Jamar Wilsonista Suomen kansalainen, liittyy Susijengi-vahvuuteen

3.6.2015 Ensi syyskuussa kolmansissa peräkkäisissä EM-kisoissa pelaava Susijengi saa mieluisan tulokkaan riveihinsä. Kotoisen Korisliigan korikuninkuuden vuonna 2011 voittanut Jamar Wilson, 31, on saanut Suomen kansalaisuuden ja liittyy kesällä Susijengi-vahvuuteen. Jo vuonna 2010 julkisesti kansalaisuushaaveestaan puhunut Jamar Wilson on naimisissa Suomen entisen maajoukkuepelaaja Laura Wilsonin (os. Sario) kanssa.

Jo pitkään Suomen kansalaisuudesta haaveilleen Jamar Wilsonin toive toteutui, kun hän sai hakemukseensa tiistaina myönteisen vastauksen.

Sympaattinen Wilson pitää kansalaisuuden saamista kunnia-asiana ja puhkuu intoa saadessaan mahdollisuuden edustaa Susijengiä, jossa hänellä on ennestään ystäviä.

Jamar Wilsonin vaimo on Laura Wilson (os. Sario) on pukenut Suomi-paidan ylleen 122 kertaa, joista 69 kertaa naisten maaotteluun.

Wilsonista Susijengi saa tuulennopean pelintekijän takakentälleen. Kuvat: Francois Perthuis & Honka & Tytti Nuoramo.

Suomea jo pidemmän aikaa kotipesänään pitänyt Jamar Wilson läpäisi viime vuoden lopulla kielikokeen, joka oli viimeinen este kansalaisuuden hakemiselle. Tieto Suomen kansalaisuuden saamisesta tavoitti Wilsonin tiistaina lomamatkalta, jolla hän perheensä kanssa on.

- Tämä on yksi elämäni tärkeimmistä hetkistä lapsen syntymisen ja vaimon tapaamisen lisäksi, kertoi ikionnellinen Wilson.

- Olen jo pitkään tuntenut itseni suomalaiseksi ja minulle on suuri kunnia, että se on nyt myös virallista. Koripallo on iso osa elämääni, mutta kansalaisuuden saaminen on sitäkin suurempi asia.

Tullessaan pelaamaan Espoon Honkaan vuonna 2010 Wilson kertoi julkisesti kansalaisuushaaveistaan. Wilsonin sisällä sinivalkoinen liekki palaa entistäkin voimakkaammin.

- Suomalaiset työskentelevät kovaa, osaavat pitää hauskaa, ovat rehellisiä, kohtelevat ihmisiä kunnioituksella. Sellaisena pidän myös itseäni. Nautin suomalaiseen tapaan rauhasta, mökistä ja saunasta. Rakastan kaikkea Suomessa… paitsi mämmiä, Wilson naurahtaa.

Mahdollisuutta päästä edustamaan Suomea ja Susijengiä Wilson pitää sydämenasiana.

- Pelkkä kutsu on minulle suuri kunnia ja saavutus. Olen saanut harjoitella maajoukkuepelaajien kanssa kesäisin. Maajoukkueessa on nöyriä, hienoja ihmisiä, joiden kanssa on hauskaa. Mahdollisuus päästä edustamaan ja kenties auttamaan joukkuetta sekä Suomea ovat minulle erittäin tärkeitä.

Nopea, taidokas ”susipelaajan luonne”

Niin ikään lomalla perheensä kanssa oleva Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann vastaanotti uutisen Wilsonin kansalaisuudesta lämpimästi.

- Olen erittäin onnellinen ”Jammun” (Wilson) puolesta. Hänellä on suomalainen vaimo ja lapsi ja tiedän kuinka paljon Suomen kansalaisuuden ja virallisen tunnustuksen saaminen hänelle merkitsee.

- Jamar on ollut tuttu näky Susijengin omatoimisella harjoitusjaksolla. Hän on sitoutunut joukkuepelaaja, susipelaajan luonne, joka tulee syventämään takakenttäämme, Dettmann luonnehti.

Korisliigassa Jamar Wilson antoi vahvat näytöt osaamisestaan. 185-senttinen pelintekijä ja vauhtikone voitti Korisliigan korikuninkuuden tehtailtuaan Hongan riveissä 37 runkosarjaottelussa 22,3 pistettä ottelua kohden hyvin heittoprosentein.

Wilson on edelleen Albanyn yliopiston kaikkien aikojen pistetilaston ykkönen ja kautta aikain ensimmäinen pelaaja, jonka pelipaidan Albany on jäädyttänyt. Kahdella viimeisellä kaudellaan (2005-07) Wilson johdatti Albanyn NCAA-lopputurnaukseen ja tuli valituksi America East –konferenssin parhaaksi pelaajaksi. Ammattilaisurallaan Wilson on pelannut Suomen lisäksi Australiassa, Belgiassa ja Ranskassa.

