Julius Brooks korvaa Juan Pattillon Korihaissa, Jaylon Brown vahvistamaan Vilpasta

31.1.2018 Uudenkaupungin Korihaiden pelaajapaletti kokee muutoksia, kun Julius Brooks (208cm/27v) korvaa seurasta lähteneen, Korisliigan pisteykkösen Juan Pattillon. Korisliigan kärkipaikkaa hallinnoiva Salon Vilpas vahvistaa myös rivejään. Seurasta lähteneen Johnathan Jordanin tilalle viikinkiryhmä rekrytoi 183-senttisen ja 23-vuotiaan takamiehen, viime keväänä Evansvillen yliopistosta valmistuneen Jaylon Brownin.

Juan Pattillo ja Korihait purkivat pelaajan sopimuksen yhteisymmärryksessä. Pattillon tilalle saapuu 208-senttinen Julius Brooks. Kuva: Ville Vuorinen

Uudenkaupungin Korihaiden ja sisäpelaaja Juan Pattillon tiet eroavat, seuran ja pelaajan purettua pelaajan sopimuksen yhteisymmärryksessä. Pattillo ehti pelaamaan haipaidassa 26 ottelua, nakutellen vakuuttavat keskiarvot: 22 pistettä, 7,9 levypalloa ja 1,9 syöttöä ottelua kohden, ollen koko Korisliigan kovin pistenikkari.

 

Pattilloa korvaamaan Korihait rekrytoi 27-vuotiaan ja 208-senttisen Julius Brooksin. Loyolan yliopiston kasvatti on pelannut yliopistouransa jälkeen useassa ammattilaisliigassa, Euroopan puolella Virossa, Latviassa sekä Saksan ProA-, ja ProB-sarjoissa. Euroopan ulkopuolella Brooks on pelannut Meksikossa sekä Costa Ricassa.

 

Brooksin meriittilistalta löytyy mm. valinta Latvian sarjan All Stars -viisikkoon kauden 2015/16 päätteeksi.

 

Brooks liittyy Korihaiden vahvuuteen välittömästi.

​Lisätiedot: Juan Pattillo

Jaylon Brown vahvistamaan Vilpasta

Koko yliopistouransa Evansvillen yliopistossa pelannut Brown kirjautti päätöskaudellaan yliopistoparketeilla 20,9 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,1 syöttöä ottelua kohden. Kolmoset takamies säkitti pussin pohjalle 42,7% tarkkuudella.

 

Yliopistouran jälkeen Brown aloitti ammattilaisuransa Makedoniaan, Kapros Sokolin joukkueeseen. FIBA Europe Cupissa mies urakoi viiden ottelun verran 11,4 pisteen keskiarvoilla ja Makedonian liigassa mies ehti pelaamaan kuusi ottelua 10,3 pisteen keskiarvolla, ennen kuin seura laittoi pelaajaruletin pyörimään.

 

- Pelaajana Brown on ns. ”scoring guard” ja hän pystyy pelaamaan molempia takamiehen tontteja. Hän on urheilullinen ja fyysinen pelaaja ja se olikin ensimmäinen ominaisuus, jota etsimme. Hän pääsee paljon vapariviivalle nopeutensa ansiosta, hänellä on ollut hyvät kolmosprosentit ja hän on osoittanut olevansa kovan luokan korintekijä, kuvailee Vilpas-luotsi Joonas Iisalo.

 

- Jaylon on vielä melko kokematon pelaaja, joten hänen kohdallaan konseptin omaksuminen tulee olemaan keskiössä seuraavat kaksi kuukautta.

 

Brown suorittaa ensiesiintymisensä Vilppaan paidassa Salohallin parketilla illan kotiottelussa Helsinki Seagullsia vastaan.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia