Huff avannut NCAA-kauden vauhdikkaasti

14.11.2006 Suomen miesten maajoukkueen aloitusviisikon vakiojäseneksi viime kesänä noussut Shawn Huff on ollut kovassa vedossa koripallon yliopistokauden alkumetreillä. 198-senttinen suomalainen on johdattanut opinahjonsa Valparaison kahteen voittoon. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Yhdysvalloista.

Yliopistokoriksen (NCAA) korkeimmalla sarjatasolla I divisioonassa pelaa ennätykselliset 12 pelaajaa.  

Valparaisoa edustaa Shawn Huffin lisäksi 20-vuotiaiden maajoukkueessa kesällä kunnostautunut Samuel Haanpää.  

Kolmatta vuottaan ”Valpossa” opiskelevalta Huffilta odotetaan tällä kaudella kasvavaa panosta joukkueen hyökkäyspelissä, kun liuta viime kauden luottopelaajia valmistui keväällä. 22-vuotias Huff on vastannut huutoon näyttävästi.  

Kauden avausottelussa Calumetia vastaan Huff pussitti 12 pistettä ja vapautti syötöillään kuudesti joukkuekaverin korintekoon. Kuusi syöttöä oli Huffin uusi henkilökohtainen ennätys. Lisäksi Huff avitti Valparaison 84-65-voittoon napsimalla neljä levypalloa ja riistämällä kahdesti.  

Tiistain vastaisena yönä Huff ratkaisi Valparaisolle 75-67-vierasvoiton Indiana-Purduesta Fort Waynessa. Huff säkitti ottelun ratkaisuhetkillä kolmosen, joka vei Valparaison tavoittamattomaan 67-61-johtoon. Kaikkiaan takamiehen ja laiturin tonteilla viihtyvälle Huffille kirjattiin pelissä 21 pistettä, joista 14 toisella puoliajalla. Hän urakoi 35 minuuttia ja pisti pelitilanneheittonsa sisään hienosti 7/12.  

Samuel Haanpää pääsi Indiana-Purdueta vastaan kentälle yhdeksäksi minuutiksi ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä, muttei saanut pistetiliään auki. Menneenä kesänä 20-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisoissa Suomen joukkueen parhaana korintekijänä häärinyt (keskiarvo 17,3) Haanpää väläytti taitojaan Valparaison viimeisessä harjoituspelissä pussittamalla 15 pistettä. Huff kuritti kyseisessä ottelussa Trinity Christiania ns. tuplatuplalla (20/10).  

Koivisto tulokkaana aloitukseen 

Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueessa viime kesänä esiintyneistä pelaajista yliopistoissa eri puolilla Yhdysvaltoja pelaavat Haanpään ohella Mikko Koivisto (UNC-Greensboro), Gerald Lee Jr (Old Dominion), Joonas Suotamo (Penn State) ja Jari Vanttaja (Baylor).  

Väkevimmin kyseisestä nelikosta on kautensa aloittanut Koivisto, joka tulokas-statuksestaan huolimatta on pelannut UNC-Greensboron aloitusviisikossa joukkueen molemmissa otteluissa. Uransa ensimmäisessä ottelussa Koivisto heitti 32 minuutissa 12 pistettä ja vei kuusi levypalloa. UNCG kärsi Marshallille 80-82-jatkoaikatappion. Suotamon Penn Statea vastaan Koivisto heitti kolmosensa 3/5 kooten yhdeksän pistettä kolmen levyrinsä ohella. Suotamo ei pelannut. Kauden avausottelussa Morehead Statea vastaan (voitto 63-46) Suotamo sai peliaikaa kuusi minuuttia (tehot 1/1).  

Gerald Lee Juniorilta ja Jari Vanttajalta on vielä kauden pistetilit avaamatta. Old Dominion on voittanut kolmesta pelistään kaksi. Ensimmäistä vuottaan opiskeleva Lee Jr. on pelannut yhteensä 36 minuuttia ja ottanut viisi pelitilanneheittoa. Vanttaja puolestaan käväisi kentällä viiden minuutin ajan voitokkaassa (90-65) kauden avauksessa Angelo Statea vastaan, mutta saldoksi jäi yksi levypallo.  

Neljättä ja viimeistä vuottaan opiskelevat, miesten maajoukkueen harjoitusrinkiin kuuluvat, Esa Mäki-Tulokas ja Olli Ahvenniemi kuuluvat joukkueidensa vakiorotaatioon. Mäki-Tulokas kirjautti tehot 8/2 pelattuaan 17 minuuttia, kun hänen edustamansa Long Island avasi kauden 73-59-voitolla Binghamptonista. 206-senttinen Ahvenniemi oli puolestaan avauksessa, mutta Maine hävisi sekä Harvardille (20 min, 5/2/3 torjuntaa) ja Detroitille (32, 1/6/2 torjuntaa). 

Mikko Niemi pelasi vartin (tehot 1/2/1 syöttö), kun hänen opinahjonsa Youngstown State voitti kauden avauksessa Central Michiganin 74-50. Michigan Statea (tappio 61-86) vastaan Niemi jäi tehomerkinnöittä (4 min). St. Francisin Sami Pekkola ei pelannut joukkueensa kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta kolmannessa heltisi 17 minuuttia. Pekkola kirjautti tehoikseen Syracusea vastaan 5/5. St. Francis on hävinnyt kaikki kolme peliään. 

Santa Clarassa ensimmäistä kauttaan pelaava Cedric Latimer ja Saint Joseph’sissa pelaava Artur Surov aloittavat kautensa myöhemmin tällä viikolla. Santa Claran viimeisessä harjoituspelissä Latimer pelasi 11 minuuttia ja saalisti neljä pistettä. Cedric Latimerin sisko Erica Latimer pelaa niin ikään ensimmäistä kauttaan yliopistossa. Hänen opinahjonsa on maineikas UCLA, joka on kautta edeltävässä rankingissa peräti sijalla 23.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_usa_ssa/
 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia