Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut naisten Korisliigan välieriin

24.3.2018 Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut ottivat lauantaina kolmannet voitot puolivälierävastuksistaan edeten naisten Korisliigan välieriin. HyPo päihitti Vimpelin Vedon trilleriottelun loppusekunneilla kotihallissaan lukemin 82–77 ja Peli-Karhut kaahasi EBT:n ohitse 79—66-tuloksella.

Anni Jämsän hyvinkääläisryhmä porskutteli lauantaina naisten Korisliigan välieriin Vimpelin Vedon ohi.

Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings pussitti lauantaina tärkeitä taistelupisteitä avustaen kotkalaiset EBT:n ohi välieriin. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Naisten Korisliigan välierien otteluparit ratkesivat lauantaina kun puolivälierissä tahkottiin kolmannet koitokset. Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut hurjastelivat ottelusarjoistaan suvereenit 3–0-voitot lähettäen Vimpelin Vedon ja Espoo Basket Teamin kesälomille. Välierissä Ponteva saa vastaansa runkosarjan ylivoimaisesti pelanneen Lappeenrannan Catzin ja Peli-Karhut kohtaa levänneen Tapiolan Hongan.

 

Hyvinkään Pontevan välieräpaikka ei ratkennut helpolla lauantaina. Ottelun tempoa pitkälti sanellut hyvinkääläisryhmä koki ViVen vaarallisuuden loppua kohden. HyPo venyi lopussa Jazmine Perkinsin vapaaheittojen ansiosta niukkaan 82–77 (44–34) -voittoon.

 

Hyvinkään Pontevan pirteä avausjakso siivitti joukkueen tauolle kymmenen pisteen johtoasemassa. Kolmannella jaksolla vimpeliläiset saivat pelinsä kulkemaan ja nykäisivät 9–0 -rullauksella ottelun tasoihin. Vieraat virittivät tekemistään jakson lopussa ottaen johtoaseman päätösneljännekselle haltuunsa. Päätösjakso oli tiukkaa playoff-koripalloa, jossa hyökkäykset päättyivät pitkälti vapaaheittoviivalle. Jazmine Perkinsin vakaa käsi vapaaheitoissa ratkaisi voittolukemat ja jatkopelit Hyvinkään Pontevan eduksi.

 

Hyvinkään Pontevan Henna Salomaan tunnelmat olivat ottelun jälkeen korkealla.

– Meillä on ollut aika rikkonainen kausi.Vihdoinkin saatiin kaikki pelaajat kentälle. Nämä oli meille tärkeät pelit, että voimme valmistautua välieriin. Tiukka sarja. Tänään vahva joukkuehenki näkyi.

HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen kiitteli vastustajan taistelua. 
– Suuri kunnia Vimpelille, kun jyrän alta tulivat kilpailemaan. Todella kovassa paikassa näyttivät tänään tasonsa. Pallo pomppi meille ja todella tärkeää oli saada sarja poikki tänään. Tällä 3-0-voitolla Lappeenrannan huilietu tuli kerralla kuitattua ja jopa käännettyä itselle.
– Tänään ei ehkä ollut aivan meidän paras päivämme, mutta meillä kantti kestää tiukatkin paikat. Meidän intensiteetti ja laaja rotaatio antaa kentälle koko ajan tuoreen ja sopivasti roolitetun kombinaation. Voin olla siis todella tyytyväinen.
Pontevan Anni Jämsä oli tyytyväinen voittoon, mutta jakoi kiitosta vastustajan taistelulle.
– Olen todella iloinen, että pystyimme puristamaan tänään voiton. Vastustajalle on nostettava hattua, koska tekivät viimeisestä kohtaamisesta hienon ja kovan taistelun. Onnistuimme taas hyvin molemmissa päissä kenttää. Ja jälleen kerran puolustuksen kautta avautuivat myös hyökkäyspelimme onnistumiset. Meidän etumme on, ja tänäänkin ottelun ratkaisu, että pelaamme laajalla ja onnistuvalla rotaatiolla.

 

Puolivälieräsarjan tehokkaasti pelannut Henna Salomaa (19/2/3) toimi Pontevan pistejohtajana Taru Tuukkasen (14/7/2) tarjotessa pirteitä tehoja. Vimpelin kanadalaissentteri Jennifer Mathurin (21/6/4) pelasi tehokkaasti läpi ottelun Pachiyaanna Robertsin (14/9/2) hyvällä tuella.