- Pelaajana hän tekee kentällä keskivertoa paremmin kaikki asiat, mutta hämmästyttävä nopeus ja kyky päästä puolustajan ohi tekevät hänestä erityisen. Hän tuo varmasti Susijengin pelaamiseen uusia ulottuvuuksia, kuvailee Susijengin pitkäaikainen apuvalmentaja, Wilsonia Hongassa valmentanut Pekka Salminen.

- Yksi miellyttävimmistä ihmisistä, joita olen tavannut. Älykäs, hyvä joukkuepelaaja ja –kaveri. Jamar on ”class act” niin kuin amerikkalaiset sanoisivat, Salminen päättää.

Osa Susijengi-pelaajista vetää parhaillaan henkeä kauden jälkeen ja osa on jo aloittanut harjoittelunsa. Maajoukkueen omatoiminen harjoittelujakso jatkuu heinäkuun puoliväliin saakka, jolloin maajoukkueen virallinen leiritys käynnistyy.

EM-kisoihin valmistavista maaotteluistaan Suomi pelaa Euroopan mestari Ranskaa vastaan 1.8. Tampereella ja Ukrainaa vastaan 28.8. Helsingissä. EM-lopputurnaus käynnistyy 5.9. Montpellierissä, Ranskassa. Kesän Susijengi-ehdokkaat ja maajoukkueen tarkempi valmistautumisohjelma julkaistaan lähiaikoina.

Lisätiedot: Jamar Wilson
 
14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

30.3.2017 20:05 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkanen ilmoittautui NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuteen!

Suomi-koripallon suurlupaus Lauri Markkanen, 19, on hiljentänyt ympärillään velloneen huhumyllyn ilmoittautumalla ehdolle NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuteen. Markkanen tiedotti päätöksestään torstai-iltana Suomen aikaa Tucsonissa. NBA Draft järjestetään 22. kesäkuuta Yhdysvalloissa.

3.2.2017 12:00 EM-kilpailut

FIBA vahvisti EM-kisojen otteluohjelmat kellonaikoineen, Susijengi huudattaa kotiyleisöä iltaotteluissa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut 31.8.-17.9. pelattavien koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkojen otteluohjelmat kellonaikoineen. Susijengi nelistää Helsingissä pelattavan alkulohko A:n otteluissa kentälle iltaotteluissa, jotka alkavat klo 20:00 lukuun ottamatta lohkon päätösottelua Islantia vastaan, joka käynnistyy klo 20:45.

7.10.2016 15:30 Liittoa koskeva tiedote

Islannista EM-kisoja isännöivän Suomen partnerimaa

Suomi on julkaissut ensimmäisenä FIBA EuroBasket 2017 –isäntänä (koripallon EM-kilpailut) partnerimaansa valittuaan Islannin. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hyväksymän kumppanuuden myötä Helsingissä omiaan kannustavat varmuudella kahden kansainvälistä ihastusta herättäneen maan – Suomen ja Islannin – fanijoukot.

31.8.2016 12:30 EM-kilpailut

Odotettu koripallon EM-kisojen lipunmyynti käynnistyy Suomessa 30.9.

Susijengi-fanien pitkä tiedonnälkäinen odotus on ohi. Ensi vuonna Helsingissä järjestettävien koripallon EM-kisaotteluiden pääsylippujen myynti käynnistyy 30.9.2016. Tuolloin myyntiin tulee Suomen Follow Your Team –lippupaketti, joka sisältää kaikki Susijengin viisi EM-kisaottelua Hartwall Arenalla.

Susijengin Jamar Wilson Espanjan liigaan, Estudiantesiin

Susijengin newyorkilaislähtöinen pelinrakentaja Jamar Wilson, 32, on allekirjoittanut yksivuotisen pelaajasopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan Estudiantes Madridin kanssa. 185-senttinen Albanyn yliopiston kasvatti siirtyy Estudiantesiin Serbiasta, missä hän johdatti Partizan Belgradin hopeamitaleille.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

12.12.2015 13:55 Pääjuttu

SUSIJENGILLE KOTIKISAT – EM-KISOJEN 2017 ALKULOHKO HELSINKIIN!

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) päästi koripalloilevan Suomen piinasta lauantaina klo 13:24 julkistaessaan miesten EM-kisojen 2017 isännät. FIBA myönsi kisojen alkulohkoista yhden Suomelle järjestettäväksi Helsingissä syyskuussa 2017. Neljälle maalle myönnettyjen kisojen muut järjestäjät ovat Israel, Romania ja Turkki, joka isännöi alkulohkon lisäksi kisojen pudotuspelit.

Näytä lisää vastaavia