Juhlavuoden ”Throwback Thursday” tuo someen suomikoriksen huippuhetkiä

3.1.2019 13:58 Koripalloliitto viettää alkaneena vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi tahdomme muistella yhdessä ystäviemme kanssa suomikoriksen historian huippuhetkiä vuosien varrelta.

Monen suomalaisen korisfanin verkkokalvoille on piirtynyt tämä kuva: Lauri Markkanen karkasi puolalaisilta EM-kotikisoissa ja johdatti Susijengin jatkoajalle. Suomi voitti ottelun lopulta toisen jatkoajan jälkeen 90–87. Kuva: Matti Koskinen

Koripalloliitto ja Koripallomuseo tuottavat koko vuoden 2019 ajan torstaisin Basket.fi:n Facebookiin parhaita paloja suomikoriksen 80-vuotisen tarinan huippuhetkiltä aina 1930-luvun varhaisvaiheista 1960-luvun olympia- ja EM-kisamenestyksen kautta 2010-luvun Susijengi-ilmiöön ja Markkas-maniaan.

Käymme läpi kansalliset pääsarjat värikkäine persoonineen aina pelaajista koutseihin ja tuomareihin sekä muistelemme sekä pitkäaikaisia menestyjiä että omien polkujensa uurtajia. Tiedossa on kuvia, haastatteluita ja tarinoita niin kuva-, video- kuin tekstimuodossa.

Onko sinulla erityinen suomikoriksen suosikkihetki menneiltä vuosikymmeniltä? Jaa muistosi meille ja liity mukaan kertomaan tarinoita Suomen Koripalloliiton 80-vuotiselta taipaleelta! Voit jakaa tarinoita sekä ottamiasi kuvia tai videoita Basket.fi:n tai Koripallomuseon Facebookissa. Facebookista löydät myös Koriskuvia ennen ja nyt -ryhmän.

Sosiaalisen median lisäksi juhlavuoden ohjelmaan kuuluu muun muassa Koripallomuseon julistenäyttely, joka kertoo lajin ilmiöistä ja tapahtumista 80 vuoden ajalta. Näyttely on esillä muun muassa Kotkassa, Savonlinnassa, Lahdessa ja Espoossa.

Alkuvuodesta 2019 tulossa on myös virtuaalinen koripallopeli, joka tulee olemaan esillä Koripallomuseon tapahtumissa. Pelin toteutuksesta vastaavat Laajasalon opiston pelialan opiskelijat.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
11.6.2019 10:09 Koripalloliitto tiedottaa

Juhlaturnauksen yhteydessä Arvokas iltapäivä -seminaari 17.8.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Koripallomuseon kanssa Arvokas iltapäivä -seminaarin lauantaina 17.8. Tapahtuman tuotto menee Koripallomuseon työhön sekä We deliver -rahastoon, jonka avulla tuetaan vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta.

18.1.2019 09:32 Koripalloliitto tiedottaa

Lea Hakala nimettiin suomalaisen urheilun Hall of Fameen

Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala nimettiin torstaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen.

Koripallomuseon Kohtaamisia-hankkeen jatkorahoitus varmistui

Koripallomuseon (viralliselta nimeltä Finnish Basketball Hall of Fame) Kohtaamisia-hanke sai noin 30000 euron jatkorahoituksen. Hankkeen toisessa osassa kierretään vielä käymättömiä koripallopaikkakuntia, kerätään kuvia/esineistöä kokoelmaan ja ennen kaikkea koostetaan hankkeen tuloksista ja kokemuksista raportti koripallon, sekä muidenkin lajien, hyödyksi.

21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

Näytä lisää vastaavia