Juniorivalmennusverkoston toiminta käynnistyy – tavoitteena nostaa päivittäisvalmennuksen tasoa ympäri Suomen

7.1.2019 11:08 Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvä juniorivalmennusverkosto käynnistyy tammikuussa 2019.

Juniorivalmennusverkosto on Koripalloliiton ja Assist Centerin yhteinen hanke suomalaisen juniorikoripallovalmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi.

Ainutlaatuisen ohjelman avulla pystytään nostamaan päivittäisvalmennuksen tasoa laajalti ympäri Suomen, ja sen vaikuttavuutta pyritään moninkertaistamaan, kun koulutetut valmentajat jakavat osaamistaan keskenään sekä omissa koulutustilaisuuksissaan uudelleen laajalle sidosryhmälle.

Hanke toteutetaan Suomen koripalloliiton, FIBA:n, Kisakallion sekä Olympiakomitean yhteishankkeena. Verkostoon haetaan valmentajia vuosittain, aina vuodeksi kerrallaan.

Ajatusten vaihto ja tiedon jakaminen avainasemassa

Juniorivalmennusverkoston toiminta perustuu siihen, että jokainen valmentaja tuo tilaisuuksiin omaa osaamistaan, jota jaetaan eteenpäin.

Valintaprosessissa painotettiin valmentajien osaamista, koulutustaustaa ja paikallista vaikuttavuutta sekä tahtotilaa kasvattaa maahamme uusia ammattijuniorivalmentajia – tavoitteena on tavoittaa ja suunnata laadukasta valmennusta mahdollisimman monen pelaajan arkeen.

Juniorivalmennusverkosto on osa koripallovalmentajien valmentajakoulutustasojen I, II ja III jälkeistä täydennyskoulutusta. Verkostossa toimitaan ns. ajatushautomo-periaatteella, ja oppimismenetelmistä korostuvat reflektoivat, keskustelevat ja osallistavat työskentelytavat.

Verkoston valmentajilta edellytetään voimassa olevaa Koripalloliiton A-valmentajalisenssiä, täysipainoista sitoutumista verkoston tilaisuuksiin ja toimintaperiaatteisiin, sekä toimimista valmennusympäristössä, jossa valmentaja pääsääntöisesti valmentaa 10-15-vuotiaita koripalloilijoita yli 10 tuntia viikossa.

Juniorivalmennusverkoston ohjelma sisältää:

  • Kuusi kolmen vuorokauden mittaista verkostotapaamista tai -koulutustapahtumaa Kisakallion Urheiluopistolla
  • Vähintään neljä paikallista, seurarajat ylittävää valmentajakerhotapaamista verkostovalmentajan johdolla
  • Assist Centerin kouluttajien mentorointivierailun verkostovalmentajan päivittäisvalmennusympäristössä

Juniorivalmennusverkoston yhteydessä järjestetään myös FIBA:n tukeman nais- ja tyttökoripallon kehittämisohjelman mukaiset koulutukset sekä urheiluakatemiaohjelmien koripallovalmentajien täydennyskoulutusta.

Vuoden 2019 juniorivalmennusverkostoon valitut valmentajat:

Emma Malm HNMKY

Erkko Ojala BC Nokia

Harri Mannonen Valkeala Basketball Academy

Juha Valkama Oulun NMKY

Jussi Syrjänen Ringside

Juuso Milen HNMKY

Kimmo Ketola Pälkänen Luja-Lukko

Kimmo Vyyrylänen TSUA / URA Basket

Niko Nyholm Tapiolan Honka

Pekka Setälä Lahti Basketball

Pinja Laitinen Tampereen Pyrintö

Timo Parviainen Helsinki Basketball Academy

Tuomas Rahkonen Tapiolan Honka

Vuoden 2019 verkostotapaamiset:

  • 11.-14.tammikuuta
  • 21.-24. helmikuuta
  • 27.-30. maaliskuuta
  • 13.-16. toukokuuta
  • 13.-16. syyskuuta
  • 9.-12. joulukuuta

Verkostotapaamiset järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla. Kouluttajien mentorointivierailut valmentajien päivittäisvalmennusympäristössä tapahtuvat viidennen ja kuudennen verkostotapaamisen välissä syys-marraskuussa.

Lisätiedot:
Jyri Lohikoski
Assist Centerin johtaja
p. +358 40 7343694
jyri.lohikoski@basket.fi

 
24.1.2023 14:45 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten päävalmentajaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten maajoukkueiden päävalmentajaa Suomen Olympiakomiteaan huippu-urheiluvastaavaksi siirtyneen Juha Stenin seuraajaksi. Työ alkaa kevään 2023 aikana.

5.12.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Juha Sten siirtyy Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavaksi

Nuorten maajoukkueiden ja HBA-Märskyn I divisioona A:n valmentaja Juha Sten, 38, on valittu Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavaksi. Sten aloittaa uudessa tehtävässään alkuvuodesta.

21.9.2020 11:15 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Helsingin NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

18.12.2019 09:47 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten päävalmentajaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten maajoukkueiden päävalmentajaa Viron miesten maajoukkueen valmentajaksi siirtyvän Jukka Toijalan tilalle. Työ alkaa kesäkuussa 2020.

26.6.2019 08:52 Pääjuttu

Koskelainen uusien haasteiden pariin – Toijala nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Merkittävää työtä edelliset kymmenen vuotta suomalaisen koripallon eteen tehnyt Antti Koskelainen jättää tehtävänsä nuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja Jukka Toijala, 47.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

26.3.2019 14:34 Pääjuttu

HKVT 2019 -koulutukseen valittiin 18 valmentajaa

Suomen Koripalloliiton järjestämään huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT) valitut valmentajat on julkaistu. Soveltavuuskokeiden jälkeen tutkintoa suorittamaan valittiin 18 valmentajaa. Kaikkiaan hakijoita oli yhteensä 36.

27.2.2019 19:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua 4.3. saakka.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

15.1.2019 17:37 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 135 valmentajaa Kisakallioon

Vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä. Nuorisovalmennusseminaarin esitykset ja materiaalit löytyvät nyt Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristöstä, Susi Campuksesta.

Näytä lisää vastaavia