 

Ottelutilastot: HyPo–ViVe

 

Peli-Karhut raateli EBT:n

 

Kotkan Peli-Karhujen mitalinmetsästys otti askeleen eteenpäin kun joukkue lähetti Espoo Basket Teamin kesälomille lauantaina. Vahvasti puolustanut kotkalaisryhmä jätti EBT:n taakseen tauon jälkeen tilastoiden ottelusta selkeän 79–66 (42–31) -voiton.

 

Tasaisen avausjakson jälkeen PeKa sai puolustuspäässä hyviä stoppeja, joiden ansiosta EBT jäi tauolle 11 pisteen takamatkalle. Kolmannella jaksolla espoolaiset pääsivät pelin rytmiin entistä paremmin mukaan kaventaen eroa 7 pisteeseen. Päätösjaksolla kotkalaiset porskuttivat kuitenkin menojaan Megan Mullingsin ja Akilah Simsin vahvalla korinaluspelillä, eikä EBT saanut peliään enää taistelumoodiin.

 

Peli-Karhujen tehoduona taisteli lauantaina Megan Mullings (18/10/3) ja Akilah Sims (15/5/1) Anissa Poundsin (16/7/4) eloisan peli-illan tukemana. EBT:n tehokaksikko Kamilah Jackson (21/23/3) ja Zykira Lewis (20/3/2) vastasivat Lotta Aaltosen (10/12/3) kanssa EBT:n tulisesta vastuksesta.

 

Ottelutilastot: PeKa–EBT 

 

 

Naisten Korisliiga - välierät 2018
vaihe pvmkoti vierasklopelipaikkaTV
1. välieräla31.3.Catz-HyPo17:00Lappeenrannan urheilutalo 
1. välieräla31.3.Honka-PeKa14:00Tapiolan urheiluhalliFanseat
         
2. välieräti3.4.HyPo-Catz18:30Martinhalli 
2. välieräti3.4.PeKa-Honka18:30Karhuvuoren urheilutaloFanseat
         
3. välieräpe6.4.Catz-HyPo18:30Lappeenrannan urheilutalo 
3. välieräpe6.4.Honka-PeKa18:30Tapiolan urheiluhalliFanseat
         
4. välierä*ma9.4.HyPo-Catz18:30Martinhalli 
4. välierä*ma9.4.PeKa-Honka18:30Karhuvuoren urheilutaloFanseat
         
5. välierä*to12.4.Catz-HyPo18:30Lappeenrannan urheilutalo 
5. välierä*to12.4.Honka-PeKa18:30Tapiolan urheiluhalliFanseat
         
*tarvittaessa       
 
26.6.2020 19:09 Naisten Korisliiga

Mika Haakana aloittaa jo yhdennentoista kautensa Catzin päävalmentajana

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalainen Catz on kiinnittänyt edustusjoukkueensa päävalmentajaksi Mika Haakanan, jolle tuleva kausi on yhdestoista joukkueen luotsina.

24.6.2020 09:04 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga 2019: Peli-Karhut trillerisarjassa toiseen perättäiseen

Saatuaan äitiyslomalta palanneen Lena Reshetkon takaisin vahvuuteensa oli Catz lähellä nousta Naisten Korisliigan mestarin valtaistuimelle kahden välikauden jälkeen. Hallitseva mestari Peli-Karhut pakotti kuitenkin sinnikkään haastajansa seinää vasten ja varmisti mestaruutensa vieraskentällä toisena keväänä peräkkäin.

17.6.2020 11:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2018: Peli-Karhuille tahtomestaruus viidessä pelissä

Luovutettuaan edellisenä keväänä Naisten Korisliigan mestarin valtikan Hyvinkään Pontevalle palasi Catz kauteen 2017-18 revanssi mielessään ja veikin runkosarjan nimiinsä suvereenisti. Finaaleissa kissalauma jäi kuitenkin kakkoseksi henki päällä pelanneiden Peli-Karhujen rinnalla, kun kotkalaiset tyylittelivät viidennen osaottelun nimiinsä tahdolla ja taidolla.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

10.6.2020 11:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2017: Hyvinkään Ponteva kuilun partaalta ensimmäiseen mestaruuteen

Kevään 2017 finaaleihin lähdettäessä oli varmaa, että mestari tulisi vaihtumaan, kun viisi perättäistä kultaa voittanut Catz tipahti välierissä. Espoo United kuittasi finaalien kaksi ensimmäistä osaotteluvoittoa nimiinsä, mutta Hyvinkään Ponteva ryhdistäytyi ja rynni Taru Tuukkanen johtohahmonaan kolmen perättäisen voiton myötä ensimmäiseen mestaruuteensa.

