Kataja aloittaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin lohkovaiheen Puolassa: "Haluamme pelata mahdollisimman kovia pelejä"

22.10.2019 16:27 H-lohkossa pelaavat Katajan lisäksi puolalainen Legia Varsova, tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend.

Kataja ja Samuli Vanttaja nousivat Joensuussa karsintojen toisessa osaottelussa Tartton ohi lohkovaiheeseen. Kuva: FIBA Basketball

Joensuun Kataja Basket aloittaa urakkansa FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa keskiviikkona. Kataja matkaa heti haastavaan ympäristöön, Puolaan Legia Varsovan vieraaksi.

FIBA Europe Cupissa on neljän joukkueen alkulohkoissa mukana 32 joukkuetta. Legia Varsovan ja Katajan lisäksi H-lohkon täydentävät tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend. Kunkin lohkon kaksi parasta pääsevät jatkopeleihin.

Kataja marssi lohkovaiheeseen karsintojen kautta kaadettuaan virolaisen Tartton yhteistuloksella 171– 165. Katajan päävalmentaja Juha Sten kuvailee täksi kaudeksi reippaasti uudistuneen joukkueensa tuntoja avausottelun alla innostuneiksi.

– Innokkain ja odottavin fiiliksin kohti lohkovaihetta. Hienoa on, että Kataja pääsi taas lohkovaiheeseen, nyt karsintojen kautta. Ei varmaan olla ennakkosuosikkeja lohkossa, mutta varmasti on kaikki joukkueet sellaisia, että hyvänä päivänä pystymme kamppailemaan voitosta jokaista vastaan, Sten puntaroi.

Sten tietää, että heti avausottelussa Katajalla on edessä haastava iltapuhde.

– Nyt tämä ensimmäinen puolalainen haaste, Legia Varsova, on tyypilliseen puolalaiseen tapaan fyysinen joukkue, mikä aiheuttaa aivan erilaisen haasteen meidän pelikovuudelle ja puolustuslevypallopelaamiselle. Kuitenkin innolla lähdetään hakemaan Puolasta heti avausvoittoa.

Kataja on kunnostautunut viime vuosina eri eurosarjoissa. Siinä mielessä ei liene sattumaa, että esimerkiksi Ilari Seppälä ja Topias Palmi ponnistivat ulkomaille ammattilaisiksi juuri Kataja-vuoden päätteeksi.

– Kataja seurana haluaa pelata näitä pelejä. Me haluamme olla kansainvälisiä ja pelata mahdollisimman kovia pelejä. Täältä niitä saa. Pelaajat, valmennus ja koko seura odottavat näitä pelejä innokkaana, Sten alleviivaa matkalla kohti Puolaa.

Kataja pelaa alkulohkonsa poikkeukselliseen tyyliin, sillä ensimmäiset kolme kamppailua käydään vieraskentillä. Joensuulaisjoukkueen onneksi Korisliigan ohjelma on räätälöity Katajan mieleiseksi.

– Kolme ensimmäistä peliä pelataan tosiaan vieraissa, mutta onneksi viikonloppuisin Korisliigaa saadaan nyt tahkota kotona. Näin ei ole koko ajan matkustamista ja rasitusta, hyvä ohjelma siinä mielessä nyt tässä, Sten kiittelee.

Ensi viikolla Kataja pelaa Tanskassa, sitä seuraavalla viikolla Unkarissa. Joensuussa pelataan ensimmäisen kerran keskiviikkona 13.11., jolloin Suomeen saapuu Legia Varsova.

Katajan kattava ennakko 

FIBA Europe Cupin sivut

Henkilöt

 
28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

30.10.2019 21:57 FIBA Europe Cup

Kataja kärsi tappion Tanskassa Bakken Bearsille

Joensuulaisjoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.

6.2.2019 21:49 FIBA Europe Cup

Kataja kaatoi ZZ Leidenin, muttei ihan riittävästi – Jatkopaikka on yhä kysymysmerkki

Katajan jatko FIBA Europe Cupissa ratkeaa myöhemmin.

6.2.2019 11:54 FIBA Europe Cup

Kataja Basketilla on sittenkin vielä sauma FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin

Voittamalla tänään Joensuussa hollantilaisen ZZ Leidenin saattaa Kataja edetä jatkoon.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

30.1.2019 22:12 FIBA Europe Cup

Kataja Basketin jatkohaaveet murskaantuivat selvän tappion myötä Tanskassa

Katajan ottelut FIBA Europe Cupissa päättyvät ensi keskiviikkona kotiottelulla hollantilaista ZZ Leidenia vastaan.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

23.1.2019 21:27 FIBA Europe Cup

Kataja otti jatkolohkossa avausvoittonsa, komea nousu 18 pisteen takaa Avtodor Saratovin ohi

Joensuulaisjoukkue piti voitolla elossa haaveitaan FIBA Europe Cupin pudotuspeleistä.

23.1.2019 13:00 FIBA Europe Cup

Kataja saa tänään vieraakseen vahvan Avtodor Saratovin

Voitto pitäisi yllä joensuulaisten haaveita FIBA Europe Cupin pudotuspeleistä.

Näytä lisää vastaavia