Juho Nenonen loppukaudeksi Argentiinan liigaan

24.4.2016 Salon Vilppaan kanssa erinomaisen kauden päättänyt Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 28, siirtyy ensimmäisenä suomalaispelaajana kautta aikain Argentiinan liigaan. 202-senttisen Nenosen värväsi loppukaudeksi riveihinsä Argentiinan Liga A:n pudotuspelipaikkaa vahvasti havitteleva Regatas Corrientes.

Juho Nenonen debytoi Argentiinan liigan ensimmäisenä suomalaispelaajana.

Nenonen siirtyy Argentiinaan Salon Vilppaasta, missä hän vastikään päätti Korisliiga-uransa parhaan kauden.

Runkosarjan päätösottelussa "Neposen" painipartnerina on hänen Joensuun aikojensa joukkuekaveri Jeremiah Wood. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

- Corrientesin edustaja oli värväämässä helmikuussa Salon Vilppaan jättänyttä amerikkalaissentteri Cavell Johnsonia kokoonpanoonsa, mutta pelitallenteita nähtyään he tulivat siihen johtopäätökseen, että he haluavat riveihinsä Johnsonin sijaan Nenosen, taustoittaa Nenonen Argentiinan sopimukseensa johtaneita syitä.

– Regatas kaipasi riveihinsä heittotaitoista, peliä levittävää nelospaikan pelaajaa, joka on hyvä puolustamaan. He tekivät sopimustarjouksen jo helmikuussa, mutta vedottuani käynnissä olleeseen Korisliiga-kauteen seura ehdotti, että saapuisin Argentiinaan kauden jälkeen – ja täällä ollaan, hehkuttaa viikko sitten Buenos Airesin kautta Corrientesiin matkustanut Nenonen, joka allekirjoitti loppukautta koskevan sopimuksen perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Nenonen johti Salon Vilppaan Korisliigan puolivälieriin Kouvolan Kouvoja vastaan, missä joukkueen kausi katkesi otteluvoitoin 3-2.

Nenoselle kausi oli pääsarjauran tehokkain. Vilpas-kapteeni ahkeroi 11,4 pistettä ja 5,4 levypalloa 29,4 minuutissa ottelua kohden ja upotti kolmen pisteen heittonsa 39,4% tarkkuudella.

– Jo siitä hetkestä alkaen, kun seura otti englanniksi yhteyttä ja vastasin heille kolmen yliopistovuoden espanjan opintojeni rohkaisemana espanjan kielellä takaisin, kaikki on mennyt nappiin. Ymmärtääkseni seurassa on oltu viimeiset pari viikkoa todella innoissaan siitä, että olen tulossa tänne, iloitsee Nenonen.

Paljon tuttuja kasvoja

Argentiina kuuluu maailman parhaisiin koripallomaihin, onhan maa tuottanut kansainvälisille koripallonäyttämöille mm. Emanuel Ginobilin (San Antonio Spurs), Luis Scolan (Toronto Raptors), Pablo Prigionin (Los Angeles Clippers) sekä Andres Nocionin (Real Madrid).


Argentiinan pääsarja, Liga A, pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa todellisena maratonkautena – jokainen joukkue pelaa runkosarjan aikana 56 ottelua. Nenosen uusi seura, Regatas Corrientes, on tällä hetkellä sijoittunut Liga A:n pohjoislohkossa seitsemänneksi ja tavoittelee viidettä sijaa.

- Runkosarjaa on joukkueemme osalta vielä kaksi kierrosta jäljellä. Molemmat jäljellä olevat ottelut on voitettava, että pääsemme pudotuspeleihin, mutta tavoite on kuulemma hyvin realistinen, Nenonen kertoo nykyhetken tilanteesta.

- Argentiinan liiga on itselleni vielä aika tuntematon, mutta viimeisten harjoitusten perusteella pelitempo on hurja, pallo liikkuu nopeasti mieheltä miehelle ja täällä saa ottaa miestä erittäin kovaa, mikä sopii mulle.

Täysin ummikkona Nenonen ei Argentiinaan ole lähtenyt, sillä sarjassa pelaa tai on pelannut useita amerikkalaisia, jotka ovat viilettäneet joskus myös Korisliiga-kentillä. Eräs jälleentapaaminen on luvassa viimeisessä runkosarjaottelussa.

- Entinen joukkuekaverini Jeremiah Wood pelaa paikallisvastustajamme San Martin Corrientesin riveissä. Ehdin jo kehua valmentajille, että Suomesta löytyy sellainen tyyppi kuin Vesa Mäkäläinen, joka on erikoistunut Jeremiah Woodin pysäyttämiseen, huikkaa Nenonen terveisensä Korisliigan kevään 2009 finaalien arvokkaimman pelaajan suuntaan.

- Karhussa pelannut Walt Baxley on Argentiinan liigan tämän hetken pistekuningas ja onpahan täällä pelannut Akeem Scott’kin. Tuttuja tuntuu tulevan joka nurkan takaa.

Nenonen debytoi Regatas Corrientesin paidassa kotikentällään Instituto Atletico Central Cordobaa vastaan ensi torstaina.

Nenonen on edustanut vuonna 2005 alkaneella Korisliiga-urallaan Espoon Honkaa, Joensuun Katajaa, Lapuan Korikobria sekä viimeksi Salon Vilpasta. Nenonen on juhlinut kahdesti Suomen mestaruutta (2007, 2008) ja kerran Suomen Cupin mestaruutta (2010).

Nuorten maaotteluita Nenonen on pelannut 51 kappaletta. Lisäksi Nenonen kuului Susijengin kesän 2010 harjoitusrinkiin.

Lisätietoja: Juho Nenonen
Lisätietoja: Liga A:n verkkosivut
 
28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

17.3.2021 20:29 Korisliiga

Joonas Lehtoranta loppukaudeksi Hollannin pääsarjaan

27-vuotias KTP-kasvatti on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen rotterdamilaisen Feyenoordin kanssa.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

11.8.2020 08:21 Pääjuttu

Fiifi Aidoo suuntaa Espanjaan

Viime kaudella Kataja Basketia ja Lapuan Kobria Korisliigassa edustanut helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 24, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa pelaavan CB Benicarlón kanssa.

18.4.2020 10:41 Korisliiga

Ville Tuominen Helsingborgin peräsimeen

Kesken jääneellä 2019-20-seurajoukkuekaudella Korisliigan Salon Vilpasta valmentanut Ville Tuominen, 38, siirtyy Ruotsin Damliganin nousijajoukkue Helsingborgin peräsimeen kaudeksi 2020-21. ToPon kasvatteihin lukeutuva Tuominen on Suomen lisäksi valmentanut aiemmin Tanskassa sekä Bakken Bearsia että paikallista naisten maajoukkuetta.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

30.10.2019 21:57 FIBA Europe Cup

Kataja kärsi tappion Tanskassa Bakken Bearsille

Joensuulaisjoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.

22.10.2019 16:27 FIBA Europe Cup

Kataja aloittaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin lohkovaiheen Puolassa: "Haluamme pelata mahdollisimman kovia pelejä"

H-lohkossa pelaavat Katajan lisäksi puolalainen Legia Varsova, tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend.

15.7.2019 09:24 Susijengi

Ilari Seppälä käyttää ulkomaanoptionsa, siirtyy Ranskaan

Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

27.6.2019 12:40 Susijengi

Topias Palmi kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Cremonaan

Korisliigan vuoden pelaajana palkittu ja Susijengissä vuosien 2018-19 MM-karsinnoissa maajoukkueläpimurtonsa tehnyt Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 24, siirtyy joensuulaisesta Kataja Basketista kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Guerino Vanoli Basket Cremonaan.

17.5.2019 09:41 Susijengi

Susijengi-kapteeni Shawn Huff Seagullsiin kolmivuotisella sopimuksella

Korisliigaa edellisen kerran pelikaudella 2003-04 pelannut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 35, on solminut kolmivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa. 198-senttinen Torpan Poikien kasvatti palaa Suomeen pelattuaan yli vuosikymmenen Saksan, Italian ja Kreikan ammattilaisparketeilla.

Näytä lisää vastaavia