Jatkosarjat pyörähtivät käyntiin – ToPo:lle murskavoitto

12.2.2022 19:29 Naisten Korisliigassa molemmat jatkosarjat pyörähtivät käyntiin. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät ToPo ja PeKa. EBT puolestaan kaatoi alemmassa jatkosarjassa Pyrinnön.

Erika Davenport ja ToPo aloittivat jatkosarjan vahvasti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo aloitti urakkansa murskavoitolla

ToPo sai ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Helsinkiläisjoukkue oli kotonaan murskaava ja vei pisteet ottelusta 99-54.

ToPo aloitti ottelun vahvasti. Sen puolustus oli avauspuolikkaalla loistavaa. Se onnistui myös hyökkäyspäässä hienosti ja pääsi puoliajalle johdossa 47-24.

Kotijoukkue ratkaisi jakson viimeistään kolmannella jaksolla. Vieraat eivät saaneet helsinkiläisten hyökkäyspeliä kuriin. Joukkue pääsi päätösjaksolle 45 pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla ei enää ottelun lopputuloksen kannalta ollut juurikaan merkitystä. ToPo otti tärkeät pisteet 99-54.


- Tänään meiltä nähtiin lähestulkoon nappiesitys, jos vertaa esimerkiksi Vimpeli vieraspeliin, onnistuimme erinomaisesti. ViVeltä puuttui tänään yksi tärkeä pelaaja, mutta on heillä muitakin hyviä pelaajia ja se ei poista meidän voiton arvoa. Kiva aloittaa tämä ylempi jatkosarja tällä tavalla, tästä on hyvä jatkaa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

ToPo:n joukkue onnistui laajalla rintamalla. Erika Davenport teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa 16 pisteellä yhdeksällä levypallolla ja yhdeksällä koriin johtaneella syötöllä. Kym Royster teki Vimpelille 18 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

- ToPo oli tänään selvästi parempi, he olivat tänään valmiimpia pelaamaan. Meille tuli liikaa menetyksiä, jota kautta ToPo pääsi juoksemaan liikaa helppoja koreja. ToPo käytti vahvuuksiaan, me emme päässeet omalle tasollemme. Kaksi viikkoa sitten Vimpelissä pelasimme hyvän ja tasaisen ottelun, mutta tänään meillä ei riittänyt, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala harmitteli.

Ottelutilasto

PeKa kesti HBA:n kirin

Ylempään jatkosarjaan tiensä selvittäneet sarjakärki Peli-Karhut ja HBA-Märsky kohtasivat Kotkassa. PeKa voitti ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen 89-83.

Avausjakso oli tasainen eikä joukkueiden välille syntynyt eroa. Tauolle mentiin tilanteessa 23-23.

Kotijoukkue nappasi kuskin paikan itselleen toisella jaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli tuotti Märskylle vaikeuksia ja puoliajalla kotkalaiset johtivat 55-48.

Kolmannella jaksolla PeKa paransi puolustuspelaamistaan ja onnistui sen ansiosta kasvattamaan johtonsa 15 pisteeseen.

HBA pelasi hienon päätösjohdon, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. PeKa otti ottelusta sarjapisteet 89-83.

Roosa Lehtoranta upotti 19 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Naomi Davenport säesti 17 pisteellä. Märskyn Elina Aarnisalo oli liekeissä ja upotti uransa ennätyspisteet 33 pisteellä.

Ottelutilasto

EBT nappasi kotivoiton

Alemman jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa EBT sai vieraakseen Tamperen Pyrinnön. Kotijoukkue jatkoi Pyrinnön tappioputkea 63-52.

Avauspuolikkaalla nähtiin tiukkaa puolustuspelaamista. Kotijoukkue oli hieman vieraitaan etevämpi ja pääsi puoliajalle johdossa 27-25.

Kolmannella jaksolla EBT kasvatti eroaan Pyrintöön. Se onnistui jakson aikana pitämään vieraat kahdeksassa pisteessä ja kasvatti johtonsa 13 pisteeseen.

Vierasjoukkue taisteli hyvin päätösjaksolla, mutta ei onnistunut kuromaan eroa umpeen. Sarjapisteet jäivät lopulta Espooseen 63-52.

- Tosi tyytyväinen, että voitimme. Teimme kovasti hommia ja yritimme parhaamme. Ensimmäisellä puoliajalla olimme jopa hieman kiireisiä ja emme pystyneet riittävästi rauhoittumaan heidän eri paikkapuolustuksia vastaan. Toisella puoliajalla jatkoimme hommia ja saimme hieman malttia hyökkäyspeliin, EBT:n Niko päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

Alyesha Lovett on viimeaikoina ollut hurjassa vireessä. Hän oli jälleen lähes pitelemätön. Hänen tilastoihinsa merkittiin 31 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Cierra Johnson teki Pyrinnölle 16 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

- Puolustukseen olen tyytyväinen, mutta hyökkäys meni turhaan yksin yrittämiseksi, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä kertasi.

Ottelutilasto

 
1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

Näytä lisää vastaavia