Honkahalli on Vuoden Liikuntapaikka 2013

14.3.2013 Espoossa Tapiolan urheilupuistossa sijaitseva Honkahalli on palkittu Vuoden Liikuntapaikkana 2013. Valinta julkistettiin torstaina 14.3.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, jossa alkoivat kaksipäiväiset liikunta-alan ammattilaisten Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messut.

Vuonna 2011 valmistunut Honkahalli on valittu Vuoden Liikuntapaikaksi 2013.

Tapiolan Hongan junioreille rakennetussa Honkahallissa on mm. kolme täysmittaista, väliverhoin erotettavaa koripallokenttää. Kuvat: Tapiolan Honka.

Vuoden Liikuntapaikka 2013 -palkinnon jakoivat liikunta-alan suurtapahtuman avajaisissa Tampereella Valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen sekä rakennusneuvos Risto Järvelä opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä. Tunnustuksen ottivat vastaan Tapiolan Hongan puheenjohtaja Mika Numminen ja Kiinteistö Oy Honkahallin puheenjohtaja Kari Kaario.

Vuoden Liikuntapaikan valitsevat vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön virkamiehet yhdessä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten liikuntatoimesta vastaavien viranhaltijoiden kanssa.

Kohteet ovat valmistuneet tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin niiden käytöstä ja toiminnallisuudesta on ehditty saada kokemuksia. Palkinto jaettiin 9. kerran.

Koripallojunioreille rakennettu Honkahalli on Tampereen Messujen julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan hyvä esimerkki onnistuneesta hankkeesta Valtion arkkitehtuuripoliittisen ohjelman mukaisesti valtion toteuttamilta ja tukemilta ympäristö-, rakennus- ja korjaushankkeilta edellytetään suunnittelun ja toteutuksen esimerkillisyyttä, käyttökelpoisuutta, kestävyyttä sekä korkeaa laatua. Vuoden Liikuntapaikan valinnassa kiinnitetään huomiota myös kohteen monikäyttöisyyteen, tasa-arvoon, esteettömyyteen ja soveltuvuuteen eri käyttäjäryhmille. Tärkeitä painopisteitä ovat lasten ja nuorten liikunnan olosuhteet sekä terveyttä edistävä liikunta.

Tapiolan Honka ry rakennutti keväällä 2011 valmistuneen Honkahallin koripallojunioreiden harjoitushalliksi, koska seuran junioritoiminta haluttiin keskittää yhteen paikkaan. Aiemmin juniorit harjoittelivat noin 30 eri liikuntatilassa Espoossa. Seuran jäsenmäärä oli myös kasvanut reilusti 2000-luvulla ylittäen reippaasti 1000 jäsentä.

– Honkahallissa on korkea käyttöaste ja prime timen klo 15–22 käyttöaste on 100 prosenttia. Halli on auki joka päivä klo 7–22 mahdollistaen siten myös omatoimisen harjoittelun ja espoolaisten koulujen liikunnan tarpeet. Otteluita pelataan vuosittain noin 500 ja alkusyksyisin Honkahalli toimii EHBT-koripalloturnauksen yhtenä pääpelipaikoista. Halli on pääsääntöisesti tarkoitettu junioritoiminnalle ja sen valmistuttua osa kaupungin liikuntatiloista on vapautunut muille seuroille ja lajeille. Harjoittelun keskittäminen harjoitushalliin luo koripallolle turvallisen harjoitus- ja peliympäristön, vähentää yksityisautoilun tarvetta, tehostaa seuran valmennustoimintaa ja mahdollistaa hyvän juniorityön. Hallissa on syntynyt myös hyvä toimintakulttuuri. Esimerkiksi ulkokengät riisutaan sisään tultaessa, mikä edistää siisteyttä, vähentää siivoustarvetta ja säästää lattiapintoja kulumiselta. Honkahalli on hyvä esimerkki yhden seuran suuresta ponnistuksesta ja onnistuneesta hankkeesta. Seuran tavoite ei ole yksityinen liiketoiminta eikä voitontavoittelu. Esteettömyytensä ansiosta Honkahalli on myös monikäyttöinen. Se toimi keväällä 2012 Kansallisen Veteraanipäivän lounastilana yli 1000 veteraanille ja siellä järjestetään maalipallon MM-kisat kesällä 2014. Koripalloliitto pitää hallia hyvänä konseptiratkaisuna ja toivoo vastaavia syntyvän myös muualla Suomessa sanoo valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen.

– Honkahallin suunnittelussa ja rakentamisessa oli mukana monta tärkeää ja aktiivista yhteisöä Tapiolan Honka, Espoon kaupunki, Koripalloliitto, Peab Oy sekä Stigmar OÜ. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä liikuntapaikkarakentamisen avustus mahdollisti lopullisesti Honkahallin rakentamisen. Olemme onnistuneet kahden vuoden aikana juurruttamaan pelaajiin, vanhempiin ja valmentajiin kannustavan sekä välittävän toimintakulttuurin ja voimme hyvillä mielin todeta visiomme Suomen laadukkaimmasta koripalloon keskittyneestä harjoittelukeskuksesta toteutuneen Honkahallissa täydellisesti, toteaa Tapiolan Hongan puheenjohtaja Mika Numminen.

