Huff avannut NCAA-kauden vauhdikkaasti

14.11.2006 Suomen miesten maajoukkueen aloitusviisikon vakiojäseneksi viime kesänä noussut Shawn Huff on ollut kovassa vedossa koripallon yliopistokauden alkumetreillä. 198-senttinen suomalainen on johdattanut opinahjonsa Valparaison kahteen voittoon. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Yhdysvalloista.

Yliopistokoriksen (NCAA) korkeimmalla sarjatasolla I divisioonassa pelaa ennätykselliset 12 pelaajaa.  

Valparaisoa edustaa Shawn Huffin lisäksi 20-vuotiaiden maajoukkueessa kesällä kunnostautunut Samuel Haanpää.  

Kolmatta vuottaan ”Valpossa” opiskelevalta Huffilta odotetaan tällä kaudella kasvavaa panosta joukkueen hyökkäyspelissä, kun liuta viime kauden luottopelaajia valmistui keväällä. 22-vuotias Huff on vastannut huutoon näyttävästi.  

Kauden avausottelussa Calumetia vastaan Huff pussitti 12 pistettä ja vapautti syötöillään kuudesti joukkuekaverin korintekoon. Kuusi syöttöä oli Huffin uusi henkilökohtainen ennätys. Lisäksi Huff avitti Valparaison 84-65-voittoon napsimalla neljä levypalloa ja riistämällä kahdesti.  

Tiistain vastaisena yönä Huff ratkaisi Valparaisolle 75-67-vierasvoiton Indiana-Purduesta Fort Waynessa. Huff säkitti ottelun ratkaisuhetkillä kolmosen, joka vei Valparaison tavoittamattomaan 67-61-johtoon. Kaikkiaan takamiehen ja laiturin tonteilla viihtyvälle Huffille kirjattiin pelissä 21 pistettä, joista 14 toisella puoliajalla. Hän urakoi 35 minuuttia ja pisti pelitilanneheittonsa sisään hienosti 7/12.  

Samuel Haanpää pääsi Indiana-Purdueta vastaan kentälle yhdeksäksi minuutiksi ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä, muttei saanut pistetiliään auki. Menneenä kesänä 20-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisoissa Suomen joukkueen parhaana korintekijänä häärinyt (keskiarvo 17,3) Haanpää väläytti taitojaan Valparaison viimeisessä harjoituspelissä pussittamalla 15 pistettä. Huff kuritti kyseisessä ottelussa Trinity Christiania ns. tuplatuplalla (20/10).  

Koivisto tulokkaana aloitukseen 

Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueessa viime kesänä esiintyneistä pelaajista yliopistoissa eri puolilla Yhdysvaltoja pelaavat Haanpään ohella Mikko Koivisto (UNC-Greensboro), Gerald Lee Jr (Old Dominion), Joonas Suotamo (Penn State) ja Jari Vanttaja (Baylor).  

Väkevimmin kyseisestä nelikosta on kautensa aloittanut Koivisto, joka tulokas-statuksestaan huolimatta on pelannut UNC-Greensboron aloitusviisikossa joukkueen molemmissa otteluissa. Uransa ensimmäisessä ottelussa Koivisto heitti 32 minuutissa 12 pistettä ja vei kuusi levypalloa. UNCG kärsi Marshallille 80-82-jatkoaikatappion. Suotamon Penn Statea vastaan Koivisto heitti kolmosensa 3/5 kooten yhdeksän pistettä kolmen levyrinsä ohella. Suotamo ei pelannut. Kauden avausottelussa Morehead Statea vastaan (voitto 63-46) Suotamo sai peliaikaa kuusi minuuttia (tehot 1/1).  

