Kalevi Tuomisesta on julkaistu henkilökuva

2.2.2022 13:34 Kalevi ”Kallu” Tuominen – Urheilun vahva ääni (Kirjapaja 2022) on Arto Terosen ja Jouko Vuolteen julkaisema henkilökuva suomalaisen urheilun legendasta ja valmentajien valmentajasta.

Vesilahdella vuonna 1927 syntynyt Tuominen oli Tampereen Pyrinnön kasvatti. Tuominen johdatti Suomen miesten koripallomaajoukkueen sensaatiomaisesti Tokion vuoden 1964 kesäolympialaisiin. Tuominen toimi Suomen päävalmentajana myös kuusissa EM-kisoissa, joiden joukossa EM-kotikisat 1967, joissa Suomi sijoittui kuudenneksi. Kaikkiaan Tuominen valmensi maajoukkuetta vuosina 1955-69.

Pelaajana Tuominen esiintyi Suomen paidassa 11 miesten maaottelussa ollen mukana yksissä EM-kisoissa. SM-sarjassa Tuominen pelasi kymmenen kauden ajan, jonka lisäksi hän toimi pääsarjassa erotuomarinakin.

Tuominen teki pitkän päivätyön Suomen olympiakomitean valmennuspäällikkönä johdattaen Suomen olympiajoukkueen kultaisiin menestystarinoihin kuusissa kesä- ja talviolympialaisissa. 

Kirjan toimittaneet Arto Teronen ja Jouko Vuolle ovat kokeneita urheilutoimittajia, joiden Kiveen hakatut -sarja on suosittu niin radiossa kuin kirjoina. He ovat kirjoittaneet myös useita henkilökuvia.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia