Kahden lohkon Divisioona B käynnistyy viikonloppuna – RaPy tukee projektissaan pelaajia kentällä ja sen ulkopuolella

8.10.2021 08:17 Miesten I divisioona B pelataan tällä kaudella 15 joukkueen sarjana, joka on jaettu kahteen lohkoon. Sarjaennakossa sukelletaan Divisioona B:n ennakkoasetelmiin ja Raholan Pyrkivän mielenkiintoiseen kehitysprojektiin RaPyn päävalmentaja Juho Jaakkolan tuella.

Raholan Pyrkivän kausi Divisioona B:ssä alkaa viikonloppuna: Kuva: Raholan Pyrkivä/Petri Tuominen.

Raholan Pyrkivä on jo pitkään kärkkynyt Divisioona B:n kärkipaikkoja pitkälti kokeneiden pelaajiensa avulla. Täksi kaudeksi seurassa pistettiin paletti uusiksi, kun painotus siirtyi nuorten pelaajien auttamiseen.

Ideana on tukea nuoria pelaajia sekä kentällä että sen ulkopuolella. Mentoriksi on hankittu Susijengin teräsmies Tuukka Kotti ja kentän ulkopuolella, esimerkiksi työ- ja opiskeluasioissa, auttaa työelämässä kannuksiaan kerännyt Jussi Tanhuanpää.

– Me haluamme antaa nuorille pelaajille mahdollisuuden harjoitella paljon ja laadukkaasti. Sitä kautta he voivat ulosmitata sen, mihin asti he voivat koripalloilijoina päästä. Sitä tukemassa on kokeneempaa runkoa, minkä lisäksi olemme rakentaneet yhteistyötä ylemmäksi BC Nokian kanssa ja alemmaksi YMCA Tampereen kanssa, RaPyn päävalmentaja Juho Jaakkola avaa.

– Proggis on lähtenyt oletettua paremmin käyntiin. Olemme saaneet laajan rosterin, josta jokaiselle nuorelle löytyy pelipaikka. Jos ei meidän Divari B:stä, niin yhteistyöseuroista joko miesten tai junioreiden puolelta.

– Tuukka taas pitää viikoittain mentorointikeskusteluja pelaajien kanssa ja käy kuukausittain paikanpäällä pitämässä isomman kokonaisuuden koko joukkueelle.

Siinä missä Kotti mentoroi pelaajia urheilun puolella, Tanhuanpään johtamana tukea annetaan taustaryhmän puolesta myös kentän ulkopuolelle. Opiskelun, työelämän ja urheilun yhteensovittaminen voi olla nuorelle haastavaa, mutta taustaryhmän vahvat työelämän verkostot mahdollistavat, että Rahola tukee pelaajia löytämään oman paikkansa työ- tai opiskeluelämässä.

– Ykköstavoite on kilpailla jokaisessa ottelussa. Kakkostavoite on, että mahdollisimman moni nuori pelaajaa pääsee meidän kautta kehittymään ja nousemaan mahdollisimman nopeasti korkeimmille sarjatasoille ja isompaan vastuuseen, Jaakkola aloittaa.

– Kolmas tavoite on, että pystymme jeesaamaan kentän ulkopuolella. Jos esimerkiksi haluaa lähteä opiskelemaan, niin pystymme tarjoamaan pelaajillemme valmennuskursseja pääsykokeisiin. Jos on ollut tyhjän päällä, eikä oikein tiedä, mitä haluaa, niin meidän projektin kautta voi saada siihenkin apuja. Muutama pelaaja on jo tarttunut näihin mahdollisuuksiin.

”Voimasuhteista on vaikea sanoa vielä mitään”

Tulevalla kaudella miesten I divisioona B on 15 joukkueen sarja, joka on jaettu kahteen eri lohkoon. Lohko A pelataan seitsemällä joukkueella ja Lohko B kahdeksalla joukkueella. Jokainen Lohko A:n joukkue pelaa runkosarjassa 20 ottelua ja Lohko B:n joukkue 21 ottelua. Kummankin lohkon neljä parasta selviävät pudotuspeleihin, joissa lohkot pelaavat ristiin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen.

– Oman lohkon sisäisten otteluiden painoarvo on tällöin isompi. Kauden alla voimasuhteista on vaikea sanoa vielä mitään, mutta jos toinen lohko on kovempi kuin toinen, niin se aiheuttaa omat haasteensa, Jaakkola avaa tilannetta.

Edelliskaudella Divisioona B:n finaaleissa nähtiin Äänekosken paikalliskamppailu, kun Kipinä Basket ja Äänekosken Huima ottivat mittaa toisistaan. Huima lopulta eteni jännittävien vaiheiden jälkeen sarjanousuun.

– Pelkästään rosterijulkaisujen perusteella voi sanoa, että Kipinä on kahdella ulkomaalaisvahvistuksella kärkikamppailuissa. Kun he ovat jo valmiiksi viime kauden finalisti, niin uskon, että he ovat korkealla.

– PuHu Juniorit on vahvistunut viime kaudesta parilla hyvällä suomalaisella, heillä on hyvä valmennus ja nuori joukkue, joka haluaa eteenpäin. Uskon, että hekin tulevat olemaan kova ensi vuonna.

Miesten Divisioona B käynnistyy perjantaina 8. lokakuuta, kun PuHu Juniorit isännöi Ura Basketia Vantaan Energia Areenalla. Raholan Pyrkivän osalta ottelut alkavat sunnuntaina 10. lokakuuta, jolloin Tesoman palloiluhallille saapuu Pantterit.

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

18.2.2022 13:57 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B jatkuu yhtenä sarjataulukkona – pudotuspelit 10 joukkueella

Liittohallitus hyväksyi keskiviikkona 16.2.2022 pitämässään kokouksessa aikuisten pääsarjaryhmän esityksen miesten I divisioonan pelaamisesta kilpailuvuonna 2021-22 koronasulun jälkeen. Divisioona B:ssä muodostetaan yksi sarjataulukko ja pudotuspelit pelataan 10 joukkueen voimin.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

23.4.2021 21:45 Miesten I divisioona B

Upea nousu siivitti Äänekosken Huiman Divisioona B:n mestaruuteen

Äänekosken Huima voitti Divisioona B:n mestaruuden, kun kolmannessa finaaliottelussa Huima esitteli huikean loppukirin, jonka avulla joukkue nousi 91-90 (37-49) -voittoon paikallisvastustajaan Kipinä Basketista.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 10:15 Miesten I divisioona B

Divisioona B pyörähtää käyntiin, Karkkilasta kajahtaa taas kerran

Divisioona B käynnistyy tällä viikolla ja viikonlopun jälkeen jokainen joukkue on saanut tulikasteensa kauteen 2020/21. Sarjaennakossa käydään alkavaa kautta lävitse piskuisen Karkkilan näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Kimmo Tolvanen.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

2.7.2020 08:36 Sudenpennut

Kalle Koivunen ja Juuso Salmi edustavat Äänekosken Huiman uutta koripallosukupolvea

Äänekosken Huimalla on takanaan rikas koripallohistoria ja edessään valoisa tulevaisuus. Uuden sukupolven edustajat kesän 2020 nuorten maajoukkueryhmässä ovat Kalle Koivunen ja Juuso Salmi.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

10.1.2020 17:42 Miesten I divisioona B

Miesten Divari-B etenee Tapiolan Hongan komennossa

Miesten I divisioona B on hyvässä vauhdissa ja sarjan piikkipaikkaa hallitsee pelkkiä voittoja kahminut Tapiolan Honka. Muutaman pisteen päässä kärkkyvät Raholan Pyrkivä sekä PeU-Basket.

Näytä lisää vastaavia