Kataja ja LrNMKY valmiina Pantteri-patsaan metsästykseen

20.4.2006 Koripallon miesten pääsarjassa nähdään tällä kaudella puhtaasti itäsuomalainen finaali, kun runkosarjan voittajana kotiedun omaava Joensuun Kataja ja hallitseva mestari Lappeenrannan NMKY käynnistävät lauantaina Pantteri-patsaan armottoman metsästyksen.

Mestarin merkki, Pantteri-patsas on ja pysyy visusti Itä-Suomessa, mutta löytyykö sen osoite Pohjois- vai edelleen Etelä-Karjalasta, onkin melkoinen mysteeri. Molempien joukkueiden valmentajat, Katajan Timo Heinonen ja LrNMKY:n Mika Turunen vainuavat tasaisen finaalisarjan.

Ensimmäistä mestaruuttaan jahtaava Kataja voitti runkosarjan keskinäiset ottelut 3-1, mutta LrNMKY oli puolestaan suorastaan ylivoimainen joulukuussa Helsingissä pelatussa Suomen cupin loppuottelussa.

- Niillä otteluilla ei ole kuitenkaan tässä tilanteessa mitään merkitystä. Kataja on niin valmis finaalisarjaan, kuin olla voi, vakuuttaa Heinonen.

- En muista 2000-luvulta näin tasaista pääsarjaa. Ja se tasaisuus jatkuu varmasti tiukassa finaalisarjassa. Me haluamme tietenkin kruunata menestyskautemme jälleen Suomen mestarina, julistaa Turunen viitaten viime vuoden tuplamestaruuden lisäksi Namikan yltämiseen Euroopan haastajacupissa neljän parhaan joukkoon.

Rajua levypallotaistelua

LrNMKY:tä viimeistä kauttaan valmentava Turunen ei ainakaan itse koe ylimääräistä jännitettä sen takia, että mestaruudesta pelaa kaksi itäsuomalaista joukkuetta.

- Kuten sanoin, liiga on ollut erittäin tasainen. Finaalipari olisi voinut olla sen perusteella erilainenkin. Ei tässä ole mitään sen kummempaa. Meillä on matkaa tuollaiset 230 kilometriä Joensuuhun, josta lähdemme hakemaan heti lauantaina kotietua pois.

Katajassa ensi kaudellakin jatkava Heinonen sekä Turunen tuovat kuuluisan päivän kunnon ja pelisuunnitelman toteutuksen lisäksi esille yhden ratkaisevan osa-alueen finaaleissa.

- Olimme runkosarjassa tilastollisesti huonompi levypallojoukkue Katajaan verrattuna. Finaaleissa meidän on ehdottomasti voitettava levyrit, painottaa Turunen.

- Tilastoja voi tulkita monin tavoin, mutta on selviö, että maalatun alueen taistelussa  meidän pitää olla vahvempia, vastaa Heinonen.

Heinonen malttaa palata sen verran ajassa taaksepäin ja cupin finaaliin, että hän myöntää LrNMKY:n tulleen silloin tavallaan puun takaa 218-senttisen tanskalaissentterin Chris Christoffersenin kanssa. Polvensa ilkeästi teloneen Christoffersenin pelit päättyivät kuitenkin pitkäksi ajaksi puolivälieräsarjassa ToPoa vastaan.

- Yhteenhitsautunut LrNMKY on keväällä entistäkin tiiviimpi ja aukottomampi ryhmä. Se on iso ja peittävä joukkue, jossa kaikilla pelaajilla on etunaan edelleen myös heittouhka.

Heinonen muistuttaa samalla, että LrNMKY ei ole yksinomaan perusviisikkonsa varassa.

- Sitä täydentävät Yasin Merzoug, Lasse Hintsala ja Kimmo Tolvanen.

“Virtanen voi yksin kääntää otteluita”

Mika Turunen haluaa hänkin oikaista piintynyttä käsitystä kapeasta materiaalista.

- Meidän vahvuutemme on tietenkin viisikko, josta kuka tahansa voi nousta kovaksi ratkaisijaksi. Mutta kyllä pudotuspelitkin ovat viimeistään osoittaneet, että meiltä löytyy myös penkiltä apuja.

- Sama pätee tietenkin myös Katajaan. Petri Virtanen pystyy kääntämään yksinkin otteluita joensuulaisten eduksi. Emme me voi silti yksinomaan panostaa häneen. Meidän on pystyttävä saamaan myös muut Katajan kovat pelaajat kuriin, korostaa Turunen.

Kataja on pelannut vahvasti myös playoff-sarjassa, vaikka kokeneen Jyri Lehtosen loukkaantuminen jättikin Timo Heinosen ruotuun ison loven. Virtasen loistoesitykset kertovat paitsi pelintekijän, myös koko joukkueen paineensietokyvystä ja henkisestä vahvuudesta.

Sitä samaa löytyy myös Namikan orkesterista.

- Pystymme sulkemaan kaiken ulkopuolisen hälinän pois ja keskittymään omaan tekemiseemme. Olimme esimerkiksi jo eurocupissa kovassa paikassa unkarilaista Debreceniä vastaan, mutta käänsimme senkin tilanteen eduksemme. Kyllä tämä kaikki pysyy siellä takaraivossa, vakuuttaa Turunen.

Tiivistempoinen finaalisarja käynnistyy lauantaina Joensuun Areenassa ja jatkuu heti sunnuntaina Lappeenrannassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Rene Rougeau vei Karhu Basketin Korisliigan finaaleihin

Kauhajoen Karhu Basket selvitti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan finaaleihin, joukkueen kaadettua BC Nokian välierissä otteluvoitoin 4-1. Ratkaisevassa ottelussa Kauhajoen liikuntahallilla BC Nokia johti ottelua vielä päätösjakson puolivälin jälkeen, mutta Karhu Basket käänsi ottelun nimiinsä Rene Rougeaun viime hetken korilla numeroin 84-82 (34-42).

Karhu Basket venyi jatkoajan kautta 3-1 -johtoon

Kauhajoen Karhu Basket nousi voiton päähän Korisliigan finaaleista, joukkueen kairattua jatkoajan kautta tiensä voittoon perjantai-illan neljännessä välieräottelussa BC Nokiaa vastaan. Takamatkalta neljännelle jaksolle lähtenyt Karhu Basket voitti varsinaisen peliajan viimeisen neljänneksen yhdeksällä pisteellä ja venyi jatkoajan jälkeen 105-102 (42-46, 93-93) -vierasvoittoon.

Vilpas suorin 4-0 voitoin finaaleihin

Salon Vilpas suoritti tyylipuhtaan lakaisun, viikinkipurren selvittäessä tiensä Korisliigan finaaleihin 4-0 -voitoin ohi Helsinki Seagullsin. Torstai-illan ottelussa lokkipaidat hallitsivat tapahtumien kulkua avausjakson, mutta viimeiset kolme neljännestä menivät salolaismerkeissä, Vilppaan juostua lopulta 86-69 (33-29) -vierasvoittoon.

25.4.2018 22:22 Huippu- ja kilpaurheilu

Karhu Basket jatkoi kotivoittojen sarjaa

Karhu Basketin ja BC Nokian välinen välieräsarja jatkoi keskiviikkona tutulla kaavalla, joukkueiden ottaessa kolmannen kerran mittaa toisistaan. Kauhajoen liikuntahallin 1147-päinen kotiyleisö sai todistaa Karhu Basketin karatessa vierailijoilta päätösjaksolla, mesikämmenten venyessä lopulta kotivoittoon lukemin 78-72 (38-34). Karhu Basket johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Salon Vilpas voiton päähän finaalipaikasta

Salon Vilpas kaatoi tiistaina Helsinki Seagullsin jo kolmatta kertaa peräkkäin välieräsarjassa. Vilpas kaatoi helsinkiläisvieraat numeroin 79–71.

BC Nokia tasoitti välieräsarjan

Sunnuntai-illan välieräkamppailu pelattiin Nokian palloiluhallissa, jossa näätäpaitainen BC Nokia onnistui tasoittamaan välieräsarjan Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen BC Nokia nousi kuskin paikalle kolmannella jaksolla, pysytellen loppuun asti kuskin paikalla matkalla 89-84 (38-37) -voittoon.

Vilpas venyi jatkoajan kautta 2-0 -johtoon

Salon Vilpas otti tuiki tärkeän vierasvoiton lauantai-iltana, joukkueen matkattua välieräsarjan toisessa ottelussa Helsinki Seagullsin vieraaksi Töölön Kisahalliin. Kisiksen parketilla tahtipuikkoa heilutti pitkään Seagulls, mutta jatkoajalle venynyt Vilpas otti kuskin paikan ylimääräisellä viisiminuuttisella ja karkasi 77-86 (35-35, 72-72) -vierasvoittoon.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

Karhu Basket säilytti kotiedun

Kauhajoen Karhu Basket otti komealla tavalla välieräsarjan avausvoiton BC Nokiaa vastaan perjantai-iltana Kauhajoen liikuntahallilla. Jokaisen jakson nimiinsä vieneet mesikämmenet karkasivat lopulta 92-78 (39-31) -voittoon, kauhajokisten pitäessä täten tiukasti kiinni sarjasijoituksen tuomasta kotiedusta.

BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Timo Heinonen kaikkien aikojen ykkönen pudotuspeliotteluissa

Helsinki Seagullsin ja Kouvolan Kouvojen välisen puolivälieräsarjan ratkaisuottelussa tehtiin viime sunnuntaina liigahistoriaa. Lokkipaitojen laituri ja puolustuspelaamisen kulmakivi Timo Heinonen siirtyi nimittäin kaikkien aikojen listalla ykköseksi pelatuissa pudotuspeliotteluissa.

Vilppaalle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Salon Vilpas otti ensimmäisenä välieräjoukkueena askeleen kohti finaalipaikkaa, joukkueen aloittaessa välieräsarjan Helsinki Seagullsia vastaan torstai-iltana Salohallissa. Päätösjakson alkupuolella vielä tasoissa ollut ottelu kääntyi lopulta Vilppaan aavistuksen leveämmän materiaalin ansiosta isännille lukemin 78 -71 (37-38).

Seagulls haastaa Vilppaan taistelussa finaalipaikasta

Korisliigan välierät polkaistaan käyntiin torstaina, kun Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin välinen ottelusarja saa alkunsa Salohallin täpötäysien lehtereiden edessä. Runkosarjan ykkösjoukkue Vilpas eteni 3-1 -otteluvoitoin finaaliin, kuten myös lokkipaitainen runkosarjan nelonen.

Korisliigan välierien otteluohjelma

Miesten Korisliiga on edennyt välierävaiheeseen. Salon Vilpas saa vastaansa Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaa BC Nokian. Kotiedut itselleen runkosarjassa pelasivat sarjataulukon ykkönen Vilpas ja kakkonen Karhu Basket. Välierät alkavat Salohallissa torstaina 19.4.

Seagulls Korisliigan välieriin

Helsinki Seagulls selvitti tiensä neljäntenä joukkueena Korisliigan välieriin, lokkipaitojen tiputtaessa Kouvolan Kouvot kesälomille otteluvoitoin 3-1. Ottelusarjan katkaisuottelu Kouvolassa suoritti ratkaisevan irtioton kolmannella jaksolla, matkaten lopulta 83-74 (35-33) -vierasvoittoon.

Näytä lisää vastaavia