Karhu sarjakärkeen vierasvoitolla Bisonsista, Kobrat kotivoittoon Pyrinnöstä

9.1.2016 Kauhajoen Karhu haki ison vierasvoiton Loimaalta, kun se voitti Bisonsin vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 76-56 (43-26). Voiton avulla Karhu nousi sarjakärkeen ohi Joensuun Katajan. Lapualla Kobrat voitti Tampereen Pyrinnön numeroin 86-70 (38-42).

Bojan Sarcevic oli jälleen vahvalla pelipäällä, Karhun noustessa sarjakärkeen vierasvoitolla Bisonsista.

Tuomas Viertola urakoi 18 minuuttia Kobrien kaataessa Pyrinnön kotiparketillaan. Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Kauhajoen Karhu nousi Korisliigan sarjataulukon piikkipaikalle lauantain kierroksella, voittamalla Loimaan Bisonsin vähäkorisessa ottelussa lukemin 76-56 (43-26). Vahvan avauspuolikkaan siivittämänä Karhu onnistui pitämään ottelun hallinnassaan likimain täysin viimeiset 30 minuuttia.

Voitto oli Karhulle kahdeksas kymmenestä viime ottelusta, ja vierasparketilla voitto oli joukkueelle kauden kolmas.

- Oli erikoinen matsi monellakin tapaa. Molemmat juoksivat ensimmäisellä neljänneksellä kuin päättömät kanat ja heittivät heti, kun kori vain näkyi, kertasi Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen.

- Toisella neljänneksellä pelasimme hyvin kummassakin päässä. Bisons heitti ohi aika paljon vapaita heittoja.  Ja me juoksimme aika paljon nopeita, mitä ei olla tällä kaudella tehty.

Kotijoukkueen päävalmentaja Greg Gibson tunnusti perusjenkkiläiseen tyyliinsä vastustajan paremmuuden, mutta ei säästellyt sanojaan isäntien esitystä kritisoidessaan.

- Onnea Kauhajoelle. He pelasivat hyvin joukkueena ja me olimme täysi vastakohta. Fokus oli jossain muualla, tulimme avoimin takein ja liian pehmeinä. Ei niin voi tulla peliin, Gibson totesi ottelun jälkeen.

- Pelaajiemme pitäisi antaa faneille rahat takaisin tuollaisen esityksen jälkeen. Olen erittäin pettynyt, mutta pitää mennä eteenpäin.

Karhun parhaimmistoon lauantain kamppailussa lukeutuivat 20 pistettä heittänyt sentteri Timothy Troutman, sekä 11 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut Bojan Sarcevic. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Antti Kanervo (10 pistettä/4 levypalloa), Juho Lehtoranta (10/7) ja Lawrence Kinnard (14/7/3 syöttöä).

Bisonsin riveistä itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat 19 pisteellä ja 9 levypallolla laituri Martin Zeno, sekä 10 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kahminut sentteri Ike Udanoh.

Ottelutilastot: Bisons - Karhu

Kobrien vahva päätösjakso liikaa Pyrinnölle

Lapuan Kobrat kasvatti eron putoamisviivan alla majailevaan KTP:hen kolmeen voittoon, kaatamalla lauantain kierroksella Tampereen Pyrinnön kotiluolassaan lukemin 86-70 (38-42). Lauantain tulos tuli lapualaisille tarpeeseen, sillä joukkue on nyt voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan.

Lauantain kamppailu oli pitkään hyvin tasainen, molempien joukkueiden pidellessä tahtipuikkoa vuorollaan. Molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa karata vastustajaltaan, mutta lopulta kotijoukkue oli niskan päälle itsensä kammennut osapuoli. Päätösjakson alussa puolentoista minuutin pätkän 9-0 –numeroin nimiinsä vienyt Kobrat karkasivat 12:n pisteen karkumatkalle, eivätkä päästäneet Pyrintöä enää voittotaisteluun mukaan.

- Kova peli ja taisteltiin hyvin puolustuksessa.  Meillä oli hyvä pallon liike ja Momo (Lamont Jones) pelasi pointtina tänään. Hyökättiin hyvin ja otettiin hyviä heittoja. Yleensä kun hyökkäämme hyvin niin myös puolustus toimii, kertasi Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton.

Kobrien voiton avainhahmoina toimivat 25 pistettä heittänyt takamies Darion Brothers, sekä tupla-tuplan toimittanut sentteri Damen Bell-Holter (16/12/3 torjuntaa). Takamies Lamont Jones (16/6 syöttöä) pelasi myös yhden ehjimmistä otteluistaan lapualaisten paidassa.

Vierailija Pyrinnön riveistä vakuuttavinta jälkeä tekivät tupla-tuplan operoinut Damon Williams (10/10/4 syöttöä), sekä joukkueen pistekärkenä toiminut, 18 pistettä heittänyt laituri Joonas Cavén.

Ottelutilastot: Kobrat - Pyrintö
 
28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia