Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

27.2.2024 18:11 Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

Jacob Grandison pelaa loppukauden Salon Vilppaassa. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Helmikuun maajoukkueikkunassa Susijengiä edustanut, sekä Suomen että Yhdysvaltain passit omistava Grandison saapuu Saloon keskiviikkona. Mikäli hänen pelilupansa saapuu Vilppaan toimistolle ajoissa, nähdään hänet Vilppaan paidassa jo perjantain vierasottelussa Helsinki Seagullsia vastaan.

- Kun Grandisonin nimi tuli esiin mahdollisena lisäyksenä joukkueeseemme, olimme heti kiinnostuneita. Jacob tuo meille lisää työkaluja molempiin päihin kenttää ja lisää laajuutta kokoonpanoon, kiittelee Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen joukkueen tiedotteessa.

- Tämän kauden äärimmäisen tasaisessa sarjassa juuri joukkueen monipuolisuus ja rosterin laajuus ovat erittäin tärkeitä asioita. Kiitos yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat tehdä joukkueesta entistäkin paremman, Savolainen jatkaa.

Niin Salon Vilppaan kuin Susijenginkin valmennusjohtoon lukeutuva Teemu Rannikko luonnehtii, että Vilpas sai Grandisonissa helpon ja miellyttävän palasen joukkueeseen.

- Jake on hyvä joukkuepelaaja ja tuo meille hyökkäyksellisesti paljon osaamista. Hän on hyvä pallon kanssa, erinomainen catch and shoot -heittäjä ja myös ajouhkaa löytyy. Ulottuvana pelaajana hän pystyy puolustamaan useita eri pelipaikkoja, arvioi Rannikko.

Vilpas on Korisliigan ylemmässä loppusarjassa kuudentena tasapisteissä Karhu Basketin kanssa. Salolaiset kohtaavat perjantaina 1.3. Helsinki Seagullsin vieraissa ja tiistaina 5.3. Kataja Basketin kotikentällään.

Yliopistotähdestä MM-kisakävijäksi

Yhdysvaltain Kaliforniassa lapsuutensa ja nuoruutensa asunut suomalaisen äidin ja pohjoisamerikkalaisen isän poika Jacob Grandison aloitti uransa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa Holy Crossin paidassa vuosina 2017–19.

Grandison löi läpi toisella kaudellaan Holy Crossissa (2018–19), jolloin hän viimeisteli pienen massachusettsilaisyliopiston joukkueelle 13,9 pistettä, 5,0 levypalloa, 2,9 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden.

Läpimurto vei Grandisonin Holy Crossista seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Illinoisin yliopistoon, jossa hän murtautui joukkueen aloitusviisikkoon ja urakoi toisella kaudellaan 9,6 pistettä, 3,8 levypalloa ja 2,3 syöttöä ottelussa erinomaisin heittoprosentein (2p 52,2%, 3p 41,0%, 1p 82,4%). Grandison juhli keväällä 2021 Illinoisin kanssa myös Big Ten -konferenssin mestaruutta.

Koska Grandison pelasi NCAA-vuotensa koronaviruspandemian aikana, hän sai mahdollisuuden myös viidenteen optiovuoteen yliopistossa. Optiovuotensa Grandison käytti tarunhohtoisessa Duken yliopistossa, jota hän edusti kaudella 2022-23. Grandison kirjasi Dukelle 4,4 pistettä, 2,0 levypalloa ja 1,3 syöttöä per ottelu. Duke päätti keväänsä Atlantic Coast -konferenssin mestaruuteen ja NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

Ammattilaisuransa Grandison käynnisti tänä talvena Espanjan kakkosliigaa (LEB Oro) pelaavassa Hestia Menorcan joukkueessa. Grandison edusti Menorcaa kolmentoista ottelun ajan 18,2 peliminuutin, 4,8 pisteen ja 1,7 levypallon keskiarvoin.

Grandison debytoi Susijengissä kesällä 2021 ja kuului Susijengin MM-kisajoukkueeseen viime kesänä Okinawalla. Tähänastisella Susijengi-urallaan Grandison on pelannut neljätoista miesten maaottelua 4,9 pisteen, 2,4 levypallon ja 1,9 syötön keskiarvoin.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

Näytä lisää vastaavia