5.6.2020 09:51 Naisten Korisliiga

Meral Bedretdin: Minun valmentajani

Meral Bedretdin, 27, on kulkenut pitkän matkan Lauttasaaresta, Espoon, Tampereen ja Hyvinkään kautta Forssaan. Väliin on mahtunut myös Brysseliä ja Montpellieriä. Valmentajia on mahtunut matkalle reilusti, mutta kuusi nousee kaikkein merkittävimmiksi.

3.6.2020 10:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2016: Haastaja-HyPo väläyttelee, Catz viidenteen perättäiseen

Naisten Korisliigan kärkikahinoihin ilmestyi keväällä 2016 uusi nimi, kun kokeneiden suomalaispelaajien kannattelema Hyvinkään Ponteva kohosi runkosarjan kakkossijalle. Finaaleissa tanssittiin kuitenkin vanhaa tuttua säveltä, kun rautaisella rutiinilla varustettu Catz luuti hyvinkääläiset tieltään viidenteen perättäiseen mestaruuteensa.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

27.5.2020 11:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2015: Suvereenille Catzille neljäs perättäinen

Vain kaksi tappiota runkosarjakauden aikana, 3-0-voitto Hongasta puolivälierissä, 3-0-voitto Peli-Karhuista välierissä ja Äänekosken Huima nurin finaaleissa voitoin 3-0. Lappeenrannan Catzin neljäs perättäinen mestaruus keväällä 2015 oli sanakirjaesimerkki suvereniteetista ja silkasta ylivoimasta, jolla Catz hallitsi Naisten Korisliigaa 2010-luvulla.

25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

13.5.2020 12:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2013: Suvereenille Catzille toinen perättäinen

2010-luvun ensimmäisinä vuosina Naisten Korisliigan finaaleissa nähtiin toinen toistaan kutkuttavampia jännitysnäytelmiä, mutta keväällä 2013 nupuillaan ollut Catz-dynastia puhkesi täyteen kukintoonsa. ”Kissalauma” päätti kautensa 24 voiton putkeen ja päihitti finaalissa hegemoniavastustajansa Peli-Karhut suoraan otteluvoitoin 3-0.

6.5.2020 11:11 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2012: Catzille kultaa Huiman hermopaineessa

Lappeenrannan Catz palasi kultakantaan yhden välikauden jälkeen keväällä 2012 pyyhittyään mielestään edelliskevään tappionsa Peli-Karhuille. Vaikka Catzin kausi oli riemumarssia voitosta voittoon, sinnikäs haastaja Äänekosken Huima oli laittaa luun kissojen kurkkuun viisimatsiseksi venyneessä finaalisarjassa.

29.4.2020 11:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2011: PeKa saa revanssinsa

Kevään 2010 Naisten Korisliigan finaalit päättyivät kultajuhliin Lappeenrannassa, kun Catz onnistui neljännellä yrittämällä tuomaan seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan. Hopealle jäänyt Peli-Karhut sisuuntui tappiostaan ja tuli kevään 2011 finaaleihin täynnä tulta ja tappuraa. Mestaruus irtosi Kotkaan lopulta Catzin kotikentällä.

25.4.2020 11:47 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

22.4.2020 09:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2010: Catz neljännellä yrittämällä mestariksi

Karahdettuaan perättäisinä finaalikeväinä ensiksi kahdesti Peli-Karhuihin ja sitten Espoo Teamiin käänsi Catz viimein kurssinsa Naisten Korisliigan vuoden 2010 finaaleissa. Lappeenrantalaisjoukkueen historian ensimmäinen Suomen mestaruus lohkesi lopulta ikimuistoisimpaan mahdolliseen tapaan – viidennessä ottelussa.

17.4.2020 11:19 Naisten Korisliiga

EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

Näytä lisää vastaavia