Hukka peri Australian Jäähallin saunassa, Susijengi puraisi ”Boomersia” jatkoajalla

12.8.2014 21:50 MM-kisoihin valmistautuva Susijengi onnistui viidennellä yrittämällä avaamaan kesän 2014 voittotilinsä kaatamalla Helsingin Jäähallin hikilöylyissä Australian jatkoajan jälkeen 87–81 (39–28, 72–72). Jäähallin 6,221-päinen kotiyleisö näki kentällä taistelevan ja tinkimättömän Susijengin, kotivoittoon päättyneen trillerin sekä Petteri Koposen väkevän paluun.

Petteri Koponen palasi kentälle väkevästi.

Hanno Möttölä kiitteli joukkueensa ehjää 45-minuuttista.

Shawn Huff kuului jälleen Susijengin lukkoihin puolustuspäässä.

Kimmo Muurinen vei tukun taistelupalloja joukkueelleen.

Erik Murphy sinetöi Susijengin voiton jatkoajalla. Kuvat: Ville Vuorinen.

Susijengi sai pelin haltuunsa ottelun avausjakson puolivälissä ja näytti vielä kolmannen jakson alussa olevansa matkalla kohti vääjäämätöntä voittoa, kun täyteen terään päässyt susipuolustus viipaloi Australian joukkuehyökkäyksestä kaiken idean.

Australia sai kuitenkin aivan kolmannen jakson päätteeksi pari vapauttavaa koria ja alkoi toimittaa palloa lähietäisyyksille, josta mörssärit Aron Baynes (22/11) ja Brock Motum (12/4) nostivat kavennuskorin toisensa jälkeen.

Sadannen maaottelunsa pelanneelle Petteri Koposelle (15/3/5 syöttöä/3 riistoa) tarjoutui varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla mahdollisuus voittoheittoon, mutta Jäähallin kotiyleisö joutui huokaisemaan pettymyksestä heittoyritysten pyörähtäessä raudoista ulos ja joukkueiden siirtyessä vaihtopenkeille valmistautumaan jatkoaikaan.

Teemu Rannikko (11/0/4 syöttöä/3 riistoa) avasi jatkoajan onnistuneella kolmosellaan ja kahdella vapaaheitollaan, jonka jälkeen Susijengiä neljännellä jaksolla vaivannut kipsi alkoi karista. Uomiinsa loksahdellut susipuolustus teki Australian hyökkäyspelistä hätäilevää, jonka jälkeen Koponen ja Erik Murphy (13/8) johdattivat koreillaan kotijoukkueen jatkoaikavoittoon.

– Aika vahva 45-minuuttinen lukuun ottamatta Australian neljännen neljänneksen pientä runia. Kaksi hyvää esitystä Australiaa, maailmanluokan joukkuetta, vastaan, Susijengin parhaimmistoon kuulunut Hanno Möttölä (12/2) kiitteli.

– Puolustuksemme oli ehjää ja kehityimme sillä saralla paljon edellisestä Australia-ottelusta. Meillä on vielä parannettavaa, ja vielä pari viikkoa aikaa kehittyä, Koponen tuumaili.

Kesän parasta Susijengiä

Susijengilla oli Gerald Lee junioria lukuun ottamatta nimekkäimmät pelaajansa ruodussa, mukaan lukien viimeiset pari viikkoa alaraajavammaansa parannellut Petteri Koponen.

Koponen asteli kentälle ensimmäistä kertaa avausjakson puolivälin lähestyessä Australian johtaessa lukemissa 2-9. Paineella palloon iskenyt Australia sai ensiminuuteilla Suomen yskähtelemään, mutta Koponen vapautti kotijoukkueen hyökkäyspelin pelinrakentajan vastuun napattuaan ja jakoi peräti viisi koriin johtanutta syöttöä taukoon mennessä.

Toisella ja kolmannella neljänneksellä nähtiinkin kesän kenties parasta Susijengiä. Joukkuepuolustus jauhoi kuin unelma, pallo liikkui hyökkäyksestä mieheltä miehelle ja kaikki kentällä käyneet pelaajat osallistuivat talkoisiin kummassakin kenttäpäädyssä.

Erik Murphy, Tuukka Kotti (10/5) ja Shawn Huff (10/3) jallittelivat isoja aussisenttereitä lähietäisyyksiltä, Mikko Koivisto (6/0) iski kahdesti perättäin kolmoskaaren takaa ja esiintyi erinomaisesti puolustuspäässä. Kimmo Muurinen (6/2) teki sitä, mitä Kimmo Muurinen tekee – ui australialaispelaajien pään sisään olemalla patologisen varmasti oikeassa paikassa oikeaan aikaan molemmissa päissä kenttää.

Kolmannen ja neljännen jakson taitteessa estradille nousi Hanno Möttölä (12/2), joka johti kokemusta huokuvilla hyppyheitoillaan Susijengin vielä 71–60-johtoon kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

– Petteriltä (Koponen) hyvä peli, mutta joukkueessa on muitakin pelaajia. Olisi kiva päästä pelaamaan yksi peli ihan kokonaisella kokoonpanolla, Susijengi-luotsi Henrik Dettmann totesi viitaten kokoonpanosta sivussa olleeseen Leehen.

– Murphyn tuleminen oli hienoa – kova kori jatkoajalla, vei kylmän rauhallisesti korin alle ja haki oman heittonsa. Hannon peli oli hienoa, varsinkin vaikean viimeisen pelin jälkeen. Koivisto ei näkynyt tilastoissa, mutta oli todella tärkeä pelaaja joukkueelle, samoin kuin Huff, Dettmann listasi muutamia joukkueensa onnistujia ennen kuin palasi perusasioihin:

– Konseptina on, että pelaaminen ei ole siitä kiinni että yksi pelaaja onnistuu, vaan että joukkue onnistuu.

Seuraavaksi Euroopan mestarin kotipesään

Susijengi jatkaa kahden välipäivän jälkeen valmistautumistaan Espanjan MM-kisoihin leirillä Lohjan Kisakalliossa, jonka jälkeen joukkue jatkaa matkaa Ranskan Strasbourgiin.

Strasbourgin turnauksessa Susijengi kohtaa Australian kolmannen kerran ja haastaa hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan raskaan sarjan mittelöön.

– Käytämme jokaisen pelin kehittyäksemme joukkueena. Valmistaudumme MM-kisoihin. Valmistavissa maaotteluissa tärkeintä on kehitys, linjasi susikapteeni Hanno Möttölä.

Vuoden 2014 koripallon MM-kisat käynnistyvät neljällä alkulohkopaikkakunnalla lauantaina 30. elokuuta. Bilbaossa alkulohkopelinsä pelaava Susijengi haastaa avauspelissään hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin, USA:n.

Suomi – Australia 87–81 (16–17, 39–28, 60–54, 72–72), miesten maaottelu, Helsinki 12.8.2014

Suomi: Petteri Koponen 15/3/5 syöttöä/3 riistoa, Erik Murphy 13/8, Hanno Möttölä 12/2, Teemu Rannikko 11/0/4 syöttöä/3 riistoa, Tuukka Kotti 10/5, Shawn Huff 10/3, Kimmo Muurinen 6/2, Mikko Koivisto 6/0, Sasu Salin 2/1/4 riistoa, Samuel Haanpää 2/1, Ville Kaunisto 0/1, Matti Nuutinen 0/0, Antti Nikkilä, Roope Ahonen, Antero Lehto.

Australia: Aron Baynes 22/11, Brock Motum 12/4, Joseph Ingles 10/3/4 syöttöä, Dante Exum 10/1.
 

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia