Karhu puraisi Kouvojen voittoputken katki

29.3.2014 Kauhajoen Karhu otti vahvan kiinnityksen Korisliigan runkosarjan viidennestä sijasta katkaisemalla Kouvolan Kouvojen kahdeksan ottelun voittoputken kotonaan pistein 95–93 (45–45). Nilan Bisons, Kataja Basket ja Namika Lahti vahvistivat myös asemiaan pudotuspelisijoilla.

Andre Williamsonin Karhulla on vahva ote runkosarjan viidennestä sijasta.

Frank Robinson donkkasi Bisonsille voiton Vilppaasta.

Teemu Rannikon Kataja nautiskeli voiton Kotkassa.

Robert Arnoldin Namika Lahden pudotuspelipaikka on viittä vaille varma. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

 Vaikean alkuvuoden pelannut Kauhajoen Karhu ajautui pahimmillaan seitsemän pisteen takaa-ajoasemaan Kouvoihin nähden, mutta pohjanmaalaiset eivät tällä kertaa antaneet voiton lipsahtaa kouristaan.

 

Jussi Eskolan kolmonen ja Matias Ojalan kakkonen nostivat Karhun 76–80-tappioasemasta 81–80-johtoon runsaat kolme minuuttia ennen ottelun loppua, ja kauhajokiset näyttivät rynnivän äänekkään kotiyleisönsä edessä komeaan voittoon.

 

Kouvot nousi kuitenkin kanveesista ja tasoitti Matt Gibsonin kolmosella lukemat 93–93:een vain 12 sekuntia ennen loppua. Ray Willisin ja Bojan Sarcevicin onnistuneet vapaaheitot kuitenkin takasivat Karhulle voiton ja samalla kahden voiton etulyöntiaseman Honkaan nähden kamppailussa runkosarjan viidennestä sijasta.

 

Willisin (22/5/3 syöttöä) ja Sarcevicin (16/5/4 riistoa) lisäksi kotijoukkueesta kunnostautuivat Andre Williamson (20/4/2 blokkia) ja Justin Baker (19/3).

 

Kouvoista Ville Kaunisto (22/15) ja Matt Gibson (25/4/5 syöttöä) olivat tapansa mukaan väkeviä. Joukkue pelasi ilman sisäpelaajaansa Gregg Thondiquea.

 

Bisons selviytyi Vilppaan piinasta

 

Pitkän voittoputkensa katkeamisesta toipuva Nilan Bisons sai lauantaina Loimaalle vieraakseen ”paikallisvastustaja” Salon Vilppaan, joka ei antanut hallitsevalle mestarille tuumaakaan periksi.

 

Ilman Aubrey Colemania pelanneet loimaalaiset yskähtelivät erityisesti hyökkäyspelinsä käynnistämisessä, kun taas Vilpas löysi vaivatta hyviä heittopaikkoja ja johti parhaimmillaan lukemissa 13–19.

 

Bisons puristautui vaivalloisesti rinnalle, mutta menetti otteensa uudelleen kolmannen jakson alussa Vilppaan juostessa kymmenen pisteen johtoon.

 

Päätösjaksolla Bisonsin parantunut puolustus sekä Frank Robinsonin ja Carl Lindbomin korit valoivat kuitenkin uskoa loimaalaisvoittoon, ja Robinson sai kunnian murjoa donkilla voittopisteet kaksi sekuntia ennen loppua. Bisons voitti ottelun 78–76 (40–47).

 

Peli-iloa uhkunut Robinson (25/10/2 blokkia) nousi voittajien koritykiksi. Tuukka Kotti (17/6/3 syöttöä/2 blokkia) ja Carl Lindbom (12/8) kuuluivat myös loimaalaisparhaimmistoon.

 

Vilppaasta Marcus Relphorde (21/7) ja Shawn Atupem (20/4) olivat ylitse muiden.

 

Kataja kuritti vaisua KTP:ta

 

Edellisessä ottelussaan Bisonsista pisteen voiton napsaissut Kataja Basket jatkoi muiden kärkijoukkueiden kaatoaan hakemalla Kotkan Karhuvuoresta 62–76 (26–39)-voiton KTP:sta.

 

Kotkalaiset olivat kotikentällään hampaattomia joensuulaispuolustuksen loksahdettua kertaheitolla kohdalleen. Vaikka KTP sai ottelun avauspuoliskolla vapaitakin heittopaikkoja, heitot kierähtivät raudoista yksi toisensa jälkeen ja Kataja sai juosta vapaataipaleella johtonsa yli kymmenen pisteen.

 

Katajan Jared Newson (18/10) antoi kauden parhaat näyttönsä. Joensuulaisten muut voimamiehet olivat Teemu Rannikko (19/1/4 syöttöä) ja Alex Wesby (19/1/4 syöttöä).

 

Kotkalaisista Sharaud Curry (17/4) nousi pistekärjeksi.

 

Namika Lahti varmisteli pudotuspelipaikkaansa

 

Lahden Suurhallissa kotijoukkue Namika viittä vaille varmisti paikkansa Korisliigan pudotuspeleissä lyömällä Lapuan Korikobrat 80–72 (39–42).

 

Pohjanmaalaiset saivat peliin hyvän alun ja johtivat parhaimmillaan 12 pisteellä, mutta pelin edetessä Namika sai yhä paremman otteen lapualaisvieraistaan.

 

Lapualaisille iski seinä vastaan lopulta päätösjaksolla, jolloin Eldar Skamon käynnistämä kiri vei Namikan 59–58-johdosta 70–60-johtoon.

 

Skamo (13/6), Robert Arnold (23/2/3 riistoa/3 blokkia), Storm Warren (22/14) ja Dan Oppland (13/7) nousivat lahtelaisten parhaiksi.

 

Jesse Perry (17/9), Marcus Kitts (14/11/3 syöttöä) ja Kyle Fogg (16/6/6 syöttöä/3 riistoa) johtivat lapualaisia.

 

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
27.10.2021 20:23 Korisliiga

Vajaamiehinen Lahti taisteli Nokialla voiton itselleen – Katajan ja Pyrinnön välinen trilleri venyi jatkoajalle

Miesten Korisliiga-illassa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball, Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas.

23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

Näytä lisää vastaavia