KaPo ja Wartti Basket yhteistyöhön

6.3.2009 Suomen johtaviin tyttökoripalloseuroihin kuuluvat Karhun Pojat ja Wartti Basket ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Seurat yhdistävät voimansa ensi kaudella A-junioreissa.

Capitals -työnimellä tällä hetkellä kulkevaa A-tyttöjen joukkuetta valmentaa Olli Segersvärd, apunaan Teemu Ketola. Tämän lisäksi A-junioreiden valmennukseen osallistuu neljä valmentajaa.  Joukkue aloittaa toimintansa heti kuluvan kauden päätyttyä. Ensi vuoden A-juniori-ikäisiä tyttöjä on kahdessa seurassa tällä hetkellä yhteensä reilut 50. Kummassakin seurassa säilyy yhä edelleen myös oma A-tyttöjen joukkue.

Capitals tähtää ensi kaudella A-tyttöjen SM-sarjaan.

- Osallistumme SM-karsintoihin syksyllä ja uskon, että joukkue selviää A-tyttöjen SM-sarjaan. Tavoitteena on vähintään pääsy SM-sarjassa neljän parhaan joukkoon, päävalmentaja Segersvärd toteaa joukkueen tavoitteista.

- Toiminta tähtää useampivuotiseen yhteistyöhön, jonka tavoitteena on saada edustusjoukkue naisten I divisioonaan, Segersvärd jatkaa.

- Yhteistyön tavoitteena on tarjota Itä- ja Pohjois-Helsingin motivoituneille tyttökoripalloilijoille mahdollisuus harjoitella ja pelata hyvissä olosuhteissa lähellä kotia, toteaa yhteistyön yksi pääarkkitehti KaPon toiminnanjohtaja Antti Olkinuora.

- Halusimme tarjota hyville pelaajille vaihtoehdon nykyisten suurseurojen rinnalle. Tavoitteemme on kehittää pelaajista kokonaisvaltaisesti mahdollisimman hyviä, lisää Wartti Basketin puolelta yhteistyötä rakentamassa ollut junioripäällikkö Pekka Rankinen.

KaPo ja Wartti Basket ovat tunnettuja vahvasta juniorityöstään, varsinkin tyttökoripallon puolella. Kahdessa seurassa on yhteensä reilut 300 koripalloilevaa tyttöä.

Karhun Pojat voittivat Suomen mestaruuden B-tytöissä vuonna 2008 ja olivat hopealla vuonna 2007. Kuluvalla kaudella KaPon B-tytöt ovat toistaiseksi olleet SM-sarjassa voittamattomia.

Wartti Basket otti kaudella 2007 B-tytöissä pronssia ja kaudella 2008 hopeaa. Myös tällä kaudella WB on tunkeutumassa mukaan pudotuspeleihin. WB:n A-tytöt pelaavat kuluvalla kaudella myös ikäluokan SM-sarjassa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/
 
5.6.2023 12:18 Koripalloliitto tiedottaa

Sarjailmoittautumiset koriskaudelle 2023-24 avattu

Kaudella 2023-24 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on edelleen olemassa kaksi; tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan vanhemmassa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat hallinnoidaan jo tutuksi tulleessa eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä.

13.6.2022 07:56 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkueiden ilmoittautumiset sarjakaudelle 2022–23 avattu – uusi sarjanhallintajärjestelmä eLSA

Kaudella 2022–23 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on olemassa kaksi. Tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan edelleen tutussa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat siirtyvät uuteen sarjanhallintajärjestelmään, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.

30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

29.1.2021 09:25 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten ja kaikkien alueellisten sarjojen ottelut eteläisellä alueella tauolla helmikuun loppuun asti

Kilpailujaos on tehnyt 28.1.2021 päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 28.2.2021 asti.

15.1.2021 13:46 Koronavirus

Nuorten valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen ottelut eteläisellä alueella tauolla tammikuun loppuun asti

Kilpailujaos on tehnyt 15.1.2021 päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 31.1.2021 asti.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Näytä lisää vastaavia