Jouni Eho Yhdysvaltain yliopistokentiltä Katajaan

7.6.2004 Neljä edellistä kautta Davidson-yliopistossa Yhdysvalloissa pelannut ja opiskellut Jouni Eho palaa kotoiseen SM-Korikseen. 24-vuotias ja 195-senttinen Eho on solminut joensuulaisen Katajan kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Davidsonista alemman korkeakoulutukinnon yhteiskuntatieteissä suorittanut Eho on pelannut urallaan kuusi miesten maaottelua.

Ehon yliopistoura alkoi vuonna 2000, jota edeltävinä kausina hän edusti SM-tasolla Vantaan Pussihukkia ja Namika Lahtea. Päättyneellä kaudella Davidson Wildcats taisteli pääsystä USA:n yliopistojen lopputurnaukseen NCAA:han, mutta putosi jatkosta Southern-konferenssiturnauksessaan maaliskuussa. Joukkue voitti kauden viimeisestä kymmenestä ottelustaan yhdeksän. Suomalaislaituri pelasi jäähyväiskaudellaan 27 ottelua 1,9 pisteen ja 1,1 levypallon keskiarvoilla, jotka hän sai aikaiseksi 6,6 minuutissa. 

- Tulen Joensuuhun erittäin postiivisella mielellä. Suuri kiitos valmentaja Timo Heinoselle siitä, että hän antaa minulle mahdollisuuden näyttää taitojani SM-sarjassa, sunnuntaina Joensuuhun saapunut Eho kertoi tuoreeltaan. 

- Haluan auttaa Katajaa voittamaan mahdollisimman monta ottelua ja sitä kautta seuraa hyvään menestykseen. Omat henkilökohtaiset tulokset tulevat joukkueen onnistumisten kautta, Rovaniemen NMKY:n kasvatti jatkoi.  

Koripalloilun ohella Ehon tavoitteena on jatkaa opintojaan Joensuun yliopistossa. Tavoitteena on maisterin tutkinto. 

Katajan sopimuspelaajat ovat tällä hetkellä Ehon lisäksi Lasse Aavamäki, Mika Haakana, Petri Jaakkola, Sami Laaksonen, Jussi Määttänen ja Teemu Siitonen. Valmentajina jatkavat Timo Heinonen ja Marko Tuononen. Fyysinen valmennus on edelleen Timo Eklundin vastuulla. 

- Pyrimme vahvistamaan joukkuetta vielä yhdellä tai kahdella kotimaisella pelaajalla. Ulkomaalaispelaajat katsomme, kun kotimainen osasto on kasassa, totesi joukkueenjohtajana jatkava Jukka Törmälä joukkueensa suunnitelmista. Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/
 
14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

Näytä lisää vastaavia