Joulukuun pelaaja Tyrell Nelson luottaa ahkeruuteen: "Aina kun lepään, joku toinen tekee töitä"

22.1.2019 12:37 Kotkassa vaadittiin aikaa ennen kuin peli alkoi sujua.

KTP-Basketin vahva sisäpelaaja Tyrell Nelson on nostanut joukkueensa tapaan tasoaan alkukaudesta. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan joulukuun pelaaja Tyrell Nelson ei välttämättä säväyttänyt suuren tähden lailla KTP-Basketin yksittäisessä ottelussa. Edes Nelsonin keskiarvot eivät nousseet joulukuussa mitenkään poikkeukselliselle tasolle: 19,0 pistettä ja 6,4 levypalloa.

Silti Nelson oli monella mittarilla juuri oikea valinta kuukauden pelaajaksi. Nelson ja KTP nimittäin nostivat tasoaan lähes rinta rinnan. Menestyksestä kertovat seitsemän voittoa kahdeksasta ottelusta sekä tietenkin kotkalaisjoukkueen nousu sarjataulukon kärkisijoille.

– Alkukaudesta meillä oli KTP:ssä vaikeuksia luottaa toisiimme puolustuksessa. Hyökkäyksissä puolestaan meillä meni aikaa oppia toistemme tapoja – mistä ja miten kukin haluaa heittonsa ottaa. Lopulta kun voittoja alkoi tulla, saimme juonesta kiinni ja kaikki alkoi sujua paremmin, Nelson muistelee koko joukkueen tasonnostoa.

Nelsonin pistekeskiarvo nousi joulukuussa lähes seitsemällä pisteellä alkukauteen verrattuna. 201-senttisen sentterin keskiarvo koheni etenkin parantuneiden heittoprosenttien myötä.

– Suurimmat vahvuuteni ovat voima ja viimeistelytaito. Pystyn ajamaan hyvin korille. Viime kesänä tein paljon töitä juuri nopeuteni ja ajouhkani eteen. Ensimmäinen askeleeni ja puolimatkan heittoni ovat parantuneet, ne ovat auttaneet minua paljon. Siinä ovat tämän hetken parhaat aseeni.

Tyrell Nelson on voimakasrakenteisena sentterinä hankala pideltävä vastustajille. Kuva: VIlle Vuorinen

Urheilu on Nelsonille elämäntapa

Pohjois-Carolinan Charlottesta kotoisin oleva Nelson sanoo aina harrastaneensa paljon urheilua.

– Pienestä pitäen isäni halusi minun urheilevan. Pelasin amerikkalaista jalkapalloa ja korista. Olin molemmissa oikein hyvä, mutta koripallo veti lopulta enemmän puoleensa.

Nelson aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Georgiassa. Erot eurooppalaisen ja pohjoisamerikkalaisen koripallon välillä ovat Gardner-Webbin yliopiston kasvatin mukaan ilmeiset.

– Onhan koris täällä aivan erilaista. Jo ottelutempo eroaa suuresti. Yliopistokoriksessa keskitytään enemmän, en nyt sanoisi puolustamiseen, mutta se on jollain tavoin tiiviimpää, taktisempaa.

– Euroopassa ammattilaistasolla taas on kyse enemmän henkilökohtaisista taidoista ja niiden hyödyntämisestä. Pelaajat luovat heittopaikkoja ja yrittävät voittaa yksi vastaan yksi -tilanteita. Kyseessä on miltei aivan kuin eri laji, mutta lopulta kyse on samasta koripallosta.

 

 

Kotona on opetettu tekemään töitä 

Päävalmentaja Tomi Kamisen luottopelaajaksi noussut Nelson on saanut kotikasvatuksessaan lahjaksi vahvan työmoraalin. Urheilu-urassa onkin parasta, kun itsensä kehittäminen näkyy nopeasti tuloksina parketilla.

– Vanhempani aina sanovat, että aina kun lepään, joku toinen tekee töitä. Neuvonkin siis junioreita paiskimaan hommia kehityksensä eteen, Nelson linjaa.

– Saavu salille, tee mitä pitää ja mieti, millainen pelaaja haluat olla. Tee töitä sen eteen, että saavutat haluamasi.

Nelson on Korisliiga-kauden kolmas kuukauden pelaaja. Lokakuun pelaajaksi valittiin BC Nokian sentteri Sean O'Mara. Marraskuun palkinnon pokkasi puolestaan jo sittemmin Kaarinan Ura Basketin jättänyt sentteri Malik Dime.

Nähtäväksi jää, valitaanko tammikuussakin kuukauden pelaajaksi sentteri vai onko jo takakentän vuoro saada himoittu tunnustus.

 
28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

20.6.2023 11:29 Susijengi

Vili Nyman: ”Tuntuu hyvältä vetää taas Suomi-paita päälle”

Perinteikkään kotkalaisseuran KTP:n kasvatti Vili Nyman, 25, kuului oman ikäluokkansa juniorimaajoukkueen ehdottomiin kärkinimiin. Määrätietoinen harjoittelu auttoi Nymania tekemään läpimurtonsa Korisliigan kotimaiseen eliittiin 2022-23-kaudella ja nyt mies on palannut puolen vuosikymmenen jälkeen Suomi-paitaan Susijengi Rising Stars -leirityksessä.

14.6.2023 12:32 Susijengi

Thomas Tumba: ”Korisliiga on ollut oikea askel”

KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 22, on tunnettu koripallopiireissä yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista koripalloilijoista. Joensuussa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toi mukanaan Suomen cupin mestaruuden, SM-pronssia ja Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon. Susikesä 2023 on ”Masille” taas mahdollisuus ottaa yksi kehitysloikka.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

Näytä lisää vastaavia