Ilari Seppälä debytoi vahvasti Romaniassa

25.10.2021 10:37 Ilari Seppälä teki ensiesiintymisensä Romanian liigassa ja pelasi heti vahvasti. Aatu Kivimäki merkkautti Saksassa tupla-tuplan ja Edon Maxhunin Heroes Den Bosch jatkaa puhtaalla pelillä.

Ilari Seppälä teki ensiesiintymisensä Romanian liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälä teki debyyttinsä Romanian pääsarjassa tyylillä, kun hän oli isossa roolissa Pitestin voittaessa jatkoajalla Constantan 77-76 (70-70, 37-39). Seppälä heitti 12 pistettä ja antoi kaksi syöttöä, joista yksi oli ratkaisevaan voittokoriin viime sekunneilla.

Seppälä missasi alkukauden neljä ensimmäistä peliä lievän vamman takia, mutta pääsi nyt tositoimiin.

- Hyvä voitto joukkueelta ja rekordi on nyt 5/0. Itselläni on aika ilkeä loukkaantuminen takana ja kuuden viikon tauon jälkeen parit treenit alle ja askiin. Alkukankeuksien jälkeen olen ihan tyytyväinen omaan suoritukseen lähtökohdat huomioon ottaen, Seppälä mietti.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa sekä Sasu Salin että Elias Valtonen joutuivat maistamaan tappion karvasta kalkkia.

Teneriffa hävisi kotonaan Joventut Badalonalle 72-79 (40-39). Salin heitti kuusi pistettä ja Emir Sulejmanovicille kertyi kolme pistettä, viisi levypalloa, riisto ja torjunta. Teneriffalla on nyt neljä voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Valtosen Manresa kärsi kirvelevän 82-90 (45-47)-tappion Fuenlabradan vieraana. Valtonen keräsi Manresan kolmanneksi suurimmat minuutit (23,5) ja tilastorivi täyttyi neljällä pisteellä, neljällä levypallolla ja syötöllä. Manresalla on kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Belgiassa Heroes Den Boschin tiukka puolustuspelaaminen päätösneljänneksellä johdatti sen 68-62 (35-37)-voittoon Groningenista. Heroes piti isäntänsä kuudessa pisteessä neljännellä jaksolla säilyttäen puhtaan pelin tilaston. Edon Maxhuni oli jälleen Heroesin sankareita 13 pisteen, viiden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Alex ja Erik Murphyn Fukushima Firebonds jakoi peliviikonlopun voitot Yamagata Wyvernsin kanssa. Kuten parina edellisviikonloppuna, niin Firebonds voitti ensimmäisen pelin, mutta hävisi toisen.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds kiri päätösjaksolla 37-19 ja voitti lopulta 79-73 (27-43). Erik heitti 14 pistettä, napsi viisi levypalloa ja petasi joukkuekaverille korin. Alex komppasi 10 pisteellä, kolmella levypallolla ja riistolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa kohtaamisessa oli kotijoukkueen vuoro nousta tappioasemasta 86-73 (30-34)-voittoon. Alex oli tällä kertaa tehokkaampi 12 pisteen, seitsemän levypallon ja syötön tilastoilla. Erikille pöytäkirjan pitäjä kuittasi 10 pinnaa, kaksi levypalloa ja torjunnan. Firebonds on voittanut ja hävinnyt neljä peliä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn hävisi Ludwigsburgin vieraana niukasti 86-91 (38-40).
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentaman Tigers Tübingenin hyvä alkukausi sai jatkoa 87-76 (41-40)-voitolla Giants Leverkusenista. Aatu Kivimäki merkkautti komean 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan ja tilastoi hatuiksi vielä kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Tigers on voittanut kuudesta pelistään neljä.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan NM1:ssä Les Sables hävisi Angersille 54-69 Daniel Dolencin tilastoidessa Les Sablesille kuusi pistettä ja kuusi levypalloa. Les Sablesilla on kaksi voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

VEF Riika palasi takaisin raiteille Viron ja Latvian yhteisliigassa viime viikonlopun tappion jälkeen voittamalla Viimsin 87-64 (46-34). Madsenille kirjattiin seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbom nappasi neljä levypalloa Sopotin taipuessa kotikentällään Bydgoszczille jatkoajan jälkeen 81-86 (72-72, 37-30). Sopotilla on neljä voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Itävallassa Aleksi Koskinen valmensi Swans Gmundenin jatkoon cupissa 98-75 (52-37)-voitolla Grazista.
Ottelutilastot

 
20.1.2022 07:35 Suomalaiset ulkomailla

Salinin hurja heittopeli ei riittänyt Mestarien liigassa – Jantusen Oostende otti pakkovoiton

Sasu Salinin 20 pistettä eivät riittäneet viemään Teneriffaa vielä jatkoon Mestarien liigan Play-In -kierroksella. Mikael Jantusen Oostende sen sijaan piti jatkotoiveensa elossa tasoittamalla otteluvoitot Igokeaa vastaan.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

16.1.2022 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen huippuvire jatkuu – Seppälä lähellä tripla-tuplaa

Elias Valtosen huippuotteet Espanjan liigassa saivat jatkoa, kun hän esiintyi jälleen vahvasti Manresan jatkaessa loistokauttaan. Ilari Seppälä loisti Romaniassa ollen lähellä jopa tripla-tuplaa ja Daniel Dolenc merkkautti tupla-tuplan Ranskassa.

