Kaakkoisen alueen seurapäivät

24.5.2018 10:05 Kaakkoisen alueen seurapäivillä kehitettiin ja ideoitiin seura-, erotuomari- ja kilpailutoimintaa.

Kaakkoisen alueen seurapäivillä pe-la 18.-19.5.2018 Vierumäellä keskityttiin seura- ja kilpailutoiminnan asioihin.  Mukana seurapäivillä oli 24 osallistujaa nuorisotyötä tekevistä seuroista.

Perjantaina kahvituksen ja esittelyiden jälkeen alueen puheenjohtaja Ira Pasi kävi läpi verotukseen, talouteen, yhdistystoiminnan perusteisiin liittyviä asioita. Erinomaisen alustuksen pohjalta käytiin keskustelua ja etenkin malliesimerkit Kouvolan Kouvojen toiminnasta (talousohje) herättivät osallistujissa monia kysymyksiä talouden suunnitteluun liittyen. Myös KPL:n info seuran juniorijoukkueelle oli oiva malli käytäntöön liittyvästä esimerkistä.
Erotuomarikoordinaattorit Markku Siira ja Jukka Kankaanpää kävivät läpi Kaakkoisen alueen erotuomaritoiminnan kyselyä (tältä kaudelta) ja suunnitelmia ensi kauden suhteen. Alueella järjestetään alkukaudesta perus- ja kausikoulutusta sekä alueellisia klinikoita. Myös erotuomaritarkkailua tehdään, mikäli resurssit riittävät.
Keskustelut jatkuivat illallisella ja monet osallistujat pitivätkin tärkeänä, että aikaa oli järjestetty myös yhdessäoloon, jolloin voitiin käydä tarkemmin läpi erilaisia asioita seurojen toiminnan osalta.

Heinolan NMKY – vuoden 2017 koristeko Kaakkoisella alueella (YMCA Areena)

Lauantain aamupäivä aloitettiin Vesa Hämäläisen alustuksella Heinolaan valmistuneen YMCA Areenan vaiheista, talkoista ja rahoituksesta. Pienen seuran ”suuri ponnistus” oli nyt valmiina. Osa osallistujista olikin käynyt tutustumassa perjantaina uuteen halliin Vesan opastuksella. Hallin valmistuminen oli myös hieno osoitus siitä, että talkoohenkeä löytyy tarvittaessa. Hallin kokonaiskustannus oli noin 200 000 € ja
talkoiden osuus oli hallin rakentamisessa merkittävä. Vesaan kannattaa olla yhteydessä, jos jollakin seuralla on suunnitelmissa oman hallin rakentaminen. Kaakkoinen alue luovutti pokaalin Vesa Hämäläiselle ja Jouni Ainalille (Kaakon vuoden koristeko 2017, aluehallituksen valinta).

Pekka Valpola jatkoi aluepäivien vierailujaan (aiemmin Itä ja Pohjoinen) ja oli kertomassa Kaakkoisen alueen seurapäivien osallistujille liiton sääntömuutoksesta. Asiasta käytiin keskustelua ja todettiin, että muutoksen jälkeen seuroilla on mahdollisuus osallistua mukaan kokouksiin, mikäli kiinnostusta riittää.

Seurojen palautetta ja toiveita alueelle/liitolle

Yhdessä päätettiin mennä ulos keskustelemaan seurojen suunnitelmista ja tarpeista liiton/alueen suhteen.
Jokaisen seuran edustaja kävi läpi oman seuransa tilannetta, suunnitelmia ja mitä palveluja/toimenpiteitä liitolta haluttaisiin.  Valmentaja- ja ohjaajakoulutusta, seuratoimintaan liittyviä asioita. Yhdeksi keskeiseksi asiaksi nousi seuratoimijoiden ja vanhempien yhteiset ”välit”, miten toimia ongelmatilanteissa, minkälaisia toimintamalleja tulisi kehittää, useammalla seuralla olikin ollut vastaavanlaisia ongelmatilanteita. Miten liitto voisi auttaa kyseisessä asiassa; koulutusta, yhteiset keskustelut seurat/vanhemmat, jossa mukana ulkopuolinen asiantuntija. Monia ideoita heiteltiin ja sovittiin, että tähän teemaan palataan jossakin koulutuksessa (syksy).

Lounaan jälkeen käytiin läpi alueen kilpailutoimintaa tulevalla kaudella (alueelle oli perustettu työryhmä, jonka palaverin pohjalta Jyri Haikonen piti alustuksen).
Supermikrojen toiminta käynnistetään Pikkususi-riehoina (sovittiin paikkakuntakohtaisesti aikataulut, jonka mukaan ensi kaudella toimitaan), myös mikrojen II divisioonat toteutetaan vastaavalla tavalla. Lisäksi 14-vuotiaiden osalta kokeillaan ensi kaudella 3 vs 3 pelimuotoa (kilpailukauden aikana: lomien aikaan) muutamalla paikkakunnalla. Vanhempien junioreiden kohdalla tyttöjen osalta yhdistetään 19-16 vuotiaiden sarjat (ent. A ja B). Lisäksi käytiin vilkasta keskustelua yli-ikäisten peluuttamiseen liittyvissä asioissa.
Myös minien korin korkeudesta keskusteltiin ja sovittiin, että korin korkeutta ei Kaakon sarjoissa nosteta ensi kaudella. Kaakon aluehallitus tekee lopulliset päätökset kilpailutoimintaan liittyvistä asioista seuraavassa kokouksessa.

 
19.4.2024 12:50 Seura tiedottaa

Naisten 1-divisioonajoukkue Team Lemkemin try out lauantaina 25.5. Lahdessa

Lahti Basketball Juniorit järjestää try out -tapahtuman launataina 25.5.2024 kello 12-15 Lahden Suurhallilla.

11.3.2024 10:29 Seura tiedottaa

Virnex Group ja Lahti Basketball Juniorit jatkavat yhteistyötä lasten ja nuorten liikuttamiseksi

Lahti Basketball Juniorit ry ja Virnex Group Oy ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen yhteistyölle, jolla pyritään liikuttamaan yhä useampaa lasta ja nuorta sekä kannustetaan lahjakkaita pelaajia tukemalla pelaajien maajoukkuetoimintaa. Tuella on vaikutettu jo lähes 150 lapsen harrastamiseen.

2.2.2024 16:49 Seurauutinen

Hippo 3x3-korisrieha liikutti yli 100 lasta Lahdessa

Lahti Basketball Junioreiden ja OP Hämeen järjestämä Lahden ensimmäinen Hippo 3x3-korisrieha houkutti yli 100 lasta kokemaan liikunnan riemua. Matalan kynnyksen maksuttomassa tapahtumassa lapset tutustuivat korikseen leikkimielisiä rasteja kiertämällä.

22.1.2024 10:07 Seura tiedottaa

Kempower Easter Tournamentin pääyhteistyökumppaniksi

Kempower Easter Tournamentin pääyhteistyökumppaniksi – yksi Suomen suurimmista juniorikoripalloturnauksista liikuttaa lapsia Lahdessa pääsiäisenä 2024.

9.1.2024 10:43 Seura tiedottaa

Lahti Basketball Junioreiden Erik Sajantila -leiri liikutti 70 lasta

Lahti Basketball Junioreiden välipäivinä 27.-29.12. järjestämälle Erik Sajantila -korisleirille osallistui hieman yli 70 lasta. Osallistujamäärä on seuran järjestämillä leireillä suurin lähes vuosikymmeneen, mikä kertoo paitsi koriksen kiinnostavuudesta myös koulujen lomille sijoittuvien leirien tarpeellisuudesta.

26.10.2023 12:20 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kauden 2023-24 aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset alueen sarjoihin on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 3.12.2023 asti. Vain kokonaan uudet joukkueet ilmoittautuvat järjestelmän kautta, sarjaa vaihtavat joukkueet ilmoittavat sarjavaihdoksesta sarjan järjestäjälle.

13.9.2023 15:38 Seura tiedottaa

Tuomariksi Kouvot-turnaukseen

Kouvot -turnaus pelataan Kouvolassa 17.-19.11.2023. Turnaus on järjestyksessään jo 31. ja tuomarihaku tämän vuoden turnaukseen on nyt auki.

5.9.2023 10:57 Seura tiedottaa

Satu Halla kehittämään Lahti Basketball Junioreiden lapsivaiheen toimintaa

"Tämä on seuraltamme merkittävä panostus Lahden alueen lasten liikuttamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi."

3.8.2023 14:07 Seura tiedottaa

Perinteikäs ja järjestyksessään jo 31. Kouvot-turnaus järjestetään 17.-19.11.2023 Kouvolassa

Kouvot järjestää perinteikkään Kouvot-turnauksen jälleen syksyllä. Turnaus pelataan 17.-19. marraskuuta. Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 7.8. klo 9:00! Joukkuemaksu spesiaalihintaan sunnuntaihin 27.8. asti: 2010-2013 syntyneet 100€ (norm. 150€), mikrot 60€ (norm. 90€)!

25.7.2023 09:28 Seura tiedottaa

Valmennusklinikka nuorten koripalloilijoiden valmentajille Kotkassa

PerforMax Athletics -valmennusklinikka tarjoaa laadukasta valmennusoppia nuorten koripalloilijoiden valmentajille (yli 12 v.). Teemoina mm. integroitu taitoharjoittelu, voimaharjoittelu ja nuorten tyypillisimmät ylirasitusvammat. Mukana kouluttamassa Michael Pounds, Sauli Lanki, Petteri Koski, Milos Dobras & Dionne Pounds.

Näytä lisää vastaavia