Joonas Lehtoranta ja KTP-Basket vuoden jatkosopimukseen

23.5.2022 13:43 Kotkalaisjoukkue solmi sopimuksen seuran oman kasvatin Joonas Lehtorannan kanssa. Tuleva kausi on Lehtorannalle 11:s valkovihreässä paidassa.

Joonas Lehtoranta valittiin Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi kaudella 2014-15. Kuva: Ville Vuorinen

Päättyneellä kaudella Lehtoranta keräsi tilastoikseen 8,0 pistettä, 2,4 levypalloa ja 3,8 koriin johtanutta syöttöä per ottelu. Kausi päättyi loukkaantumiseen ylemmän jatkosarjan aikana.

- Hieno juttu. Jontulla on ilman muuta potentiaalia nousta sarjan parhaaksi kotimaiseksi pelaajaksi. Hän on jo nyt hyvä pelaaja, ja nyt vain pitää kaivaa vielä se tasaisuus esiin, päävalmentaja Roope Mäkelä kommentoi seuran tiedotteessa.

- Pelaajat valitaan tietysti ensisijaisesti pelitaitojen perusteella, eikä kotkalaisuus ole mikään itseisarvo, mutta on sillä merkitystä. Yleisökin arvostaa sitä, että joukkueessa on kotkalaisia pelaajia.

KTP:llä on sopimukset Lehtorannan lisäksi Urald Kingin, Remu Raitasen, Juho-Matti Henttosen, Topias Kuukkasen, Vili Nymanin, Joonas Timosen,Niko Mykrän ja Matias Langin kanssa.

- Meillä on nyt hyvä määrä pelaajia. Kotimaiset alkavat olla jo kasassa, mutta ilman muuta pidämme silmät ja korvat auki, jos jotakin ilmenee, Mäkelä toteaa.

Lehtoranta on pelannut kaikkiaan 367 Korisliigan runkosarjan ottelua. Suomen mestaruuden Lehtoranta voitti Karhu Basketin paidassa keväällä 2018. Keväällä 2021 Lehtoranta pelasi yhdeksän ottelua Feyernoordin paidassa.

Henkilöt

Asiat

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

9.2.2024 09:28 Korisliiga

Mikko Koivisto 4000 runkosarjapisteen rajapyykkiin

Kolmospyssynä Korisliigassa tunnettu Salon Vilppaan Mikko Koivisto ylitti torstaina 4000 runkosarjapisteen rajan heitettyään Nokiaa vastaan 13 pistettä.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia