Joni Laine: ”Joukkuehenki on ollut todella hyvä ja porukka on valmistautunut kovaa koko kesän ajan”

1.9.2023 14:52 Suomen pyörätuolikoriksen maajoukkue valmistautuu parhaillaan syyskuussa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin. Edellisen kerran joukkue nähtiin EM-tasolla kahdeksan vuotta sitten. Joni Laineen mukaan joukkueen valmistautuminen EM-paluuseen on mennyt suunnitelmien mukaan.

Joni Laine upottaa heiton sisään harjoituksissa. Kuva: Taneli Salo

Maajoukkueen leirikesä on kulminoitunut loppukesään, kun joukkue on hionnut kuvioitaan kohti EM-kisoja. Viime viikonloppuna Suomi kohtasi Tanskan kahdesti.

- Tuntui mahtavalta päästä pelaamaan ensimmäisiä pelejä tällä joukkueella. Lisäksi edellisistä peleistä oli ainakin omalta osaltani jo monta kuukautta aikaa, joten oli hienoa päästä pitkästä aikaa pelikentälle ja testaamaan kesän harjoittelun tuloksia, joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Laine taustoittaa.

Vaikka Tanska oli hienoisesti niskan päällä otteluissa, pirteät peliesitykset antoivat rutkasti uskoa uuden projektin alkumetreillä Suomen uusiutuneelle joukkueelle.

- Hyökkäys toimi pääsääntöisesti melko hyvin ja lisäksi onnistuimme viikonlopun edetessä adaptoitumaan vastustajaan hyvin ja kehittämään omaa peliämme eteenpäin. Eniten parannettavaa löytyy siinä, että saamme karsittua huolimattomuusvirheitä pois omasta pelistämme varsinkin puolustuspäässä.

Odotus tulevia arvokisoja kohtaan on korkealla, kun edellisestä arvokisaedustuksesta on aikaa melkein vuosikymmenen verran. Vaikka joukkue on sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia, myös kokeneessa kaartissa on ollut uuden projektin myötä havaittavissa ihailtavaa innostuneisuutta.

Tanska-ottelut olivat tärkeitä yhteisiä kokemuksia joukkueille. Jokainen kansainvälinen ottelu antaa joukkueelle lisää tietoa siitä, missä kansainvälinen peli menee. Kun kansainvälisiä otteluita tulee vähän, joutuu joukkue kisoissa reagoimaan uuden edessä nopeastikin.

- Itselläni ei ole aivan viimeisintä tietoa kansainvälisistä peleistä, mutta tyypillisesti kuitenkin pelituolit, taktiikat ja yksilötaidot menevät eteenpäin ajan myötä. Toisaalta mitään suuria mullistuksia ei ole kuitenkaan tapahtunut ja pääpiirteet ovat pysyneet samoina.

Edellisen kerran Suomen miesten pyörätuolimaajoukkue pelasi EM-tasolla C-sarjan kisoissa Portugalissa vuonna 2015. Laine odottaa jo innolla tulevaa.

- Joukkuehenki on ollut todella hyvä ja porukka on valmistautunut kovaa koko kesän ajan. Tunnelma on ollut myös hyvin innostunut ja odottava, sillä valtaosalle joukkueesta nämä ovat ensimmäiset kilpailut maajoukkueessa, Laine päättää.

 
6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

5.3.2024 08:31 Pyörätuolikoripallo

Emma Virtanen pyörätuolimaajoukkueen päävalmentajaksi – Mina Mojtahedille huippupesti YK:hon

Uudelleenrakennusvaiheessa olevan pyörätuolimaajoukkueen valmennusjohtoon tulee muutoksia. Emma Virtanen nousee joukkueen päävalmentajaksi, kun viimeiset vuodet joukkuetta johtanut Mina Mojtahedi siirtyy uusiin tehtäviin.

23.9.2023 17:43 Pyörätuolikoripallo

Suomelle mieluisa päänahka pyörätuolikoriksen EM-kisojen päätösottelussa

Suomi kukisti Tanskan pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-51 (24-23). Voiton myötä Suomi sijoittui viidenneksi ja samalla sen ranking tulee nousemaan.

22.9.2023 16:43 Pyörätuolikoripallo

Suomi kaatoi Unkarin pyörätuolikoriksen EM-kisoissa - pelaa lauantaina viidennestä sijasta

Suomi kukisti perjantaina Unkarin pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-19 (31-9). Voiton myötä Suomi pelaa turnauksen päätöspäivänä lauantaina kisojen viidennestä sijasta Tanskaa vastaan.

21.9.2023 15:44 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Portugalin käsittelyssä pyörätuolikoriksen EM-kisoissa

Suomi kohtasi turnauksen kolmantena päivänä Portugalin, joka kukisti suomalaiset 65-44 (36-20). Suomen turnaus jatkuu Sarajevossa perjantaina, kun se pelaa sijoista 5-8. toisen lohkon joukkueita vastaan.

20.9.2023 21:36 Pyörätuolikoripallo

Suomelle avausvoitto pyörätuolikoripallon EM-kisoissa, Armenia kaatui selvänumeroisesti

Suomi otti avausvoiton miesten pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa kukistamalla Armenian 72-26 (41-8).

19.9.2023 21:04 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Irlannille pyörätuolikoripallon EM-avauksessa

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen EM-kisoihin palannut Suomi roikkui pitkään Irlannin mukana, mutta joutui lopulta taipumaan 48–62 (22–30) miesten C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa.

18.9.2023 10:00 Pyörätuolikoripallo

Miesten pyörätuolimaajoukkue aloittaa EM-kisat tiistaina

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue aloittaa Sarajevossa käytävät C-sarjan EM-kisat tiistaina Irlantia vastaan.

22.8.2023 12:30 Pyörätuolikoripallo

Suomi tekee paluun pyörätuolikoripallon EM-kisoihin: ”Pitkäntähtäimen tavoite on tulevaisuudessa”

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue osallistuu Sarajevossa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin syyskuun puolenvälin tiennoilla.

1.7.2022 08:50 Pyörätuolikoripallo

Suomen pyörätuolikoriksen nuorten maajoukkue hakemassa tärkeää kokemusta Pajulahdessa järjestettävässä EPYG:ssä

Uutta tulemista tekevä Suomen pyörätuolikoripallon maajoukkueen nuoret saavat tulevana viikonloppuna tärkeitä kansainvälisiä otteluita, kun joukkue osallistuu Suomessa järjestettävin European Para Youth Gamesiin. Loppuviikon ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

Näytä lisää vastaavia