Hornets-tähti Gerald Henderson liikutti nuoria NBA-leirillä

6.6.2015 Charlotte Hornetsin lennokas takamies Gerald Henderson jr., hänen kolme NBA-mestaruutta kahminut isänsä Gerald Henderson sr. sekä Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä liikuttavat viikonloppuna nuoria Malmin palloiluhallin NBA Youth Campilla.

Charlotte Hornetsin liukas Gerald Henderson ohjeisti nuoria NBA Youth Campilla Malmilla.

Leirin teemaksi oli valikoitunut "hymyile ja hikoile".

Koripalloilijanalkuja saapui Malmille Jääli-Helsinki-akselilla.

Hendersonin kanssa nuoria ohjeisti Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä.

Malmin palloiluhallilla treenasi jopa 130 junioria. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Suomen Koripalloliiton ja NBA:n yhteistyönä 5.-7.6. järjestämä ja Helsingin NMKY:n isännöimä NBA Youth Camp keräsi Malmille kaikkiaan 130 energistä ja innostunutta nuorta 27 kaupungista ympäri Suomea. Etäisin leirivieras oli saapunut Helsinkiin Oulun kupeesta, Jäälistä asti.

Päättyneellä kaudella Charlotte Hornetsille 12,1 pistettä, 3,4 levypalloa ja 2,6 syöttöä ottelua kohden viimeistellyt Henderson jr. liikkui harjoittelualueella aktiivisesti.

– Olen innoissani mahdollisuudesta päästä Suomeen asti puhumaan ja opettamaan nuoria koripallon saloista, Henderson hehkui.

– NBA Youth Camp –leirit ovat uskomaton tilaisuus lapsille oppia uutta aina lajiharjoittelusta joukkuepelaamiseen ja toisten huomioimiseen.

Henderson koki leirin olevan myös itsellensä hyödyllinen.

– Tällaisilla leireillä voin itse oppia asioita esiintymisestä sekä valmentamisesta. Kenties minulle avautuu joskus pelaajaurani jälkeen mahdollisuus hyödyntää näitä oppeja

”Hymyile ja hikoile”

Leirin teemaksi oli valittu ”hymyile ja hikoile”. Joukkuehenkeä ja yhdessä harrastamista painotettiin vahvasti nuorille, jotka vastasivat kutsuun leiripäivien mittaan mm. nostamalla pelikavereita maasta ja tsemppaamalla toisiaan.

Leirillä pyrittiin lisäksi painottamaan harjoittelun monipuolisuutta pelipaikasta riippumatta. Vanhempia sekä valmentajia kannustettiin osallistumaan entistä enemmän nuorten harrastuksen tukemiseen ja läsnäoloon harjoittelussa.

Tapahtuma poiki paljon innostuneita reaktioita sekä kunniavieraita että leirille osallistuneilta 8-13-vuotiailta nuorilta.

– Huikea tapahtuma. Tällaisia tapahtumia tulisi olla enemmän Suomessa, hymyili Helsingin NMKY:n 2004 syntyneiden tyttöjen joukkueessa pelaava Sara Blomqvist.

– Leirin parhaita puolia ovat olleet hyvät ja ammattitaitoiset valmentajat sekä mahdollisuus pelata ja oppia muilta nuorilta, jotka pelaavat eri joukkueissa.

Vuosina 1979–92 yhteensä 871 NBA-ottelua pelannut ja jopa kolmesti NBA:n mestaruuden voittanut Gerald Henderson sr. kertoi vaikuttuneensa suomalaisten juniorien osaamistaidosta ja innosta.

– Nuorten pitää päästä harjoittelemaan ja oppimaan tarpeeksi aikain, jotta he voisivat kehittyä mahdollisimman paljon lajissa. Koripalloleirit toimivat hyvinä puitteina kehitykselle ja yhdessä oppimiselle.

Möttölä: ”Ainutlaatuisen hieno leiri”

Suomalaisen elävän koripallolegendan Hanno Möttölän mukaan tapahtuma on ainutlaatuisen hieno asia suomalaiskoripallokulttuurille.

– NBA Youth Campin tyyppisten tapahtumien avulla avataan nuoremmille parempia mahdollisuuksia edetä lajissa ja saada uutta energiaa harrastamiseen, Möttölä arvioi.

– Nuoruusvuosiltani muistan vastaavanlaisena kokemuksena, kuinka Sakari Pehkonen saapui kerran korisleirille vieraaksi.

Möttölä näkee, että Susijengin menestyksen myötä Suomen nuoria pelaajia tarkkaillaan maailmalla yhä aktiivisemmin.

– FIBA:n ja Yhdysvaltojen suunnilta ollaan kiinnostuneita Suomen nuorista pelaajista ja kysellään minkälainen muutos suomalaisessa koripallokulttuurissa on tapahtunut, Möttölä pohti, mutta muistutti, että urakka on vielä kesken.

– Suomen menestyksen eteen on tehtävä jatkossakin paljon töitä ruohonjuuritasolta aina Susijengiin saakka.

Kolmipäiväinen leiri sisälsi harjoitteita aina lämmittelyistä lajiharjoitteluun ja yhdessä pelaamiseen.

Leirille osallistui 130 nuorta tyttöä ja poikaa, joista 20 pääsi leirille Helsingin NMKY:n Hanno Möttölä -rahaston stipendin avulla. NBA Youth Camp oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Koripallosäätiö on tukenut NBA Youth Campia. Lahjoituksen pääosa muodostuu pari kuukautta sitten kuolleen Seppo Sonkerin muiston kunnioittamiseksi lasten koripalloharrastuksen tukemiseen kertyneistä varoista.

Asiat

 
14.1.2019 16:25 Korisliiga

Iso laitahyökkääjä Jalen Jackson siirtyy Seagullsista Kotkaan

"Jackson ei vaadi koko ajan palloa, joten hänen ei pitäisi sotkea meidän rytmiä."

14.1.2019 09:26 NCAA

Maxhuni jatkaa pistetehtailuaan NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Edon Maxhuni oli jälleen tulessa pussittaen 15 pistettä Long Beach Staten voittopelissä. Suomalaisonnistujiin viikonloppuna kuuluivat myös Andre Gustavson ja Tomas Murphy.

14.1.2019 09:01 Susiladies

Susiladiesin pelaajat tehokkaina viikonloppuna – Poundsille 24 pistettä

Anissa Pounds heitti Espanjan Liga Femenina 2:ssa komeasti 24 pistettä viikonloppuna, Ruotsissa Sofia Pelander kasasi jälleen tupla-tuplan, Saksassa Veera Pirttinen esitti vahvoja otteita ja Helmi Tulonen juhli kovaa voittoa.

14.1.2019 08:47 Susijengi

Koponen auttoi Bayern Münchenin voittoihin – Susijengiläiset hyvässä iskussa

Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin tehopelaajia loppuviikosta, kun saksalaisjoukkue nappasi nimiinsä voitot Euroliigassa ja Bundesliigassa. Espanjassa Sasu Salin pääsi tärkeän voiton makuun ja lisäksi Erik Murphy, Jamar Wilson, Antti Kanervo ja Carl Lindbom tehtailivat taas kovia pistemääriä.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

13.1.2019 18:54 Korisliiga

Kataja karkasi Kobrilta heti ottelun alussa

Joensuulaisten viikonlopun urakointi tuotti yhden kotivoiton.

13.1.2019 16:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret juoksivat Catzin kumoon

Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Kouvottaret katkaisivat kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla Catzin vieraissa numeroin 63-73 (32-31).

13.1.2019 09:53 Sudenpennut

Sudenpentujen Perttu Blomgren: ”Pallollisen puolustus on vahvuuteni”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa Perttu Blomgren, 17, valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, kun Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue huuhtoi kultaa puhtaalla pelillä.

12.1.2019 20:47 Korisliiga

Seagulls murskasi Korihait Kisahallissa – Mangano johdatti Kauhajoen kotivoittoon

Pyrintö nousi arvokkaaseen voittoon Joensuussa.

12.1.2019 15:11 Naisten Korisliiga

Honka ja HBA nousivat yllätysvoittoihin - pisteet myös HyPolle ja ViVelle

Naisten Korisliigaa pelattiin neljän ottelun verran. Honka onnistui nousemaan Espoon paikalliskamppailuun voittoon, ja HBA katkaisi PeKan voittoputken. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva kasvatti etumatkaansa ja Vimpelin Veto haki sarjapisteet vieraskentältä.

11.1.2019 20:49 Korisliiga

KTP otti jo kauden kolmannen voittonsa Kymenlaakson paikalliskohtaamisessa

Kotkalaisjoukkue on pitänyt kotiparkettinsa voittamattomana jo kuuden ottelun ajan.

11.1.2019 18:27 Susijengi

Tule tekemään Susijengin MM-karsintaottelua – vapaaehtoisten haku käynnissä

Miesten koripallon MM-karsintaottelu Suomi–Ranska pelataan torstaina 21.2.2019 Espoo Metro Areenalla. Iloiseen ja osaavaan vapaaehtoisten joukkoon haetaan nyt uusia vapaaehtoisia. MM-karsintaottelun järjestämisessä tarvitaan noin 100 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 27.1. saakka.

11.1.2019 13:10 Nuorten SM-sarjat

Kevätkausi käyntiin tyttöjen ja poikien SM-sarjoissa

Nuorten SM-sarjat ovat edenneet vauhdikkaasti puoliväliin ja taistelu kevään pudotuspelipaikoista kiihtyy. 19- ja 16-vuotiaiden SM-sarjojen lisäksi kuluvalla kaudella pelataan Suomen mestaruudesta ensimmäistä kertaa myös 17- ja 15-vuotiaiden sarjoissa.

10.1.2019 19:27 Naisten Korisliiga

HBA murskasi ToPon kotikentällään

Naisten Korisliigan torstain ainoassa ottelussa kohtasivat sarjan häntäpäät. HBA katkaisi tappioputkensa murskaamalla ToPon kotikentällään numeroin 97-56.

10.1.2019 16:24 Korisliiga

Kobrien ja Ekströmin tiet erosivat – Ville Turja debytoi päävalmentajana voitokkaasti

Ekström aloitti Kobrien päävalmentajana kesällä 2017.

10.1.2019 08:58 NBA

Bullsille viides peräkkäinen tappio, Markkanen kymmenen pistettä

NBA:ssa Chicago Bulls aloitti viiden pelin mittaisen vieraskiertueensa lännessä tappiolla, kun Portland Trail Blazers voitti chicagolaiset 112-124 Lauri Markkasen heittäessä kymmenen pistettä.

9.1.2019 22:53 FIBA Europe Cup

Kataja ei onnistunut avaamaan jatkolohkon voittotiliään Hollannissa

Joensuulaisjoukkue on avannut FIBA Europe Cupin jatkolohkon kolmella tappiolla.

9.1.2019 21:08 Naisten Korisliiga

Forssan Alun vapaaheitot upottivat Catzin täpärästi

Naisten Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa Forssan Alku kaatoi niukasti Catzin lukemin 64-60. Alku onnistui voiton myötä katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken.

9.1.2019 20:55 Korisliiga

Korisliigassa kotivoittojen keskiviikko – Vilpas ja Kobrat mättivät kotisaleissaan yli sata pistettä

Myös Seagulls ja Pyrintö juhlivat täysiä sarjapisteitä.

9.1.2019 13:14 Pääjuttu

Gerald Lee Junior jättää Israelin

Alkukaudella Israelin liigan Ironi Nes-Zionaa edustanut pitkäaikainen Susijengi-sentteri ja Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Gerald Lee Junior, 31, jättää seuransa. Sopimus purettiin Leen omasta aloitteesta.

Näytä lisää vastaavia