Ilmainen tilastointiohjelma saatavilla

28.10.2004 Koripalloliiton uusi tilastointiohjelma on valmistunut. Ilmaiseksi käyttöön saatava ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorten SM-sarjoissa ja alueiden sarjoissa pelaavien joukkueiden käyttöön. Ohjelman avulla voidaan tehdä ottelutilastot sähköiseen muotoon, joka on yhteensopiva liiton tilastointijärjestelmän kanssa.

Ohjelma on käyttökelpoinen työkalu niin aikuisten kuin nuortenkin peleissä tilastoinnin tekemiseksi. Tilastointiohjelmalla voidaan rekisteröidä oleellisimmat tiedot peleistä peliminuutteja lukuunottamatta.  

- Nuoriso- ja koulutusyksikkö teki viime keväänä uudistuksen sääntöihin koskien tilastointia. Aikaisempina kausina nuorten SM-sarjoissa on riittänyt heittojen ja levypallojen tilastointi. Tälle kaudelle sääntöä uudistettiin niin, että tilastot pidetään peliaikaa vaille täydellisinä, valaisee koulutus- ja nuorisoyksikön puheenjohtaja Markku Salmikivi.

- Riistot, menetykset ja syötöt kertovat paljon pelaajien taidosta mitä ei pelkästään heittojen ja levypallojen tilastoinnilla näe. Tämän lisäksi tilastojen seuraaminen ja ns. paremmuuslistojen näkyminen Koris.netin sivuilla tuovat oman mielenkiintoisen tavan seurata pelejä, Salmikivi toteaa. 

Uusi tilastointiohjelma on helppokäyttöinen

Tilastointiohjelmassa on huomioitu kaikki ne seikat, joita nuorten SM-sarjojen tilastoinnissa tarvitaan. Ohjelma ei ole sidottu pelinumeroihin, vaan perustuu pelaajien joukkuekohtaisiin järjestysnumeroihin. Ohjelma sopii hyvin niin juniori- kuin senioritasolle ja sen avulla saadaan myös kausitilastot laskettua vaivattomasti.

Nuorten kilpailuryhmän puheenjohtaja Jarmo Kauhasen mielestä uusi ohjelma parantaa nuorten SM-sarjojen tilastointipalvelua sen nopeutumisena. 

Tänä vuonna ei vaadita nuorten SM-sarjoissa joukkueilta peliaikatilastointia, mutta kaudella 2004-05 tilastoidaan heitot (yritykset ja sisään menneet), levypallot (hyökkäys, puolustus ja yhteensä), menetykset, riistot, torjunnat, syötöt ja virheet. 

Koripalloliiton tavoitteena on, että tilastot ovat seurojen luettavissa ennen seuraavaa kierrosta Koris.netissä ja täten auttamassa joukkueita otteluihin valmistautumisessa. Luonnollisesti konekielisellä tilastoinnilla ja niiden sähköpostivälityksellä päästään nopeampaan julkaisurytmiin. Haasteelliseen tilastojen julkaisurytmiin pyritään pääsemään Kauhasen mukaan marraskuun puoleenväliin mennessä. 

Tämän aikataulutavoitteen pitämisessä ovat järjestävät seurat luonnollisesti avainasemassa. Koripalloliitto puolestaan nopeuttaa tilastojen näkymistä Koris.netissä mm. keskittämällä tilastoinnin kilpailuryhmän sihteerille. 

Lisätietoja ja tilastointiohjelman latausohjeet löytyvät ao. linkin avulla.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ottelutilastointi/
 
26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

28.4.2005 Pohjoinen alue

Tyytyväisyys nuorten valtakunnalliseen sarjatoimintaan kartoitettu

Nuorten valtakunnallinen kilpailukausi 2004-2005 on 22-vuotiaiden naisten finaaliturnausta vaille valmis. Kauteen on mahtunut onnistumisia ja epäonnistumisia niin kentällä kuin myös sarjatoiminnan järjestämisen suhteen. Jälkimmäinen käy ilmi nuorten valtakunnallisia sarjoja koskevasta palautekyselystä.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

10.5.2003 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto hyväksyi sääntömuutoksia, nuorten ikärajat pysyivät ennallaan

Suomen Koripalloliiton hallituksen lisäksi koolla on ollut kevätkokoukseensa Espooseen kokoontunut liittovaltuusto. Valtuusto käsitteli kokouksessaan Koripalloliiton viime vuoden toiminnan, asetti talouden raamit ensi vuodelle ja hyväksyi liudan sääntömuutoksia.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto jatkaa kohti määrän kasvattamista ja laadun parantamista

Hyvinkäällä kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto teki tukun päätöksiä, jotka edistävät liiton toimintaa ohjaavaa iskulausetta ”enemmän ja parempia pelaajia”. Valmentajien koulutustasovaatimusten hyväksymisen lisäksi liittovaltuusto teki päätöksen nuorten pelaajien entistä vapaammasta liikkumisesta.

5.12.2008 Pohjoinen alue

Kotkan koripallomuseoprojekti tallentaa suomalaisen koripalloilun historiaa

Kotkassa on käynnistynyt koripallomuseoprojekti, jonka tarkoituksena on tallentaa suomalaisen koripalloilun historiaa kansainvälisen menestyksen hetkistä ruohonjuuritason junioritoimintaan lajin alkuajoista nykypäivään.

7.8.2008 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen päättyy 11.8.2008

Ilmoittautuminen nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.8.2008. Ilmoita joukkueesi heti!

23.6.2008 Pohjoinen alue

Pelisääntöjen tarkennukset Suomessa voimaan 1.7., muutokset vuonna 2012

Suomen Koripalloliitto on vahvistanut kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemien sääntömuutosten käyttöönottoaikataulun Suomessa. Tulkintatarkennukset astuvat voimaan kotimaan parketeilla 1.7.2008, koripallokentän viivoja oleellisesti muuttavat sääntömuutokset puolestaan 1.7.2012.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

5.3.2008 Pohjoinen alue

Vuoden 2008 ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Suomen Koripalloliitto on julkaissut vuoden 2008 koulutuskalenterinsa. Kaikki liiton ja alueiden järjestämät tasojen I ja II ohjaaja- ja valmentajakoulutustilaisuudet löytyvät järjestysaikoineen ja -paikkoineen helposti yhdestä paikasta. Koulutustilaisuuksia järjestetään ympäri Suomen yli 30.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

16.5.2007 Pohjoinen alue

Koripallolisenssin hankinta uudistuu

Koripalloliitto uudistaa lisenssien hankintaprosessia kaudelle 2007–08. Uutuutena seuroille tarjotaan mahdollisuus Sporttirekisterin seurakäyttöön. Esitäytettyjä lisenssilomakkeita ei enää lähetetä postitse kuluneella kaudella lisenssin lunastaneille.

2.12.2006 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto päätti säilyttää nuorten ikäluokat ennallaan

Koripalloliiton liittovaltuusto kokoontui Vantaalle sääntömääräiseen syyskokoukseensa lauantaina 2.12. Kokouksessa valittiin liittohallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Valtuusto hyväksyi myös liiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2007 sekä teki päätöksen säilyttää nuorten ikäluokat ennallaan.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

15.8.2006 Pohjoinen alue

Väliaikatietoa nuorten SM-sarjoista

Suomen koripalloliitto on päättänyt pidentää A- ja B-nuorten SM-sarjojen rankkausaikaa. Samalla Koripalloliitto on päättänyt, että 22-vuotiaiden miesten SM-sarjaa ei järjestetä pelikaudella 2006-07.

Näytä lisää vastaavia