hetken heitolla

Naisten Suomen cupin välierässä nähtiin lauantaina yllätystulos, kun Huima kaatoi Peli-Karhut viime hetken kolmosella. Jännitysnäytelmä päättyi Huiman voittoon lukemin 69–70 (54–55). Äänekoskelaisten sankarina juhlittiin 17-vuotiasta Ulriikka Latvalaa, joka masensi ennakkosuosikin vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua.

9.2.2013 Suomen Cup

Catz pyyhkäisi Hongan tieltään cupin välierässä

Naisten Suomen cupin sunnuntaisessa finaalissa nähdään toisinto vuoden takaisesta otteluparista, kun Lappeenrannan Catz nujersi odotetusti Tapiolan Hongan ja selvitti tiensä finaaliin Äänekosken Huimaa vastaan. Naisten SM-sarjan piikkipaikkaa pitävä Catz myllytti Honkaa pistein 79–56 (46–30).

8.2.2013 Suomen Cup

SäyRi ja Honka iskevät yhteen miesten cupin finaalissa

Miesten Suomen cup huipentuu lauantaina Keski-Suomessa, kun Säynätsalon Riento kohtaa Tapiolan Hongan cupin finaalissa. Sekä SäyRin että Hongan kokoonpanot ovat muuttuneet melkoisesti talven aikana ja odotettavissa on tiukka, tasainen kamppailu cup-pokaalista.

8.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: PeKa itsevarmana viime talven cup-finalisti Huiman kimppuun

Naisten Suomen cupin Final Four -turnaus käynnistyy lauantaina Lappeenrannassa kotkalaisjoukkue Peli-Karhujen ja viime talvena cupin finaaliin selviytyneen Äänekosken Huiman kohtaamisen merkeissä. Peli-Karhut lähtee välierään voittoputkessa, kun taas Huiman iskukykyä ovat verottaneet takapelaajien loukkaantumiset.

7.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: Nuorekas Honka haastaa sarjakärki Catzin

Naisten SM-sarjakausi 2012/13 on edennyt toiselle puoliskolleen hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin merkeissä. ”Kissalauma” on niitannut 22 ottelustaan maukkaat 20 voittoa ja lunastanut siten Lappeenrantaan ensi viikonloppuna pelattavan naisten cupin Final Fourin. Cupin välierässä Catzin haastaa SM-sarjan syyskauden väriläiskä, nuorekas Tapiolan Honka.

3.2.2013 18:00 Suomen Cup

Pyrintö sai revanssin Bisonsista LiigaCupin finaalissa

Viime keväänä Korisliigan välierässä Nilan Bisonsin jalkoihin jäänyt Tampereen Pyrintö sai maukkaan revanssivoiton loimaalaisista sunnuntaina LiigaCupin finaalissa. Pyrintö piti Bisonsin syömähampaat tehokkaasti aisoissa ja huokui nälkää sekä taistelutahtoa matkallaan maukkaaseen 78–73 (41–37)-voittoon.

2.2.2013 20:45 Suomen Cup

Pyrintö vahvan alun turvin Bisonsin seuraksi LiigaCupin finaaliin

Korisliigan LiigaCupin sunnuntaisessa finaalissa pelataan viime kevään kiihkeän välieräsarjan tunnelmissa, kun Tampereen Pyrintö selvitti tiensä viikonlopun huipentumaan kukistettuaan Kauhajoen Karhun välierässä 78–73 (42–30). Karhu kuroi Pyrinnön 22 pisteen johtoaseman umpeen neljännellä jaksolla, mutta Carl Lindbomin kolmoset palauttivat tamperelaisille tarvittavan turvavälin.

2.2.2013 17:45 Suomen Cup

Bisons jylläsi vahvan kolmannen jakson turvin LiigaCupin finaaliin

Hallitseva miesten Suomen mestari Nilan Bisons pelaa sunnuntaina LiigaCupin mestaruudesta. Korisliigan runkosarjassa seitsemän perättäistä voittoa edellisistä otteluistaan hakenut KTP johti lauantain välierää vielä tauolla, mutta Bisons vei kolmannen jakson alun murskaavasti 22-6 ja piti lopulta KTP:n takanaan lukemin 100–91 (44–46).

1.2.2013 09:12 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: huippuvireinen KTP hakee mestari-Bisonsin päänahkaa

Hallitseva Suomen mestari Nilan Bisons kohtaa lauantaina pelattavassa miesten LiigaCupin välieräottelussa kanssaan liigaa johtavan KTP:n. Kotkalaiset lähtevät horjuttamaan mestaria seitsemän ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkueena otteluun lähtevä Bisons luottaa täsmäaseidensa purevan myös Pyynikillä.

31.1.2013 12:00 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: Jatkuuko Karhun yliote Tampereen Pyrintöä vastaan?

Tampereen Pyrinnön vuodenvaihteen voittoputki petasi LiigaCupin Final Fourin tapahtumapaikaksi Pyynikin Palloiluhallin. Liigakauden puolessavälissä Korisliigaa johtanut Pyrintö on viime viikkoina saanut takapakkia avainpelaajien loukkaantumisesta johtuen ja seuraava vahva haaste odottaa lauantaina LiigaCupin välierässä, kun tamperelaisia vastaan asettuu Pyrinnön kahdesti tällä kaudella kukistanut Kauhajoen Karhu.

24.1.2013 Ajankohtainen

Cup-voitot ratkotaan Tampereella, Lappeenrannassa ja Säynätsalossa

Ensi viikolla alkavan helmikuun kaksi ensimmäistä viikonloppua pyhitetään vuoden 2012 Suomen cupeille. Ensimmäistä kertaa pelattava miesten liigacup huipentuu 2.-3. helmikuuta Tampereella, kun taas naisten cupin välieräjoukkueet kokoontuvat 9.-.10. helmikuuta Lappeenrantaan. Miesten Suomen cupin mestaruus ratkotaan 9.2. Säynätsalossa.

Naisten cupin Final Four Lappeenrannassa 9.-10. helmikuuta

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on myöntänyt Lappeenrannan Catzille 9.-10. helmikuuta pelattavan naisten Suomen cupin Final Four -tapahtuman järjestelyoikeudet. Vuoden 2012 Suomen cupin mestaruudesta kamppailevat Catzin lisäksi PeKa, Huima sekä Tapiolan Honka.

11.12.2012 Suomen Cup

Peli-Karhuista neljäs joukkue naisten cupin välieriin

Neljäntenä ja viimeisenä joukkueena tiensä naisten Suomen cupin välieriin selvitti Peli-Karhut, joka nujersi tiistai-illan puolivälieräottelussa Forssan Alun pistein 92–78 (43–40). SM-sarjassa seitsemän perättäistä voittoa nautiskellut Alku johti ottelua parhaimmillaan 12 pisteellä, mutta toisesta kymmenminuuttisesta alkaen Peli-Karhut puraisivat lujaa.

Näytä lisää vastaavia