Honkahallin kokonaispinta-ala on 2933 m2, josta liikuntatilaa on 2220 m2. Tilan vapaa korkeus on 7 metriä. Hallissa on kolme täysmittaista koripallokenttääv(28x15 m), jotka erotetaan toisistaan alaslaskettavilla verhoilla.

Pääkentän kokoontyönnettävässä teleskooppikatsomossa on tilaa 220 katsojalle. Hallissa on myös kahvio, liikuntatila, oheisharjoittelualue ja toimistotiloja. Tapiolan Honka ry omistaa halliyhtiön sataprosenttisesti.

Halliyhtiön oma pääoma on sijoittajien merkitsemää vaihtovelkakirjalainaa. Rahoituksen pääosa koostuu pitkäaikaisesta pankkilainasta, jonka Espoon kaupunki on taannut. Hankkeeseen on myönnetty valtion liikuntapaikkarakentamisen avustusta 650 000 euroa. Hankkeen kokonaiskustannus oli noin 3,4 miljoonaa euroa.

 
3.1.2018 Pohjoinen alue

Ensi kaudeksi Tampereelle ja Pyrintöön valmentajaksi?

Tampereen Pyrinnön juniorivalmennuksen suunnittelu kaudeksi 2018-19 on hyvässä vauhdissa.

15.9.2017 Eteläinen alue

Tapiolan Hongan syyslomaleiri

Tapiolan Honka järjestää koulujen syyslomalla koripalloleirin 2006–2012 syntyneille junioreille. Leiri järjestetään tiistaista torstaihin 17.–19.10. ja se on avoin kaikkien seurojen junioreille. Leirin harjoitukset pidetään Honkahallilla.

2.8.2017 Junioriturnaus

Mieleinen Basket -junioriturnaus syyskuussa Loimaalla

Mikro-, mini- ja C-ikäisten syysturnaus Mieleinen Basket järjestetään 23.-24.9.2017.

27.7.2017 Junioriturnaus

Delfin Basket täydentää koripalloväen juhlavuoden

Tampereella järjestettävä koripalloturnaus Delfin Basket Tournament täyttää 30 vuotta. Ensimmäisen kerran vuonna 1988 järjestetty koripalloturnaus on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suosituimpana koripalloturnauksena.

1.3.2017 Eteläinen alue

Klaukkalan NMKY hakee valmentajia

Klaukkalan NMKY etsii lisää valmentajia joukkueisiinsa. Haemme erityisesti päävalmentajia kasvaneiden joukkuemäärien myötä.

18.1.2017 Eteläinen alue

HNMKY järjestää suosittuja taitotreenejä myös kevätkaudella 2017

Ilmoittautuminen kevätkauden taitotreeneihin on nyt avattu! Taitotreenejä järjestetään kevätkaudella 2003-2008 syntyneille koriksesta innostuneille ja motivoituneille junioreille seurasta riippumatta.

14.12.2016 Eteläinen alue

LePy järjestää ilmaisen koriskoulun kaikenikäisille 4.1.2017

Leppävaaran Pyrintö järjestää ilmaisen koriskoulun 4.1.2017 Lintumetsän koululla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki koriksesta kiinnostuneet aloittelevat tytöt, pojat sekä aikuiset naiset ja miehet.

5.8.2016 Korisleirit

Supersuosion saavuttaneen NBA Youth Campin uusinta syyskuussa Helsingissä

Maailman tunnetuin urheilusarja, koripalloliiga NBA, järjesti Suomen Koripalloliiton ja Helsingin NMKY:n kanssa viime vuonna historian ensimmäisen NBA Youth Campin Suomessa. Nuorille suunnatun leirin sata osallistujapaikkaa varattiin muutamassa minuutissa. Tänä vuonna leiri järjestetään nimellä ”Jr. NBA Camp Helsinki 2016” Malmilla 9.-11.9. Ilmoittautuminen leirille alkaa maanantaina 15.8. klo 10:00.

29.7.2016 Valmentajat

Delfin Basket Tournament 2016 käynnistyy Tampereella

Jo 29. kansainvälinen Delfin Basket -koripalloturnaus pelataan Tampereella 29.-31.7. Tapahtuma kerää kaikkiaan noin 5,000 osallistujaa Tampereelle pelaajien, huoltajien, valmentajien, katsojien ja vapaaehtoisten muodossa. Delfin Basketin yhteydessä nähdään myös kaksi juniorimaaottelua sekä Susijengin ja Belgian välinen maaottelu.

3x3-koristapahtuma Helsingissä U20 EM-kisojen yhteydessä

Suomen Koripalloliitto yhteistyössä Susijengi-fanien ja HNMKY Yökoriksen kanssa järjestää 3x3 Finnish Open -turnauksen Helsingissä 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen yhteydessä 16.-23. heinäkuuta. Turnaus huipentuu Finnish Open -lopputurnaukseen, joka järjestetään Kampin Narinkkatorilla 23.7.

Näytä lisää vastaavia