Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

29.10.2023 18:57 Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

Jacob Grandison valitsi ensimmäiseksi ammattilaiskohteekseen Menorcan. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Olen innoissani mahdollisuudesta saapua Menorcalle muutaman päivän päästä, aloittaa kilpailemisen ja voittamisen uuden joukkueeni kanssa ja päästä nauttimaan tästä uudesta tilaisuudesta, Grandison kommentoi Hestia Menorcan tiedotteessa.

- Grandison on hyvin monipuolinen pelaaja, joka tuo paljon uusia ulottuvuuksia pelimme. Hänellä on hyvä valmius korintekoon ja hän ymmärtää peliä hyvin. Hän on joukkuepelaaja, joka pelaa hyvin myös pallottomana, kiittelee Menorcan päävalmentaja Javier Zamora.

Hestia Menorca on voittanut LEB Oron runkosarjakauden ensimmäisestä neljästä ottelustaan yhden. Seuraavan ottelunsa Menorca pelaa jo keskiviikkona, kun se kohtaa kotikentällään Coruñan.

LEB Orossa pelaa Grandisonin lisäksi kuluvalla kaudella kaksi muutakin Susijengin pelaajaa: Alex Murphy Estudiantesissa (runkosarjassa sijalla 10.) ja Remu Raitanen Caceresissa (sijalla 15.).

Yliopiston tehomiehestä MM-kisakävijäksi

Yhdysvaltain Kaliforniassa lapsuutensa ja nuoruutensa asunut suomalaisen äidin ja pohjoisamerikkalaisen isän poika Jacob Grandison aloitti uransa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa Holy Crossin paidassa vuosina 2017-19.

Grandison löi läpi toisella kaudellaan Holy Crossissa (2018-19), jolloin hän viimeisteli pienen massachusettsilaisyliopiston joukkueelle 13,9 pistettä, 5,0 levypalloa, 2,9 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden.

Läpimurto vei Grandisonin Holy Crossista seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Illinoisin yliopistoon, jossa hän murtautui joukkueen aloitusviisikkoon ja urakoi toisella kaudellaan 9,6 pistettä, 3,8 levypalloa ja 2,3 syöttöä ottelussa erinomaisin heittoprosentein (2p 52,2%, 3p 41,0%, 1p 82,4%). Grandison juhli keväällä 2021 Illinoisin kanssa myös Big Ten -konferenssin mestaruutta.

Koska Grandison pelasi NCAA-vuotensa koronaviruspandemian aikana, hän sai mahdollisuuden myös viidenteen optiovuoteen yliopistossa. Optiovuotensa Grandison käytti tarunhohtoisessa Duken yliopistossa, jota hän edusti kaudella 2022-23. Grandison kirjasi Dukelle 4,4 pistettä, 2,0 levypalloa ja 1,3 syöttöä per ottelu. Duke päätti keväänsä Atlantic Coast -konferenssin mestaruuteen ja NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

Grandison debytoi Susijengissä kesällä 2021 ja kuului Susijengin MM-kisajoukkueeseen päättyneenä kesänä Okinawalla. Tähänastisella Susijengi-urallaan Grandison on pelannut kaksitoista miesten maaottelua 4,9 pisteen, 2,8 levypallon ja 2,2 syötön keskiarvoin.

Henkilöt

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia