Kataja kärsi tappion Tanskassa Bakken Bearsille

30.10.2019 21:57 Joensuulaisjoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.

Kataja ja Jarred Ogungbemi-Jackson eivät onnistuneet voittamaan Tanskassa toisessa lohkovaiheen ottelussaan. Kuva: FIBA Europe Cup

Aarhusin ylpeys Bakken Bears kukisti kotiparketillaan Joensuun Kataja Basketin koriluvuin 89–70 (43–39). Tappio oli Katajalle toinen toisesta ottelusta FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa. Tanskalaisjoukkue puolestaan avasi Katajan kustannuksella voittotilinsä.

Kataja aloitti ottelun lupaavasti, ja vierasjoukkue johtikin ottelua avausneljänneksen jälkeen kolmella pisteellä. Kansainvälisissä otteluissa marinoitunut Bakken Bears kuitenkin kohensi pelaamistaan läpi 40 minuutin pelin. Kotijoukkue oli etenkin levypalloissa Katajaa etevämpi: 46–36.

Katajalle sen sijaan tuli kolmannen jakson lopulla synkkä hetki, joka sai jatkoa myös päätösneljänneksellä.

– Tämä oli selkeä parannus viime viikosta, Katajan päävalmentaja Juha Sten alleviivasi viitaten Varsovassa kärsittyyn murskatappioon lohkovaiheen avausottelussa.

– Miltei 30 minuuttia pelasimme nyt voitosta. Siinä kolmannen jakson lopussa ja sitten neljännellä jaksolla ei saatu oikein palloa koriin. Ehkä turhauduimme siitä ja homma hajosi vähän käsiin. Turhan rumat lukemat tuli näin lopussa taululle.

Katajalta Omar Calhoun (15/3), Jarekius Bradley (16/5/4s) ja Brandon Walters (16/9) vastasivat pitkälti joukkueensa hyökkäystehoista. Bakken Bearsin paras oli tilastojen valossa Ryan Evans (20/13/3s).

Katajalle ei osunut Tanskan keskiviikkoiltaan paras mahdollinen kaukoheittoilta, kun 33 kolmosesta ainoastaan viisi onnistui. Joensuulaisjoukkueelle ylimääräistä huolta aiheuttaa monipuolisen Aapeli Alasen (10/5) ikävä loukkaantuminen.

– Se selviää, kun selviää. Ei pysty vielä sanomaan mitään, Sten totesi Alasen loukkaantumisen vakavuudesta.

Sten oli kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tämä ottelu antoi meille selkeän ymmärryksen, että pystymme voittamaan näitä pelejä, kun vain pelaamme joukkueena hyvin. Olimme nyt pelissä hyvin mukana vajaat 30 minuuttia. Sitä aikaa lähdetään kasvattamaan, niin voittojakin alkaa tässä sarjassa tulla.

Katajan taival FIBA Europe Cupissa jatkuu ensi viikon tiistaina Unkarissa BC Körmendin vieraana. Unkarin-vierailun jälkeen Kataja pelaa loput kolme lohkovaiheen otteluaan Joensuussa.

Ottelutilasto

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

22.10.2019 16:27 FIBA Europe Cup

Kataja aloittaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin lohkovaiheen Puolassa: "Haluamme pelata mahdollisimman kovia pelejä"

H-lohkossa pelaavat Katajan lisäksi puolalainen Legia Varsova, tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend.

6.2.2019 21:49 FIBA Europe Cup

Kataja kaatoi ZZ Leidenin, muttei ihan riittävästi – Jatkopaikka on yhä kysymysmerkki

Katajan jatko FIBA Europe Cupissa ratkeaa myöhemmin.

6.2.2019 11:54 FIBA Europe Cup

Kataja Basketilla on sittenkin vielä sauma FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin

Voittamalla tänään Joensuussa hollantilaisen ZZ Leidenin saattaa Kataja edetä jatkoon.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

30.1.2019 22:12 FIBA Europe Cup

Kataja Basketin jatkohaaveet murskaantuivat selvän tappion myötä Tanskassa

Katajan ottelut FIBA Europe Cupissa päättyvät ensi keskiviikkona kotiottelulla hollantilaista ZZ Leidenia vastaan.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

23.1.2019 21:27 FIBA Europe Cup

Kataja otti jatkolohkossa avausvoittonsa, komea nousu 18 pisteen takaa Avtodor Saratovin ohi

Joensuulaisjoukkue piti voitolla elossa haaveitaan FIBA Europe Cupin pudotuspeleistä.

23.1.2019 13:00 FIBA Europe Cup