Iisalon ja Jantusen Paris Basketball historialliseen voittoon

30.9.2023 08:50 Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa suurimman voiton Ranskan ProA:ssa ja jatkaa puhtaalla pelillä. Saksassa ja Sloveniassa puolestaan saatiin sarjakausi korkattua.

Mikael Jantusen ja Paris Basketballin kausi on alkanut vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Paris Basketball otti historiansa suurimman voiton ProA:ssa, kun se murjoi Le Mansin nurin 112-71 (56-34). Mikael Jantunen oli pirteällä pelipäällä heitettyään yhdeksän pistettä ja koristeli riviään myös viidellä levypallolla ja kahdella syötöllä. Jantusen plus-miinuslukema +38 oli koko joukkueen paras. Pariisilaiset jatkavat kolmen ottelun jälkeen tappioitta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin joutuu odottamaan vielä kauden avausvoittoaan, kun Teneriffa taipui kotonaan Valencialle 86-94 (38-47). Salin jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.
Ottelutilastot

Severi Kaukiaisen Patrioti Levicen taival Mestarien liigan karsinnoissa päättyi heti ensimmäiseen otteluun, kun AEK Larnaka oli vahvempi 74-66 (45-22). Ottelussa nähtiin sellainen harvinaisuus, että Levice jäi kokonaan ilman pisteitä avausneljänneksen aikana. Levicen kiri toi sen parhaimmillaan kolmen pisteen päähän päätösneljänneksellä, mutta aivan loppuun saakka puristus ei riittänyt.

Avausviisikossa juossut Kaukiainen kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja neljällä syötöllä.

Levicen pelit eurokentillä jatkuvat kuitenkin vielä FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.
Ottelutilastot

Perttu Blomgrenin kausi Sloveniassa alkoi heti Super Cupilla, kun Domzale kohtasi Olimpija Ljubljanan. Olimpija oli vahvempi ja nappasi pokaalin nimiinsä 76-59 (41-34)-voitolla. Blomgren jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.
Ottelutilastot

Domzale sai myös sarjakautensa avattua, kun se kohtasi Hopsi Polzelan vieraskentällä ja nappasi selvän 100-81 (49-42)-voiton. Jos oli Blomgrenilla Super Cupissa heitto vielä haussa, niin sarja-avauksessa Lapuan Korikobrien kasvatin sihti oli kunnossa hänen pussittaessaan pelitilanneheittonsa 8/9 ollen joukkueensa toiseksi paras pistemies 22 pisteen saldolla. 29 minuuttia ottelussa vastuuta saanut Blomgren tilastoi myös kaksi levypalloa, kaksi riistoa ja torjunnan.
Ottelutilastot

Juuri kauden alla kahden vuoden jatkosopimuksen Academics Heidelbergin kanssa tehnyt Joonas Iisalo piiskasi kauden avauksessa miehistönsä ALBA Berliinin kimppuun. Heidelberg pisti Euroliigajoukkueen koville, mutta lopulta albatrossit liitelivät 90-81 (44-39)-voittoon.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Merlins Crailsheim sai kautensa voittoisasti käyntiin, kun Rostock Seawolves kaatui 85-81 (39-35).
Ottelutilastot

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia