Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

18.2.2024 22:52 Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Mikael Jantunen pääsi juhlimaan Leaders Cupin voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan Leaders Cupin välierässä Paris Basketball kiri päätösneljänneksellä (23-12) AS Monacon ohi napaten finaalipaikan 98-93 (53-54)-voitolla. Jantunen oli jälleen pirteänä kahdeksalla pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Finaalissa vastaan asettui Nanterre ja Paris Basketball pääsi juhlimaan historiansa ensimäistä pokaalia 90-85 (47-42)-voitolla. Jantunen teki tärkeää työtä 12 pisteen ja kahdeksan levypallon ja syötön tilastoilla.

- Tuntuu tietenkin tosi hyvältä. Joukkue teki tosi kovaa duunia koko ajan eikä kolme peliä kolmeen päivään ole mikään helppo rutistus. Seuran ensimmäinen titteli tuntuu tosi hyvältä ja tästä on hyvä jatkaa. Tästä voi nauttia muutaman päivän ja sitten työ jatkuu.

- Koko joukkue on ansainnut tämän ja teimme joukkueena todella paljon töitä. Kauden keskivaiheeseen oli kiva saada pikku palkinto ja se antaa nälkää loppukautta ajatellen, Jantunen mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kaukiainen liekitti 21 pisteellään Kalev/Cramon 76-68 (42-36)-voittoon Tartu Ülikoolista. Kaukiaisen riville kirjattiin myös kolme levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa. Samalla joukkue pääsi juhlimaan Viron cupin mestaruutta.

- Hieno fiilis voitosta. Tällainen voitto kauden keskellä tuo varmasti lisämotivaatiota joukkueelle voittaa vielä lisää. Tämä on silti vasta välietappi tämän kauden tavoitteissa joukkueellemme. Kautta on jäljellä vielä paljon ja päätavoite on kevään peleissä, ja jatkamme työntekoa kohti runkosarjan voittoa, jotta saamme parhaat mahdolliset lähtökohdat kevään peleihin, Kaukiainen totesi voiton jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sasu Salinin Teneriffa jäi Copa del Rey'n välieriin, kun Barcelona jyräsi finaaliin 108-76 (54-24). Ottelun ratkaisu nähtiin toisella neljänneksellä, kun Barca voitti sen peräti 40-8. Salin heitti seitsemän pistettä kartuttaen tilastojaan myös levypallolla, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Estudiantes säilytti kärkipaikkansa Espanjan LEB Orossa, vaikka hävisi Lleidan vieraana 79-93 (38-42). Murphy tilastoi seitsemän pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Remu Raitasen Caceres koki kotonaan niukan 81-84 (35-41)-tappion Castellolle. Raitaselle kirjattiin kuusi pistettä, levypallo ja riisto. Caceres on nyt toiseksi viimeinen.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radomin vahva nousukiito katkesi ainakin hetkeksi, kun Poznan oli kotonaan niukasti vahvempi 74-71 (43-32). Laihonen auttoi joukkuettaan yhdeksän pisteen, neljän levypallon ja riiston tilastoilla. Radom jatkaa sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan Ehingen Urspring hävisi kotonaan kirvelevästi BBA Ludwigsburgille 68-70 (46-47). Mervola auttoi joukkuettaan kahdeksan pisteen, levypallon ja kahden syötön noteerauksella. Ehingen on pohjoislohkossa putoajan paikalla.
Ottelutilastot

Miikka Sopasen valmentama Herford joutui taistelemaan sarjakärki Leverkusenia vastaan ja hävisi 73-86 (33-46). Herford on pohjoislohkossa putoajan paikalla 13.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa saatiin runkosarja pakettiin ja kausi jatkuu ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa. Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden lähtee ylempään loppusarjaan kakkospaikalta. Swans ei antanut Grazin yllättää itseään, vaan otti selvän 94-77 (46-37)-voiton.
Ottelutilastot


Susijengi palaa kotikentälle 26. helmikuuta, kun se kohtaa Tanskan! Liput EM-karsinta-avaukseen myynnissä nyt osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/susijengi. Kerää jengi kasaan ja tulkaa yhdessä ulvomaan Susijengille.

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia