Juha Sten nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

3.3.2020 10:00 Juha Sten on kiinnitetty Viron maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyneen Jukka Toijalan paikalle nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi sekä vastaamaan HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmennuksesta.

Stenilla on parhaillaan menossa toinen kausi Kataja Basketin päävalmentajana. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Toijala, joka otti viime lokakuussa vastuun Viron miesten maajoukkueesta päävalmentajana, jatkaa aikaisemman sopimuksen mukaan HBA Märskyn valmentajana kevätkauden loppuun asti.

- Kiitos Toikalle hänen erinomaisesta työstään. Hän vei toimintaa taas aimo askeleen eteenpäin. Onnekkaat tunnetusti seilaavat etelään, joten toivotamme hänelle hyvää matkaa ja onnittelut avausvoitosta uuden maajoukkueen peräsimessä, Henrik Dettmann kiittelee.

Juha Sten, 36, on edelliset kaksi vuotta toiminut joensuulaisen Kataja Basketin päävalmentajana Korisliigassa ja FIBA Europe Cupissa. Sten on suomalaiselle koripallolle tuttu niin maajoukkuepelaajana kuin nykyisenä valmentajana. Stenin pelaajaura päättyi kaudella 2011-12.

- Stenillä on moniulotteinen kokemus kansainvälisestä koripallosta pelaajana. Lisäksi hän on viime vuosina nuorten valmennuksen lisäksi kerryttänyt kokemuksia aikuiskoripallosta Korisliigassa, joka on arvokas kokemus. Hän ei ole koskaan pelaajana tai valmentajana epäröinyt laittaa hanskojaan saveen ja sellaista henkilöä me tarvitsemme, Dettmann kertoo.

- Lisäksi arvostamme suuresti sitä, että valitulla henkilöllä on opettajankoulutus, koska tämä toiminta on ennen kaikkea ammattiin valmistavaa koulutusta. Sten on toiminut pitkään nuorten valmennustehtävissä SUSI All Stars -leirityksessä, joista kokemuksista on hänelle varmasti hyötyä uudessa tehtävässään, Dettmann jatkaa.

Turkulaislähtöinen Sten odottaa innolla työskentelyä nuorten, urallaan eteenpäin hamuavien pelaajien kanssa.

- Nöyrin mielin ja kiitollisena otan tämän tehtävän vastaan. Itselleni tämä on hieno haaste jatkaa Toijalan sekä Antti Koskelaisen tekemää erinomaista työtä ja tuoda siihen toivottavasti sopivia mausteita tulevaisuudessa, Sten avaa.

Stenin tehtävänkuva on monisäkeinen. Pestin ulospäin näkyvimmät tehtävät ovat HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmennuksesta vastaaminen sekä nuorten maajoukkueiden päävalmentajana toiminen. Lisäksi Sten toimii ikäluokkapäävalmentajana sekä osallistuu osana koripalloliiton kolmostason (HKVT) valmennustutkinnon järjestämistä ja organisointia.

- Itse saan suurimman nautinnon hyvistä harjoituksista, ja työskentely innokkaiden sekä motivoituneiden nuorten kanssa loistavassa työympäristössä varmasti sitä tarjoaa. Työnkuva on erittäin monipuolinen. Odotan innolla varsinkin arkea HBA:ssa yhdessä Hanno Möttölän ja Jussi Hirvosen kanssa, jotka molemmat ovat omalla sarallaan loistavia ammattilaisia, Sten kommentoi.

Sten aloittaa tehtävässään kesäkuussa 2020. 

 

Eurokentiltä kokemusta niin pelaajana kuin valmentajana

Pelaajaurallaan Sten edusti Suomessa Turun NMKY:tä, turkulaista Aura Basketia, Kataja Basketia sekä Lappeenrannan NMKY:tä. Kaksi SM-hopeaa ja kolme cup-mestaruutta voittanut Sten valittiin vuoden tulokkaaksi sekä palkittiin kahdesti Korisliigan vuoden puolustuspelaajana. Pelaajauralta kokemusta karttui myös Saksan, Ruotsin ja Espanjan liigoista. Susijengissä takamies pelasi 31 maaottelua.

Valmennusuransa Sten aloitti Namika Lappeenrannan Korisliiga-joukkueen apuvalmentajan paikalta kaudella 2012-13. Myöhemmin seuran pudottua sarjaporrasta alemmas Sten toimi joukkueen päävalmentajana. Sen jälkeen tie vei Keski-Suomeen, jossa Sten luotsasi jyväskyläläisen Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden A-poikajoukkueen SM-hopealle sekä valmensi Äänekosken Huiman divisioonajoukkueita. 

Kaudella 2018-19 Sten siirtyi joensuulaisen Kataja Basketin Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi. Parhaillaan oleva Korisliiga-kausi on Stenin toinen joensuulaisjoukkueen päävalmentajana. Stenin alaisuudessa Kataja osallistui kahdesti FIBA Europe Cupiin.

Sten toimi 20-vuotiaiden miesten apuvalmentajana 2015 ja sekä EM-kotikisavuonna 2016. Lisäksi hän on toiminut SUSI All Stars -leirityksessä poikien päävalmentajana. Leiritys on Koripalloliiton valmennusohjelman, sudenpolun, ensimmäinen askelma.

Henkilöt

 
18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

26.6.2019 08:52 Pääjuttu

Koskelainen uusien haasteiden pariin – Toijala nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Merkittävää työtä edelliset kymmenen vuotta suomalaisen koripallon eteen tehnyt Antti Koskelainen jättää tehtävänsä nuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja Jukka Toijala, 47.

Suomen maajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden herruudesta Kisakalliossa

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta ensi maanantaista lähtien Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Suomen joukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet PM-kokoonpanot.

26.6.2016 Katsojat

Katsojan opas nuorten PM-kisoihin

18- ja 16-vuotiaiden nuorten PM-kilpailut käynnistyvät sunnuntaina (26.6.) Kisakallion Urheiluopistolla. Luvassa on huimat 60 maaottelua viiden pelipäivänä aikana kolmella pelikentällä. Näin seuraat kisoja – olet sitten paikan päällä tai etänä.

PM-kisat pyörähtävät käyntiin juhannussunnuntaina Kisakalliossa

Suomen Koripalloliitto järjestää 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä juhannussunnuntaista 26.6. lähtien. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Susi Training Center 1 -kentän pelit näkyvät suorana Fanseatilta.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Sudenpennut aloittavat tänään PM-kisat Solnassa

Suomen 16- ja 18-vuotiaat pojat ja tytöt aloittavat Pohjoismaiden mestaruuskisat tänään 13.5. Solnassa, Ruotsissa, kun avausottelussa vastaan astelee Tanska. Ohessa Suomen joukkueiden kokoonpanot turnauksessa.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

Ehdokkaat Baltic Sea Cupiin valittu

Ehdokkaat 18-vuotiaiden ja 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueisiin vuodenvaihteessa pelattavaan kansainväliseen Baltic Sea Cup -turnaukseen on valittu. Testileiri järjestetään 28.–31. joulukuuta Vierumäellä ja Baltic Sea Cup Tallinnassa 2.-5. tammikuuta.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

Suomen juniorimaajoukkueet kamppailevat Pohjoismaiden mestaruudesta

Suomen alle 18-vuotiaiden ja alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet matkaavat alkuviikolla Ruotsin Solnaan vuotuisiin nuorten koripallon PM-kisoihin. Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jokaisessa neljässä kilpailusarjassa 1.-5. kesäkuuta.

Baltic Sea Basketball Cup avaa nuorten maajoukkuevuoden

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet matkaavat maanantaina Tallinnaan perinteiseen Baltic Sea Basketball Cup-turnaukseen. Viron ja Suomen lisäksi turnaukseen ottaa osaa Ruotsin ja Latvian nuorisomaajoukkueet.

Nuorten maajoukkue-ehdokkaat testileirille 30.4.–2.5.

Nuorten maajoukkuetoiminta pyörähtää isolla vaihteella vappuviikonloppuna, kun 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkuekokelaat leireilevät Vierumäellä. Testileirillä pelaajilta testataan koripallotaitojen ohella nopeutta, voimaa ja kimmoisuutta. Lisäksi kaikille tehdään kattavat lihastasapainokartoitukset fysioterapeuttien johdolla.

Baltic Sea Cup avaa nuorten uuden maajoukkuevuoden 3.-5.1.

Nuorten 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet matkaavat tulevana viikonloppuna Tallinnaan jo kuudennen kerran järjestettävään Baltic Sea Cup turnaukseen. Viron ja Suomen lisäksi turnauksessa pelaavat Latvian ja Ruotsin nuorten maajoukkueet kaikissa ikäluokissa. Suomen joukkueet valittiin juuri ennen vuoden vaihdetta Suomen urheiluopistolla järjestettyjen valintaleirien pohjalta.

17.12.2009 EM-kilpailut

Korisnuorten EM-kisapaikat ja alustava tapahtumakalenteri 2010 julkaistu

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet matkustavat vuonna 2010 ikäluokkiensa EM-turnauksiin Israeliin, Itävaltaan, Kreikkaan, Romaniaan ja Viroon. Suomen Koripalloliitto on julkaissut myös maajoukkueiden alustavan tapahtumakalenterin vuodelle 2010.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

Näytä lisää vastaavia