Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

4.5.2018 15:00 Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

Shawn Huff on ollut Frankfurtin kantavia voimia tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Frankfurtin pudotuspelipaikan saavuttaminen meni kalkkiviivoille, sillä paikka varmistui vasta päätöskierroksen ottelussa Oldenburgia vastaan. Frankfurt kairasi ottelusta 90-74-voiton ja pystyi pitämään Würzburgin takanaan.

- Meidän piti voittaa se peli. Jos olisimme hävinneet, niin Würzburg olisi tasapisteissä tullut ohitsemme, Huff kertoo.

 

Bundesliigan pudotuspelitaistelu oli hyvin tasainen ja parilla voitolla enemmän Frankfurt olisi voinut saada itselleen kotiedun ensimmäiselle kierrokselle. Nuorelta joukkueelta puuttui kauden aikana kuitenkin tasaisuus ja myös loukkaantumiset vaivasivat läpi kauden.

- Runkosarjaan mahtui paljon hyvää ja huonoa. Pelasimme hyvin ailahtelevasti, mutta se on tyypillistä nuorelle joukkueelle. Muutaman ottelun hävisimme aivan turhaan, mutta toisaalta taistelimme hyvin loukkaantumisista huolimatta. Olimme varmastikin juuri niin hyviä kuin sarjataulukko osoittaa.

 

Pudotuspeleissä Skylinersia vastaan asettuu Bayern München, joka hävisi runkosarjan aikana ainoastaan kolme peliä. Joukkue on Huffille aiemmilta vuosilta tuttu, sillä hän pelasi Bayernia vastaan kahdesti pudotuspeleissä Ludwigsburgin kanssa ja molemmilla kerroilla tuloksena oli tappio. Tämän kauden kohtaamisissa Bayern oli molemmissa parempi, mutta Huffin mukaan tasoero ei välttämättä ole niin iso miltä paperilla näyttää.

- Bayern on tietenkin älyttömän kova joukkue. Pelasimme kuitenkin vieraissa heitä vastaan ihan hyvin ja kotona johdimme jo 17 pisteellä, mutta sitten paketti hajosi jotenkin ihan täydellisesti enkä tiedä miten me hävisimme sen pelin.

Shawn Huff on valmiina pudotuspeleihin. (Kuva: Ville Vuorinen)
Shawn Huff on valmiina pudotuspelien alkuun. (Kuva: Ville Vuorinen)
 

Huff nimeää Frankfurtin synniksi ailahtelevaisuuden, mutta ailahtelevaisuus tuo samalla mukanaan yllätysmomentin.

- Viimeiset kaksi viikkoa heijastaa aika hyvin kauttamme. Aluksi veimme Bayernia selkeästi 30 minuuttia, sitten voitimme vieraissa Bremerhavenin ja kotona Bambergin. Sitten meille sattui hirveä sulaminen Berliinissä ja hävisimme 37 pisteellä. Sen jälkeen pystyimme vaivoin voittamaan Jenan ja onneksi nyt Oldenburgin. Pystymme hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa, mutta toisaalta pystymme myös häviämään kelle tahansa.

- Olemme tietenkin selkeitä altavastaajia, mutta hyvänä päivänä olemme tosi hyvä joukkue. Liikutamme hyvin palloa, joka paikalle löytyy hyviä äijiä ja se antaa meille mahdollisuuden. Parhaana päivänä meillä on mahdollisuudet ihan mihin vain, Susijengin kippari toteaa luottavaisena.

 

Bundesliigan pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Bayernin ja Frankfurtin väliset ottelut käynnistyvät lauantaina 5.5.

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

Näytä lisää vastaavia