Kanadalaissentteri Ryan Wright Kataja Basketiin

16.8.2018 10:02 Joensuulaisen Kataja Basketin kokoonpano täydentyy sisäpelaajalla, kun joukkueeseen liittyy Namika Lahtea kaudella 2014-15 edustanut 31-vuotias ja 205-senttinen Ryan Wright.

205-senttinen Ryan Wright tunnetaan paitsi erinomaisena joukkuepelaajana myös kovalla asenteella varustettuna ammattilaisena, joka on nähnyt koripallomaailmaa monesta kulmasta. Wright valmistui yhdysvaltalaisesta Oklahoman yliopistosta vuonna 2010 ja on sen jälkeen pelannut ammattilaisena kahdeksan kauden ajan. Suomen ohella hänellä on pelikokemusta muun muassa Turkista, Ukrainasta, Unkarista, Puolasta, Venezuelasta, Meksikosta, Kiinasta, Taiwanista, Etelä-Koreasta ja Australiasta.

Wright ja Namika Lahti olivat keväällä 2015 kova haaste historiansa ensimmäiseen Korisliiga-mestaruuteen matkalla olleelle Katajalle, sillä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisu nähtiin vasta viidennessä kohtaamisessa. Kanadalainen merkkautti näissä otteluissa tilastot 11,8 pistettä ja 8,0 levypalloa. Runkosarjan 39 ottelussa vastaavat lukemat olivat 16,3 ja 8,9.

Kausi 2015-16 kului Falco KC Szombathelyssa, joka pelasi sekä Unkarin pääsarjaa että FIBA Europe Cupia. Seuraava Unkarin-osoite oli Szolnoki Olaj, jonka riveissä Wright nähtiin loppuvuonna 2016 myös Mestarien Liigassa. Tammikuussa 2017 maa pysyi samana, seuraksi vaihtui Vasas Budapest. Työt Unkarissa päättyivät toukokuussa 2017 ja jo kesäkuussa Wright pelasi australialaista SBL-liigaa Joondalup Wolvesin riveissä.

Viime kaudella kanadalainen testasi kansainvälisen ASEAN-liigan vauhtia seitsemän ottelun ajan Singapore Slingers -joukkueessa ja tammikuussa hän piipahti Bahrainin pääsarjassa Al-Ahlin riveissä ennen kuin siirtyi Turkin kakkosliigaan. Wright pelasi kauden loppuun Karesi Spor -joukkueessa kirjauttaen 13 ottelussa keskimäärin 25 minuutin peliajalla lukemat 12,4 pistettä ja 6,1 levypalloa. 

”Mentaliteetiltaan todellinen huippu-urheilija”

Päävalmentaja Juha Sten on luottavainen, sillä valmennusjohdon omaa taustatyötä tukemaan saatu muu palaute pelaajasta on järjestään positiivista.

Lahdessa Wrightin joukkuetovereita olivat nykyiset Kataja-pelurit Atte Perttu ja Matias Ojala, joilla on silloisen Namika-valmennuksen (joensuulaislähtöinen Ilkka Palviainen) tapaan pelkkää hyvää kerrottavaa kanadalaisesta. Myös paluun Joensuuhun tekevä Daniel Mullings tuntee maanmiehensä heidän pelattua heinäkuussa Torontossa kesäliigaa samassa joukkueessa.

– Ryan on erinomainen persoona ja viimeksi Suomessa ollessaan hän oli erittäin pidetty joukkuetoveri. Mentaliteetiltaan kyseessä on todellinen huippu-urheilija, joka ymmärtää esimerkiksi ravinnon ja kehonhuollon merkityksen, Sten kertoo seuran tiedotteessa.

– Pelaajana hän on tehokas molemmissa päissä kenttää, hyvä levypalloissa ja (hyökkäys)korille ”rullauksessa”. Omalla korilla urheilullisuutensa luo uhkaa vastustajalle.

Kun Wrightilta kysyy perinteisen ”miltä nyt tuntuu” -kysymyksen, ei vastausta tarvitse kauaa odotella. On selvää, että paluu Suomeen on hänelle erityisen mieluinen.

– Edellinen kertani oli upea kokemus. Ensinnäkin, ihmiset olivat mukavia. He ovat hieman samanlaisia kuin me kanadalaiset, joten tiedän, että tulen tälläkin kertaa tuntemaan oloni kotoisaksi hyvin nopeasti, Wright sanoo.

– Kohtasimme tuolloin Korisliigan puolivälierissä Katajan ja venytimme sarjan viidenteen otteluun. Hävisimme joukkueelle, jossa oli loistavia pelaajia kuten Teemu Rannikko, Reggie Arnold ja Ken Horton, Wright luettelee aivan kuin asia olisi tapahtunut eilen.

– Tappion myötä arvostukseni Katajaa kohtaan kasvoi huomattavasti. Kyseessä on erinomainen, osaava organisaatio, jolla on hienot fanit. Mietin, että jos vielä palaan Suomeen, olisi mahtavaa päästä pelaamaan juuri Katajaan ja kun tämä tilaisuus nyt tarjoutui, tulee seuran edustaminen olemaan minulle suuri kunnia.

Kataja Basket -sopimustilanne:

Takamiehet: Ilari Seppälä, Joni Herrala, Johannes Lasaroff, Daniel Mullings (CAN)

Pienet laiturit: Topias Palmi, Rahlir Hollis-Jefferson (USA)

Isot laiturit/sisäpelaajat: Matias Ojala, Atte Perttu, Tommi Huolila, 

Samuli Vanttaja, Ryan Wright (CAN)

Päävalmentaja: Juha Sten

Apuvalmentaja: Petri Virtanen

 
16.12.2019 14:49 Korisliiga

Korihait hankki takakentälleen vahvistukseksi Richard Packin

Anton Cookin sairausloma jatkuu yhä. Muutoinkin sarjataulukon viimeisenä olevan joukkueen pelaajistossa on loukkaantumishuolia.

13.12.2019 14:50 Korisliiga

Uran tehopelaaja Stephaun Branch siirtyy Belgiaan

Branch matkaa Belgian pääsarjaan Antwerpen Giantsin riveihin.

11.12.2019 13:53 Korisliiga

Nick Kellogg palaa Suomeen, vahvistaa Pyrintöä

Korisliigassa neljäntenä porskuttava Tampereen Pyrintö on löytänyt korvaajan LJ Roselle, jonka sopimus purettiin kaksi viikkoa sitten. Pyrinnön takakenttää saapuu vahvistamaan Lapuan Kobrista kaudelta 2017-18 tuttu Nick Kellogg.

9.12.2019 15:40 Korisliiga

Jerry Evans Jr. ja Lahti Basketball lähtivät eri suuntiin, uusi mies jo tilalla

206-senttinen Logan McLane on lahtelaisten tuorein hankinta.

7.12.2019 18:58 Korisliiga

KTP hankki korvaajan loukkaantuneelle Danielsille

206-senttinen Cullen Russo tuo KTP-luotsille mieleen Donte Thomasin.

3.12.2019 18:21 Korisliiga

Ura Basket hankki kaksi uutta pelaajaa, Bellot-Green sen sijaan sai lähteä

Uusina pelaajina Ura-paidan pukevat päälleen takamies Jaytornah Wisseh sekä iso laituri Darious Moten.

23.11.2019 19:40 Korisliiga

Lahti Basketball hankki uudeksi sentterikseen Taylor Johnsin

201-senttinen Johns edusti viime kaudella Kauhajoen Karhu Basketia 11 ottelun verran.

18.11.2019 14:57 Korisliiga

BC Nokian riveihin liittyy suomalaislupaus Michael Besselink

Päävalmentaja Greg Gibson: "Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy tekemään monta asiaa hyvin ja hänellä on korkea koripalloälykkyys."

13.11.2019 22:44 Korisliiga

Kauden kynnyksellä Katajasta lähtenyt Earvin Morris palaa Joensuuhun

Päävalmentaja Sten: "Olisi jopa tyhmää olla katsomatta tätä korttia."

13.11.2019 22:35 Korisliiga

Yhä voitoton Korihait vapautti päävalmentaja Jordi Justen tehtävistään

Korihaiden tiedotteen mukaan päätös sopimuksen purkamisesta tehtiin Justen kanssa yhteisymmärryksessä.

Näytä lisää vastaavia