Kataja kolmen ottelun voittoputkessa

14.1.2018 Korisliigan viikko niputettiin pakettiin sunnuntain yksinäisellä liigakamppailulla, sarjajumbo Korihaiden matkustettua Joensuun Katajan vieraaksi. Ottelun voittotaistelun jännitys ei kantanut kamppailun loppuhetkille asti, mutta kotiyleisö sai nauttia korkeatasoisesta korisviihteestä Katajan tyylitellessä 93-68 (51-30) –kotivoittoon.

Tommi Huolila mähisi tupla-tuplan, kun Kataja kaatoi sunnuntai-illan ainoassa liigakamppailussa Korihait kotiparketillaan. Kuva: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma

Sunnuntai-illan mähinä lähti jo avausjakson alkupuoliskolta isäntien haluamille raiteille, Katajan repiessä noin kahdessa ja puolessa minuutissa tukahduttavan puolustuksensa tahdittamana 14-0 –pisteputkella eron jo 18 pisteeseen. Korihaiden suorittama ryhtiliike tyrehdytti Katajan irtioton hetkellisesti, mutta avauskympin jälkeen tulostaululle komeili silti 31-13 –kotijohto.

Korihait ei avauskympin jälkeen päästänyt Katajaa juurikaan repimään merkittävästi lisää eroa tulostaululla, mutta vieraiden harmiksi ero ei myöskään merkittävästi kaventunut kamppailun edetessä. Kotijohto aaltoili kahdenkymmenen pisteen tienoilla lähestulkoon läpi ottelun, Katajan käydessä parhaimmillaan 32 pisteen karkumatkalla, mutta vierailijoiden pirteät otteet kavensivat päätössummeriin mennessä kotivoiton lukemiin 93-68 (51-30).

Voitolla Kataja nousi Korisliigan sarjataulukossa jo sijalle 3.

- Oli hieno havaita, että olimme valmiita heti pelin alussa. Voiton lisäksi oli tärkeää jakaa peliminuutteja tasaisesti, sillä olemme nyt keskellä jaksoa, joka sisältää kuusi peliä yhdessätoista päivässä, muistutti Kataja-luotsi Greg Gibson.

Tommi Huolilan aikuisen miehen tupla-tupla 12 pisteellä ja 14 levypallolla, höystettynä 2 torjunnalla vauhditti Katajan pelaamista läpi illan molemmissa kenttäpäädyissä. Ilari Seppälä seurasi Huolilan esimerkkiä operoidessaan niin ikään tupla-tuplan 10 pisteellä ja 10 koriin johtaneella syötöllä.

Korihaiden valopilkkuna vaikeassa ottelussa säihkyi sähköinen sisäpelaaja Juan Pattillo, joka toimitti 19 pisteen, 13 levypallon ja 4 koriin johtaneen syötön tilastorivin. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Kevin Bracy-Davis (11/5/3 syöttöä) sekä Matthew Gibson (10/4/5 syöttöä/3 riistoa).

Ottelutilastot: Kataja - Korihait
 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia