Jari Tourunen siirtyy Ilta-Sanomien toimituspäälliköksi

1.12.2017 11:00 Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen jatkaa tehtävässään tammikuun loppuun asti, minkä jälkeen hän siirtyy Ilta-Sanomien toimituspäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi vastuullaan kaikki Ilta-Sanomien urheilusisällöt.

Jari Tourunen palaa mediamaailmaan.

Tourusella on laaja kokemus media-alalta ja hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Savon Sanomien vastaavana päätoimittajana sekä toimitusjohtajana, Iltalehden politiikan ja talouden toimituksen päällikkönä sekä uutispäällikkönä. Koripalloliiton toimitusjohtajana Tourunen on työskennellyt toukokuusta 2016 lähtien.

– Päätökseni oli vaikea, mutta tarjottu haaste on sellainen, että halusin sen ottaa vastaan. Nämä pari vuotta ovat olleet todella opettavaisia ja innostavia. Olen iloinen, että yhteistä matkaa jatkuu vielä pari kuukautta, Tourunen kiittelee.

– Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet koripallolle upean nousun aikaa. Liitto on saatu taloudellisesti hyvään kuntoon pari vuotta etuajassa. Samaan aikaan ison arvokisarutistuksen kanssa johtamismallia on muutettu ja toimisto organisoitu uudestaan. Nyt pystymme vastaamaan niihin haasteisiin, joita muuttunut toimintaympäristö tulevaisuudessa asettaa. Kun katsomme tuloksia, voidaan perustellusti sanoa, että strategia on oikea, Tourunen jatkaa.

– Haikein mielin ollaan, mutta ylpeänä siitä, että urheilujärjestöistä on kysyntää myös elinkeinoelämään. Puolin jos toisin tätä rotaatiota tarvittaisiin suomalaisessa urheilu- ja elinkeinoelämässä huomattavasti enemmän, Koripalloliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Zitting toteaa.

– Takana on ikimuistoisia hetkiä, joissa koripalloyhteisö ei olisi missään tapauksessa pärjännyt ilman ulkopuolelta koripallon pariin tulleita voimavaroja. Hyvä esimerkki tästä on uuden, osittain tuoreiden voimien varaan kootun tapahtumatiimin organisointi. Työ jäi kesken, mutta niinhän se on aina. Strategia 2020-luvulle viitoittaa tavoitteitamme ja tekemistämme jatkossakin, Zitting lisää.

Koripalloliiton hallitus päättää jatkotoimenpiteistä uuden toimitusjohtajan kartoittamiseen liittyen.

– Yksi voimakkaimmin profiiliaan nostaneista lajeista hakee tällä hetkellä lajin edellyttämää osaajaa ja keulakuvaa. Hallitus päättää jatkotoimista, mutta tavoitteena on koripallon ansaitseman liiketoiminnan osaajan pikainen rekrytointi, Zitting sanoo.

Lisätiedot:

Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting 0500 482269

Toimitusjohtaja Jari Tourunen 0400 560 836

Henkilöt

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on nimennyt kilpailujohtaja Tom Westerholmin Suomen Koripalloliiton ja ProBasket Oy:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 29.1.2018 alkaen, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Jari Tourunen jättää tehtävänsä.

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 170 koripallovalmentajaa yhteen

Viime viikonloppuna Kisakalliossa järjestetty Nuorisovalmennusseminaari sai koripallovalmentajat liikkeelle. Seminaarin anti on nyt materiaalien ja videoitujen esitysten muodossa avoinna kaikille, jotka eivät paikan päälle päässeet.

Koripalloliiton organisaatiossa muutoksia

Koripalloliitto jatkaa strategian mukaisesti organisaationsa kehittämistä. Seuraavia askeleita otetaan muun muassa uuden tapahtumatiimin perustamisen ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyn myötä.

Näytä lisää vastaavia