Israel juoksi Susijengiltä tassut alta

6.9.2015 Susijengi joutuu hakemaan avausvoittoaan EM-kisoissa huomenna, kun Israel veti pidemmän korren numeroin 66-79 (31-46) Montpellierin lohko A:n toisena päivänä. Nihkeästi aloittanut Susijengi joutui altavastaajaksi ensimmäisellä puoliajalla, eikä toisen puoliajan kiri riittänyt voittoon asti.

Erik Murphy oli Suomen ykkönen Israelia vastaan heittämällä 24 pistettä.

Petteri Koponen oli Israel-puolustuksen erikoisvartioinnissa.

Tappiosta huolimatta Susijengin fanit kannustivat kovaäänisesti läpi ottelun.

Shawn Huffin mukaan Israel pelaa epätyypillistä koripalloa, jota vastaan on vaikea pelata.

Matti Nuutinen toi jälleen energiaa ja heittovoimaa penkiltä.

Susijengi hakee avausvoittoaan EM-kisoissa huomenna Venäjää vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen.


Susijengillä oli läpi ensimmäisen puoliajan ongelmia Israelin epätyypillisen pelaamisen kanssa. Israelilaiset kierrättivät palloa nopeasti ja tehokkaasti, löytäen aina parhaimman ajolinjan ja pakottaen suomalaiset olemaan jatkuvasti sekunnin myöhässä tilanteisiin.

Jamar Wilson toi jälleen penkiltä energiaa, mutta ehdottomasti Susijengin pirtein oli Sasu Salin, joka nakutti kolme kolmosta ensimmäiseen puoliaikaan. Israel kuitenkin väsytti Salinia pelaamalla palloa sisään pelinrakentaja Gal Mekelille (14/2/5 syöttöä).

Kaiken kukkuraksi Israel irtosi opportunistisesti nopeisiin, joista erityisesti ainutlaatuisella pelityylillä pelaava laituri Lior Eliyahu (22/5/6 syöttöä) pääsi juoksemaan lay-uppeja.

- Israel vaihtoi kaikki palloskriinit ja meille tuli tilanteita, joissa isoilla olikin yhtäkkiä pieni jätkä. Siitä Israelin isot pääsivät karkaamaan nopeisiin, kun puolustivat meidän takamiehiä kaarella, kapteeni Shawn Huff valotti.

Puoliajalle jo kaksinumeroisen johdon kerännyt Israel oli myös tehnyt kotiläksynsä ja varsinkin ensimmäisellä neljänneksellä Susijengi joutui hyökkäyksessä syöttelemään kaarella ja pallo löysi harvoin tiensä maalatulle alueelle.


Susijengi kiri kiinni, mutta ei ohitse


Suomi sai pelirytmistä kiinni puoliajan jälkeen, kun Erik Murphy ja Sasu Salin innostuivat pelaamaan tosissaan. Murphy näytti koko arsenaalinsa aina baby-hookeista väkeviin ajoihin ja kolmosiin vastapallosta.

Salin joutui ikävästi virhevaikeuksiin ja hänen ollessa penkillä Mekel otti herran ja hidalgon paikan Eliyahulta ollen kentän selkeä ykköspelaaja.

Susijengi painoi kuitenkin tassullaan kaasua – kuten myös Montpellieriin matkustaneet tuhannet Susijengi-fanit – ja potentiaalinen kiri alkoi kolmannen neljänneksen lopulla. Wilsonin ajo, Murphyn kolmonen ja Petteri Koposen (3/2/5 syöttöä) tarjoilema nosto Gerald Lee juniorille (5/5) toivat Susijengin neljän pisteen päähän 61-65.

Israelin kova kolmikko Mekel, Eliyahu ja Omri Casspi (10/8/4 syöttöä) vastasivat omilla uroteoillaan ja kasvattivat eron takaisin kymmeneen, kun peliaikaa oli jäljellä enää reilu neljä minuuttia. Susijengillä riittänyt eväät enää takaa-ajoon.

- He toteuttivat heidän pelisuunnitelmaa ja meillä kesti liian kauan päästä peliin mukaan. En tiedä mistä johtuu, mutta he olivat tänään parempia. Taisteltiin tokalla puoliajalla, mutta ei se siitä ollut kiinni. Israel on epätyypillinen joukkue, aika vaikea pelata heitä vastaan, 5 pistettä ja 5 levypalloa kirjauttanut Huff kommentoi.


Dettmann: ”Nopeat kuuluvat normaalisti meidän aseisiin”


- Onnittelut Israelille, joka pelasi viisaasti, kovaa ja nautti selkeästi pelaamista. Suomi pelaa epätyypillistä koripalloa, mutta Israel pelaa vieläkin epätyypillisemmin. He käyttävät tilaa hyvin hyväkseen ja lähtevät erinomaisesti nopeisiin hyökkäyksiin. Normaalisti se kuuluu meidän aseisiin, mutta tänään Israel todella satutti meitä nopeilla hyökkäyksillään, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.

 

- Hävisimme avausjakson 12 pisteellä ja se asetti rytmin ottelulle. Israel ei sinällään yllättänyt – enemmänkin yllätti se, että meillä ei jalka liikkunut

Salin heitti saldokseen 13 pistettä, noukki 2 levypalloa ja jakoi 3 syöttöä. Jamar Wilson (6/3/2 syöttöä) ja Matti Nuutinen (6/3) olivat parhaimmat penkiltä, mutta Susijengin paras pelaaja oli Erik Murphy (24/9/3 torjuntaa).

- Se mikä tällaisessa turnauksessa on hienoa, että seuraavana päivänä on aina uusi peli. Emme voi olla suoritukseemme missään nimessä tyytyväisiä, mutta emme voi myöskään jäädä murjottamaan. Huomenna on iso peli ja meidän on oltava valmiimpia pelaamaan, Murphy kommentoi.

Susijengi kohtaa huomenna maanantaina 7.9.Venäjän Suomen aikaan kello 15:00.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

13.9.2015 Maaottelu

Susijengi taisteli Serbiaa vastaan, EM-kisat päätökseen saappaat jalassa

MM-hopeamitalisti Serbia osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi Susijengille EM-kisojen pudotuspeleissä numeroin 94-81 (48-43). Susijengi taisteli kolme neljännestä tasaisesti, mutta serbialaiset repivät eron päätösneljänneksen alussa heittämällä neljä peräkkäistä kolmosta pussin pohjalle.

10.9.2015 Maaottelu

Kookas Puola jyräsi Susijengin EM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi joutui tyytymään tappioon EM-alkulohko A:n viimeisessä pelissään, kun isokokoinen Puola pakotti Suomen pelaamaan omalla tempollaan. Susijengi oli vielä kiinni kolmannen neljänneksen alussa, mutta kehno heittopeli ei riittänyt takaa-ajoon, vaan Puola nappasi 65-78 (41-42) -voiton. Susijengi eteni EM-kisoissa puolivälieriin, joissa vastaan tulee MM-hopeamitalisti Serbia.

Näytä lisää vastaavia