Kataja katkaisi Pyrinnön pitkän putken

29.4.2009 Korisliigan runkosarjan voittanut Joensuun Kataja näytti kevään kuumimmaksi joukkueeksi nousseelle Tampereen Pyrinnölle kaapin paikan välierien avauksessa. Joensuulaiset katkaisivat Pyrinnön 15 ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken tuloksella 84-69 (36-34).

- Hyvä voitto. Tästä on helpompi lähteä seuraavaan peliin. Joukkueen itseluottamus on korkealla ja puolustus toimii nyt pudotuspeleissä paremmin kuin runkosarjassa, huokaisi Katajan päävalmentaja Ray Ailus pelin jälkeen.

Kataja otti tahtipuikon haltuunsa alusta alkaen, mutta Pyrintö yritti sitkeästi viedä sen joensuulaisten käsistä. Toisella jaksolla jo 12 pisteen tappioasemassa (26-14) käynyt Pyrintö nousi Damon Williamsin ja Antti Nikkilän koreilla 36-34-puoliaikatilanteeseen.

Toisen puoliajan alkupuolella tamperelaiset piipahtivat jopa pelin ainoassa johtotilanteessa, kun Chris Hester nosti kahdella peräkkäisellä korillaan vieraat 43-39-johtoon. Katajan hyvin toiminut puolustuspeli ja vahva ote levypalloissa käänsivät kurssin uudelleen joensuulaisille.

- Tiesimme, että Pyrintö-sarjasta tulee erittäin fyysinen ja tänään pärjäsimme sillä osastolla hyvin. Kumpi levypallopeliä tässä ottelusarjassa hallitsee, on vahvoilla, Ailus linjasi.

Joensuu haki ottelussa peräti 26 hyökkäyspään levypalloa. Ne olivat omiaan Pyrinnön pelättyä paikkapuolustusta vastaan.

- En ole ollut niinkään huolissani Pyrinnön paikasta, vaan avainasia on se, mistä asemista pääsemme taistelemaan hyökkäyslevyreistä, paljasti Ailus.

Päätösjaksolla vieraiden viimeisetkin voitontoiveet sammuttivat Anssi Kinnaslampi ja Petri Virtanen onnistuneilla kolmosillaan.

Larry Blair teki voittajille 22 ja maajoukkuelaituri Sami Lehtoranta 20 pistettä. Kataja-sentteri Jeremiah Wood kauhoi ottelussa 17 levypalloa, joista peräti kymmenen hyökkäyskorilla.

Damon Williams keräsi Pyrinnölle 17 pistettä ja 14 levypalloa. Antti Nikkilä ja Kenneth Lowe päätyivät 14 pisteeseen.

Namika Lahti riisti kotiedun Hongalta

 

Namika Lahti kävi ryöväämässä välierien toisen otteluparin kotiedun Espoon Hongalta pistein 72-65 (38-39). Lahti päätti samalla kreivin aikaan kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa Espoossa.

- Lahti puolusti tänään hyvin ja oli varsin fyysinen, myönsi Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic.

Ilmatilaa hallinnut Honka kävi toisella neljänneksellä Akeem Scottin (22/4) tahdittamana parhaimmillaan seitsemän pisteen (28-21) johdossa, mutta se irtiotto ei kantanut. Lahti tuli väkisin rinnalle ja kiihdytti heti tauon jälkeen vastustamattomasti ohi, jolloin se huimisteli reilun viiden minuutin jakson ratkaisevasti 18-2 nimiinsä. Siinä vaiheessa Tapiolan tahtipuikkoa heiluttivat vuorostaan Ray Nixon (12/2) ja Jason Conley (19/8).

Lahden voiton vahvoihin tekijöihin lukeutui edelleen Vesa Mäkäläinen, jonka parhaat avut löytyvät puolustuksesta. Mäkäläinen (17/13) nosti ratkaisevasti myös tehojaan toisella puoliajalla.

- Hän on puolustuksemme ehdoton johtohahmo, kehaisi Lahden valmentaja Sami Toiviainen kuluvalla kaudella suurin harppauksin kehittynyttä Mäkäläistä.

Hongasta Scottin lisäksi kaksinumeroisille teholukemille ylsivät Tuukka Kotti (11/11) ja Ben Perkins (11/7).

Voittajista kokenut Teemu Laine viimeisteli kymmenen pistettä ja otti kolme levypalloa. Laine pisti kolmosensa sisään juuri silloin, kun Namika sitä kipeimmin kaipasi.

- Ei tämä yksi voitto vielä mitään merkitse. Hongan esitystä vaikeuttivat tänään Scottin ja Muurisen (Kimmo) virhevaikeudet, sanoi playoff-kettu Laine.

Pyrintö-Kataja –pari pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina (2.5.). Kyseinen ottelu televisioidaan suorana Urheilukanavalla. Lahti ja Honka ottavat puolestaan yhteen seuraavan kerran sunnuntaina Lahdessa. Finaalipaikka heltiää kolmella voitolla.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 21:26 Korisliiga

Stacy Davisin 29 pistettä eivät auttaneet – Kauhajoki kirkkaaseen voittoon Nokiasta

Kauhajoen Karhubasket haki Nokialta reilun voiton.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

6.3.2020 09:02 Korisliiga

Uran valmennukseen muutoksia, Johnston nousee päävalmentajaksi

Viimeistä playoff-paikkaa jahtaava Ura Basket eGameStars on vapauttanut Kristian Palotien tehtävästään. Andrew Johnston Jr. luotsaa Uraa loppukauden.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

Näytä lisää vastaavia