Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

20.6.2022 18:01 Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

Ilari Seppälä oli tyytyväinen kauteensa Romaniassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pitesti eteni Romanian liigassa aina välieriin saakka, mutta jäi lopulta mestaruuden voittaneen Cluj-Napocan jalkoihin. Kokonaisuudessaan Pitestin kausi oli kuitenkin plusmerkkinen. Seppälä oli joukkueensa syöttökuningas 4,7 syötön keskiarvolla ja tilastoissa komeilivat myös 10,2 pistettä sekä 2,2 levypalloa noin 25,5 minuutin peliajalla.

- Jos pelkästään tuloksellisesti katsotaan, niin seura oli tyytyväinen sekä sijoitukseen että kauteen. Omalta osaltani olin myös ihan tyytyväinen, mutta tietenkin on aina myös parantamisen varaa, Seppälä aloittaa kauden ruotimisen.

Pudotuspeleissä Pitesti selvitti ensin tieltään Craiovan, mutta välieriin joukkue joutui vaikeista lähtökohdista.

- Meiltä meni puolivälierissä kaikki isot ja nelospaikan pelaajat. Sitten välieriin kaivettiin jostain paikkapuolustus ja kaikki hyökkäyskuviot heitettiin roskiin. Jos olen joskus vähän vinoillut isoille miehille, niin haluaisin pyytää anteeksi. Kyllä heitäkin tarvitaan, Seppälä naureskelee.

Seppälä oli kolmas suomalainen Romanian liigassa. Gerald Lee Junior avasi tietä pelaajana ja Jukka Toijala valmentajana. Kaksikon suosituksesta Seppälä lähti Romaniaan eikä hänen tarvinnut katua päätöstään.

- Kaikki hoidettiin mitä luvattiin eikä minulla ole mitään valittamista. Ei ollut mitään suurempia ongelmia missään vaiheessa. Sarjan taso oli yllättävän hyvä ja top 10:ssä kaikki joukkueet olivat hyviä. Sarjassa ei ollut heittopusseja ja viimeinenkin pystyi haastamaan kärkijoukkueen.

Seppälä on aiemmin urallaan pelannut kaksi kautta Ranskassa ja piti Romanian liigaa itselleen sopivampana.

- Ranskaan verrattuna sarja oli taktisempi ja organisoidumpi ja se sopi minulle paremmin kuin Ranska. Roolini oli myös erilainen. Ranskassa pelasin pääasiassa kakkospaikkaa, mutta tällä kaudella pääsin ykköspaikalle pelinrakentajaksi.

Seppälä on monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy ruokkimaan joukkuekavereitaan, mutta samalla rankaisemaan myös omilla ratkaisuillaan. Hänelle käy kumpikin rooli tahansa.

- Tätä kysytään usein, mutta se riippuu joukkueesta ja pelitavasta. Ei minulla sillä tavalla ole suosikkia niistä paikoista.

Tulevaisuuden suhteen Seppälän kortit ovat vielä avoinna.

- Mitään ei ole varmaa vielä ja asiat ovat vielä auki. Ei minulla kuitenkaan mitään sellaista paikkaa ole mihin en selkeästi haluaisi mennä tai mihin haluaisin mennä.

Kesällä paljon hienoja pelejä edessä

Ennen ensi kautta Seppälää odottavat kesän maajoukkuepelit Susijengin paidassa. Kesä alkaa tärkeillä MM-karsintaotteluilla Ruotsia ja Kroatiaa vastaan ja huipentuu EM-kisoihin.

- Odottavaisin fiiliksin. Paljon on hienoa tapahtumia tulossa ja pelejä riittää. Onhan se kivempi pelata, kun peleissä on panosta.

Ennen EM-kilpailuja Susijengi ehtii pelata MM-karsintojen alkuvaiheen loppuun ja aloittamaan myös jatkokarsinnat. EM-paikan jatkossa haaveissa siintää MM-kilpailut.

- Unelma on vielä elossa ja se on meidän selkeä tavoitteemme. Ensin keskitytään näihin MM-karsintaotteluihin Ruotsia ja Kroatiaa vastaan. Ei pidä katsoa vielä liian pitkälle, Seppälä toppuuttelee.

Ilari Seppälän tilastot Romanian liigassa

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

Näytä lisää vastaavia