Kataja katkaisi Pyrinnön pitkän putken

29.4.2009 Korisliigan runkosarjan voittanut Joensuun Kataja näytti kevään kuumimmaksi joukkueeksi nousseelle Tampereen Pyrinnölle kaapin paikan välierien avauksessa. Joensuulaiset katkaisivat Pyrinnön 15 ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken tuloksella 84-69 (36-34).

- Hyvä voitto. Tästä on helpompi lähteä seuraavaan peliin. Joukkueen itseluottamus on korkealla ja puolustus toimii nyt pudotuspeleissä paremmin kuin runkosarjassa, huokaisi Katajan päävalmentaja Ray Ailus pelin jälkeen.

Kataja otti tahtipuikon haltuunsa alusta alkaen, mutta Pyrintö yritti sitkeästi viedä sen joensuulaisten käsistä. Toisella jaksolla jo 12 pisteen tappioasemassa (26-14) käynyt Pyrintö nousi Damon Williamsin ja Antti Nikkilän koreilla 36-34-puoliaikatilanteeseen.

Toisen puoliajan alkupuolella tamperelaiset piipahtivat jopa pelin ainoassa johtotilanteessa, kun Chris Hester nosti kahdella peräkkäisellä korillaan vieraat 43-39-johtoon. Katajan hyvin toiminut puolustuspeli ja vahva ote levypalloissa käänsivät kurssin uudelleen joensuulaisille.

- Tiesimme, että Pyrintö-sarjasta tulee erittäin fyysinen ja tänään pärjäsimme sillä osastolla hyvin. Kumpi levypallopeliä tässä ottelusarjassa hallitsee, on vahvoilla, Ailus linjasi.

Joensuu haki ottelussa peräti 26 hyökkäyspään levypalloa. Ne olivat omiaan Pyrinnön pelättyä paikkapuolustusta vastaan.

- En ole ollut niinkään huolissani Pyrinnön paikasta, vaan avainasia on se, mistä asemista pääsemme taistelemaan hyökkäyslevyreistä, paljasti Ailus.

Päätösjaksolla vieraiden viimeisetkin voitontoiveet sammuttivat Anssi Kinnaslampi ja Petri Virtanen onnistuneilla kolmosillaan.

Larry Blair teki voittajille 22 ja maajoukkuelaituri Sami Lehtoranta 20 pistettä. Kataja-sentteri Jeremiah Wood kauhoi ottelussa 17 levypalloa, joista peräti kymmenen hyökkäyskorilla.

Damon Williams keräsi Pyrinnölle 17 pistettä ja 14 levypalloa. Antti Nikkilä ja Kenneth Lowe päätyivät 14 pisteeseen.

Namika Lahti riisti kotiedun Hongalta

 

Namika Lahti kävi ryöväämässä välierien toisen otteluparin kotiedun Espoon Hongalta pistein 72-65 (38-39). Lahti päätti samalla kreivin aikaan kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa Espoossa.

- Lahti puolusti tänään hyvin ja oli varsin fyysinen, myönsi Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic.

Ilmatilaa hallinnut Honka kävi toisella neljänneksellä Akeem Scottin (22/4) tahdittamana parhaimmillaan seitsemän pisteen (28-21) johdossa, mutta se irtiotto ei kantanut. Lahti tuli väkisin rinnalle ja kiihdytti heti tauon jälkeen vastustamattomasti ohi, jolloin se huimisteli reilun viiden minuutin jakson ratkaisevasti 18-2 nimiinsä. Siinä vaiheessa Tapiolan tahtipuikkoa heiluttivat vuorostaan Ray Nixon (12/2) ja Jason Conley (19/8).

Lahden voiton vahvoihin tekijöihin lukeutui edelleen Vesa Mäkäläinen, jonka parhaat avut löytyvät puolustuksesta. Mäkäläinen (17/13) nosti ratkaisevasti myös tehojaan toisella puoliajalla.

- Hän on puolustuksemme ehdoton johtohahmo, kehaisi Lahden valmentaja Sami Toiviainen kuluvalla kaudella suurin harppauksin kehittynyttä Mäkäläistä.

Hongasta Scottin lisäksi kaksinumeroisille teholukemille ylsivät Tuukka Kotti (11/11) ja Ben Perkins (11/7).

Voittajista kokenut Teemu Laine viimeisteli kymmenen pistettä ja otti kolme levypalloa. Laine pisti kolmosensa sisään juuri silloin, kun Namika sitä kipeimmin kaipasi.

- Ei tämä yksi voitto vielä mitään merkitse. Hongan esitystä vaikeuttivat tänään Scottin ja Muurisen (Kimmo) virhevaikeudet, sanoi playoff-kettu Laine.

Pyrintö-Kataja –pari pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina (2.5.). Kyseinen ottelu televisioidaan suorana Urheilukanavalla. Lahti ja Honka ottavat puolestaan yhteen seuraavan kerran sunnuntaina Lahdessa. Finaalipaikka heltiää kolmella voitolla.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 11:03 Korisliiga

Bisons vahvistaa rivejään viidennellä ulkomaalaisella: Patrick McGlynn Loimaalle

Heittäjäekspertti Patrick McGlynn siirtyy Qatarista Loimaalle.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

Näytä lisää vastaavia