Gerald Lee Juniorilta ja Jari Vanttajalta on vielä kauden pistetilit avaamatta. Old Dominion on voittanut kolmesta pelistään kaksi. Ensimmäistä vuottaan opiskeleva Lee Jr. on pelannut yhteensä 36 minuuttia ja ottanut viisi pelitilanneheittoa. Vanttaja puolestaan käväisi kentällä viiden minuutin ajan voitokkaassa (90-65) kauden avauksessa Angelo Statea vastaan, mutta saldoksi jäi yksi levypallo.  

Neljättä ja viimeistä vuottaan opiskelevat, miesten maajoukkueen harjoitusrinkiin kuuluvat, Esa Mäki-Tulokas ja Olli Ahvenniemi kuuluvat joukkueidensa vakiorotaatioon. Mäki-Tulokas kirjautti tehot 8/2 pelattuaan 17 minuuttia, kun hänen edustamansa Long Island avasi kauden 73-59-voitolla Binghamptonista. 206-senttinen Ahvenniemi oli puolestaan avauksessa, mutta Maine hävisi sekä Harvardille (20 min, 5/2/3 torjuntaa) ja Detroitille (32, 1/6/2 torjuntaa). 

Mikko Niemi pelasi vartin (tehot 1/2/1 syöttö), kun hänen opinahjonsa Youngstown State voitti kauden avauksessa Central Michiganin 74-50. Michigan Statea (tappio 61-86) vastaan Niemi jäi tehomerkinnöittä (4 min). St. Francisin Sami Pekkola ei pelannut joukkueensa kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta kolmannessa heltisi 17 minuuttia. Pekkola kirjautti tehoikseen Syracusea vastaan 5/5. St. Francis on hävinnyt kaikki kolme peliään. 

Santa Clarassa ensimmäistä kauttaan pelaava Cedric Latimer ja Saint Joseph’sissa pelaava Artur Surov aloittavat kautensa myöhemmin tällä viikolla. Santa Claran viimeisessä harjoituspelissä Latimer pelasi 11 minuuttia ja saalisti neljä pistettä. Cedric Latimerin sisko Erica Latimer pelaa niin ikään ensimmäistä kauttaan yliopistossa. Hänen opinahjonsa on maineikas UCLA, joka on kautta edeltävässä rankingissa peräti sijalla 23.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_usa_ssa/
 
13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

12.12.2019 08:40 NBA

Bulls ilotteli murskavoittoon Hawksista, Markkanen 22 pistettä

Chicago Bullsin hyökkäys ryöpytti vierailevaa Atlanta Hawksia United Centerissä, kun Bulls ylsi ylivoimaiseen 102-136-voittoon. Lauri Markkanen jatkoi mainioita otteitaan säkittäen 22 pistettä.

9.12.2019 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ratkaisi voiton Bayern Münchenille - Nuutinen ja Ahonen loistivat Espanjassa

Petteri Koposen onnistunut kolmen pisteen heitto summerin soidessa piti Bayern Münchenin puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa. Espanjan LEB Orossa Matti Nuutinen ja Roope Ahonen olivat kovassa iskussa, kun he avittivat joukkueensa voittoihin ja Alexander Madsen ylsi tupla-tuplaan Latviassa.

9.12.2019 09:03 NCAA

Jantunen 13 pistettä Utahin kolmannessa peräkkäisessä voitossa

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonlopun suomalaisonnistujiin kuului Mikael Jantunen, joka säkitti 13 pistettä Utahin voittaessa kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Hannes Pöllä taas sai pelilupansa NCAA:lta ja teki debyyttinsä UT-Martinin paidassa.

9.12.2019 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen Reims voittoputkessa – ”Tuntuu erittäin hyvältä”

Annika Holopainen pelasi jälleen vahvan ottelun Ranskan Ligue Feminine 2:ssa, kun hän auttoi Reimsin viidenteen peräkkäiseen voittoon. Suomalaisonnistujiin kuuluivat myös Sofia Pelander, Helmi Tulonen, Kaisa Kuisma ja Veera Pirttinen.

9.12.2019 08:28 NBA

Bullsille kitkerä jatkoaikatappio, Markkanen 22 pistettä

NBA:ssa Chicago Bulls kärsi jatkoaikatappion vieraissa, kun Miami Heat voitti kotikentällään lisäajalla 110-105. Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistemies säkittäen 22 pistettä.

7.12.2019 08:45 NBA

Bulls taipui niukasti Warriorsille, Markkanen 20 pistettä

NBA:ssa Chicago Bulls kärsi niukan tappion Golden State Warriorsille kotikentällään loppunumeroin 100-98. Lauri Markkanen oli kovassa vireessä upottaen 20 pistettä, joista 17 ensimmäisellä puoliajalla.

6.12.2019 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Matti Nuutinen hirmuiskussa

Sasu Salin ja Matti Nuutinen olivat alkuviikon suomalaisnimet. Salin säkitti 15 pistettä Mestarien liigassa ja Nuutinen nosteli 20 pinnaa Espanjan LEB Orossa. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies Euroliigan ottelussa Maccabi Tel Avivia vastaan.

5.12.2019 08:25 NBA

Bulls toiseen peräkkäiseen voittoon, Markkanen säkitti 15 pistettä

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Chicago Bulls ylsi kahteen peräkkäiseen voittoon NBA:ssa, kun Bulls voitti kotikentällään Memphis Grizzliesin 99-106. Lauri Markkasen pistesaldo oli 15 pistettä.

3.12.2019 08:30 NBA

Markkanen liekeissä 20 pisteellä Bullsin voittopelissä

NBA:ssa Chicago Bulls päätti kolmen ottelun mittaisen vierasrypistyksensä voittoon Sacramentossa, kun Bulls päihitti Kingsin 113-106. Lauri Markkanen oli hienossa vireessä pussittaen 20 pistettä ja repien seitsemän levypalloa.

2.12.2019 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Bayern München kellisti Iisalojen Crailsheimin

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim ei pystynyt yllättämään Petteri Koposen Bayern Müncheniä Saksan Bundesliigassa. Espanjassa Alex Murphy oli jälleen hyvällä pelipäällä viedessään Gipuzkoan sarjakärkeen ja Puolassa Carl Lindbomin hieno kausi sai jatkoa.

2.12.2019 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Kaisa Kuisma tehokkaina voitoissa

Sofia Pelander ja Kaisa Kuisma esittivät hienoja otteita johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Veera Pirttisen vahvoja pelejä ei sen sijaan palkittu voitolla.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

24.11.2019 23:05 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Lindbom ilmiliekeissä päätösneljänneksellä

Sasu Salin ja Carl Lindbom intoutuivat hurjaan heittoralliin peliensä päätösneljänneksillä ratkaisten voitot omille joukkueilleen. Salin pussitti ratkaisuhetkillä 14 pistettä ja Lindbom pisti vielä paremmaksi 16 pisteen saldolla.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

17.11.2019 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä heitti komeasti 30 pistettä Ranskassa

Ilari Seppälä oli jälleen hienossa vedossa, kun hän heitti Ranskan ProB:n ottelussa 30 pistettä johdattaen Aix-Mauriennen voittoon. Sasu Salin jatkoi hyviä pelejään Espanjassa ja Carl Lindbom oli Puolassa joukkueensa voiton takuumiehiä.

14.11.2019 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin naulasi voittoheiton sisään ja Teneriffan putkelle jatkoa

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän heitti voittoheiton sisään muutama sekunti ennen loppua Mestarien liigan ottelussa Gaziantepiä vastaan.

13.11.2019 08:18 NBA

Tulikuuma White siivitti Bullsin voittoon, Markkanen 13 pistettä

Chicago Bulls nappasi NBA:ssa kotivoiton New York Knicksistä 102-120, kun tulikuuma Coby White siivitti kotijoukkueen karkumatkalle päätösneljänneksellä. Lauri Markkanen pussitti ottelussa 13 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa.

Näytä lisää vastaavia