Karhun Pojat varmisti SM-sarjapaikan, FoA säilyy

31.3.2003 Perinteikäs helsinkiläisseura Karhun Pojat tekee paluun naisten SM-sarjaan kuuden vuoden tauon jälkeen. KaPo voitti viikonvaihteen aikana kahdesti SM-noususarjassa. Lauantaina se kukisti Helina Uhlgrenin viime hetkien kolmosella vieraissa Salon Palloilijat 84-81. Sunnuntaina KaPo:n jalkoihin jäi jyväskyläläinen HoNsU lukemin 86-59.

KaPo:n voitot veivät sen sarjataulukossa tavoittamattomalle karkumatkalle verrattaessa sen pahimpiin kilpakumppaneihin, HoNsU:n ja SalPa:n muodostamaan kaksikkoon. KaPo:lla on yksi ottelu jäljellä SM-noususarjassa ja se on kerännyt kuusi sarjapistettä. HoNsU:lla on kaksi ottelua jäljellä ja kaksi sarjapistettä, mutta se häviää tasapistevertailun KaPo:lle. SalPa:lla on niinikään vielä kaksi peliä, mutta se on edelleen pisteittä. SM-noususarjan kärjessä on puhtaalla pelillä edennyt Forssan Alku, joka on KaPo:n tavoin varmistanut SM-sarjapaikkansa kaudelle 2003-04. SM-noususarjan kolme parasta pelaa SM-sarjassa ensi kaudella, joten tiukka vääntö käydään viimeisissä peleissä HoNsU:n ja SalPa:n välillä.

Karhun Pojat pelasivat pääsarjatasolla viimeksi kaudella 1996-97. Se on historiansa voittanut kuusi kertaa SM-hopeaa ja 12 kertaa SM-pronssia.

Menneen viikonvaihteen KaPo:n tehopelaajina häärivät nuorten maajoukkuepelurit Lotta Leppänen, Venlakaisa Hölttä ja Riikka Terävä. Leppänen tehtaili SalPa-ottelussa 23 pistettä ja poimi seitsemän levypalloa, HoNsU-ottelussa tehojen ollessa 23/8. Höltän saldot viikonlopulta olivat 11/1 ja 23/3, Terävän puolestaan 12/3 ja 15/4.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia