Joonas Lehtoranta heitti KTP:n voittoon – Korihait pitää kynsin hampain kiinni sarjapaikastaan

11.3.2022 21:01 Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittoa juhli KTP-Basket. Alemassa puolestaan Korihait.

Joonas Lehtoranta viiletti kentällä 17 pisteeseen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket kiilasi miesten Korisliigan sarjataulukossa Helsinki Seagullsin edelle voittamalla keskinäisen kohtaamisen 85–78. Joukkueet ovat nyt liigan sijoilla neljä ja viisi.

KTP:n korijuhlia johti paikallissankari Joonas Lehtoranta, joka nakutti tauluun 17 pistettä. Lehtoranta osui muun muassa seitsemän kahdeksasta vapaaheittoyrityksestään ja jakoi ohessa neljä koriin johtavaa syöttöä.

– Alkua lukuun ottamatta onnistuimme siinä, mitä pelisuunnitelmassa haettiin. Heittopeli on Seagullsin taktiikassa avainasia, ja niitä saimme puolustettua hyvin. Omasta pelistä voin sanoa sen verran, että pyrin olemaan tänään agressiivinen ja toisella puoliajalla otin sitten enemmän heittojakin, Lehtoranta kertoi. 

Joukkuetoveri Urald King tehtaili 15 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Seagullsin pistekuningas illan ottelussa oli Timo Heinonen 20:llä.

Ottelutilastot

Korihait sinnittelee yhä alemmassa jatkosarjassa

Korihait on yhä Korisliigan jumbosijalla, mutta joukue ei aio luovuttaa. Uusikaupunkilaiset kaatoivat kotikentällään tänään Bisons Loimaan 82–73, ja seuralla on yhä mahdollisuus ennen alemman jatkosarjan päättymistä kynsiä tiensä Bisonsin ohi ja välttää sarjasta putoaminen. Bisons pitää taulukon toiseksi viimeistä sijaa kahden voiton eron turvin, mutta tämä nimenomainen keskinäinen tappio oli heidän kannaltaan erittäin epäedullinen.

Korihaiden korihai oli tänään Jalen Jackson 27 pisteellä. Myös pelinjohtaja Bojan Sarcevic pani parastaan 13 pisteellä, 12 levypallolla ja neljällä syötöllä.

Bisonsin kovin työjuhta oli Zach Thomas 20 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Ottelutilastot

 
14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

Näytä lisää vastaavia