12.1.2022 23:50 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Lassi Tuovi palasi Strasbourgin penkin päähän koronatartunnan jälkeen ja ranskalaisjoukkue eteni Mestarien liigassa jatkoon. Sasu Salinin edustama Teneriffa nappasi otteen jatkopaikasta voittamalla oman Play-In –avauksensa.

10.1.2022 10:42 Susijengi

Lauri Markkaselle viides perättäinen vuoden koripalloilijan arvonimi

Cleveland Cavaliersissa vahvaa kautta pelaava jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Lauri Markkanen, 211 cm ja 24 vuotta, on valittu jälleen kerran Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkaselle valinta oli jo viides perättäinen.

9.1.2022 22:55 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen hurjana Belgiassa – Valtonen pääsi maistamaan harvinaista herkkua Espanjassa

Mikael Jantunen teki kauden piste-ennätyksensä heittämällä 28 pistettä Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä. Elias Valtonen sen sijaan pääsi juhlimaan komeaa vierasvoittoa Barcelonasta.

7.1.2022 06:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoivat Play-In –ottelut – Tuovin Strasbourg tarrasi jatkopaikkaan

Mestarien liigassa starttasivat Play-In –pelit, joissa taistellaan pääsystä jatkolohkoihin. Shawn Hopkins sitä vastoin esiintyi vahvasti Islannissa Stjarnanin kasvattaessa voittoputkeaan.

3.1.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy aloitti vuoden räväkästi 38 pisteen pelillä

Alex Murphy osoitti olevansa valmis vuoteen 2022, kun hän iski taululle kovat pisteet Japanissa. Murphy upotti peräti 38 pistettä johdattaessaan Fukushima Firebondsin voittoon.

31.12.2021 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins päätti vuotensa tupla-tuplalla

Shawn Hopkins päätti vuotensa tyylillä täräyttämällä Islannissa komean tupla-tuplan. Tuomas ja Joonas Iisalon Baskets Bonn lähtee uuteen vuoteen yhdeksän ottelun voittoputkessa ja Bundesliigan kärkipaikalta.

24.12.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti Tigersin voittoon - Mestarien liigassa saatiin alkulohkoja päätökseen

Mestarien liigassa saatiin puolet alkulohkoista pelattua ja Saksassa suomalaiset pääsivät juhlimaan maukkaita voittoja.

20.12.2021 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa Belgiassa

Belgiassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Mikael Jantusen Oostende sai vieraakseen Okko Järven Phoenix Brysselin. Erik Murphy oli jälleen tehokkaana Japanissa, Ilari Seppälä ja Aapeli Alanen olivat taas joukkueensa parhaimmistoa.

13.12.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni, Murphyt, Alanen ja Kivimäki ratkaisurooleissa

Heroes Den Bosch jatkaa Hollannissa puhtaalla pelillä Edon Maxhunin toimiessa kapellimestarina, Japanissa Murphyn veljekset olivat avainrooleissa Fukushima Firebondsin voittoputken venyessä kuuteen, Aapeli Alanen piti koreillaan St. Pöltenin voittokannassa kiinni ja Aatu Kivimäki auttoi tupla-tuplallaan Tigers Tübingenin voittoon.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

9.12.2021 08:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa

Elias Valtosen Manresa porskuttaa Mestarien liigassa ainoana tappiottomana joukkueena viiden ottelun jälkeen. Ilari Seppälä teki sen sijaan kovaa jälkeä Romaniassa.

5.12.2021 23:54 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hohkasivat kuumina

Susijengin pelaajat esittivät loisto-otteita viime viikolla. Murphyn veljekset olivat loistovireessä Japanissa, Aapeli Alanen iski tulta Itävallassa, Shawn Hopkins purkautui Islannissa, Daniel Dolenc oli joukkueensa ykkönen Ranskassa ja Edon Maxhuni piti Den Boschin tappiotta Hollannissa.

23.11.2021 08:25 NBA

Markkanen palasi 22 pisteen voimin NBA-parketeille – Cavs taipui niukasti Netsille

Lauri Markkanen palasi Cleveland Cavaliersin kokoonpanoon 22 pisteen ja 8 levypallon voimin, kun Cavs hävisi Brooklyn Netsille 117-112 (52-63). Markkanen oli sivussa yhdeksän ottelua NBA:n koronaprotokollan takia.

22.11.2021 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset hyvässä iskussa MM-karsintoihin

Miesten korissarjoissa pelattiin viikonloppuna viimeiset pelit ennen maajoukkuetaukoa. Sasu Salin, Murphyn veljekset, Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc osoittivat hyvää virettä ennen liittymistään Susijengin mukaan.

20.11.2021 06:56 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin Sopot jatkoon FIBA Europe Cupissa

Carl Lindbomin Sopot varmisti jatkopaikkansa FIBA Europe Cupissa. Edon Maxhunin ja Heroes Den Boschin jatkohaaveet sen sijaan kariutuivat.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

15.11.2021 07:51 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Valtonen voiton makuun Espanjassa – Jantusen Oostende jatkaa tappioitta

Viikonlopun otteluissa Sasu Salin ja Elias Valtonen pääsivät tuulettamaan voittoja Espanjan kentillä ja Belgiassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä. Murphyn veljekset olivat vauhdissa Japanissa ja Shawn Hopkins merkkautti tupla-tuplan Islannissa.

Näytä lisää vastaavia