Honka yllätti Kouvolassa

27.11.2009 Espoon Honka yllätti Korisliigassa kakkosena olevan Kouvot haettuaan perjantaina voiton Kouvolasta 71-65 (35-44) -tuloksella. Tappio oli Kouvoille vasta toinen tällä kaudella kotihallissa. Perjantain muita voittajia olivat Joensuun Kataja, Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket.

Tuukka Kotin tähdittämä Honka aiheutti Kouvoille kauden toisen kotitappion.

Nicholas Bradford oli vauhdissa, kun Kataja haki sarjapisteet Lappeenrannasta.

Damon Williamsin edustama sarjakärki Pyrintö jatkaa vakuuttavaa menoaan.

Perjantailna debytoinut KTP:n Bryant McAllister sai voitokkaan alun Korisliiga-uralleen. Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen & Kai Kilappa.

Kouvot näytti juoksevan helppoon voittoon, kun se voitti ensimmäisen jakson 26-15 ja repäisi toisella neljänneksellä jo 37-20 -johdon.

Kouvojen peli kuitenkin hyytyi kolmannella jaksolla, jonka alussa Honka meni johtoon nykäistyään 11-0 -jakson. Viimeisen neljänneksen puolivälissä Kouvot käväisi pisteen johdossa, mutta Honka vei viimeiset minuutit 10-3.

- Pystyimme nostamaan viimeisen 25 minuutin aikana tuntuvasti puolustuksemme tasoa. Parannettavaa jäi vieläkin, mutta suunta on oikea, iloitsi Hongan valmentaja Gordon Herbert, joka kehui joukkueestaan etenkin Corey Belseriä.

Nilkkavammasta toipunut Belser teki 23 pistettä. Tuukka Kotti nosteli 15 pistettä.

Kouvoista Ville Kaunisto ja Ajene Moye päätyivät 15 pisteeseen.

Kataja parempi Lappeenrannassa

Toinen yllättävä vierasvoitto syntyi Lappeenrannassa, josta Joensuun Kataja haki voiton 87-72 (38-37) -tuloksella.

Kataja johti peliä pitkään, kunnes LrNMKY otti kolmannella jaksolla ohjat ja yhdeksän pisteen johdonkin. Viimeinen neljännes oli taas Katajan näytöstä, kun se vei kymmeneminuuttisen peräti 29-11.

Nicholas Bradford kunnostautui Katajan tehomiehenä 26 pisteen edestä. Jeb Ivey heitti 21 pistettä. Katajan tuorein ulkomaanapu Kris Clarkson aloitti yhdeksän pisteen teholla.

Ilman polvivaivaista tehomiestään Robert Turneria pelanneesta kotijoukkueesta Matthew Gibson teki 22 pistettä ja Sami Pekkola 15.

Pyrintö vakuuttava Uudessakaupungissa

Sarjaa johtava Tampereen Pyrintö ei jättänyt Uudessakaupungissa Korihaille yllätysmahdollisuutta, vaan korjasi 76-59 (41-26) -voiton.

Peli ratkesi oikeastaan jo toisella neljänneksellä Pyrinnön karattua 16 pisteen johtoon. Etenkin tiukalla puolustuksella peliä dominoivalta kärkijoukkueelta on vaikea ryöstää noin suurta johtoa eikä Korihaitkaan pystynyt siihen.

Pyrinnön tehoparin muodostivat Kenneth Lowe 25:llä ja Damon Williams 17 pisteellä.

Korihaista Arizona Reid teki 26 ja Josh Gonner 15 pistettä. Joukkue sai Mikko Jalosen sairaslistalta peliin, mutta vastaavasti Ray Cunningham oli sivussa sormivamman vuoksi.

KTP ylivoimainen kotonaan

Suurin ero syntyi perjantaina Kotkassa, jossa Pyrinnölle keskiviikkona 57 pisteellä hävinnyt KTP piristyi ja päihitti Kauhajoen Karhun 100-72 (45-34) -lukemin. Tappio oli sarjassa viimeisenä olevalle Karhulle jo yhdestoista peräkkäinen.

Karhu pysyi kotkalaiskyydissä ensimmäisen vartin, mutta sen jälkeen KTP alkoi kasvattaa tasaisesti johtoaan lopulliseen 28 pisteen eroon.

Eric Washington pussitti KTP:lle 29 pistettä, mutta muhkeat tehot kahmi myös Ryan McDade 20 pisteellä ja 22 levypallolla. KTP esitteli uutena pelaajana nivusvaivaista Isaac Spenceriä tuuraamaan tulleen takamies Bryant McAllisterin, joka aloitti 11 pisteen teholla.

24 pallonmenetystä kärsineestä Karhusta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Roni Leimu 18:lla ja Keith Gayden 16 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

 
27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 21:26 Korisliiga

Stacy Davisin 29 pistettä eivät auttaneet – Kauhajoki kirkkaaseen voittoon Nokiasta

Kauhajoen Karhubasket haki Nokialta reilun voiton.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

6.3.2020 09:02 Korisliiga

Uran valmennukseen muutoksia, Johnston nousee päävalmentajaksi

Viimeistä playoff-paikkaa jahtaava Ura Basket eGameStars on vapauttanut Kristian Palotien tehtävästään. Andrew Johnston Jr. luotsaa Uraa loppukauden.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

Näytä lisää vastaavia