Kataja maksoi kalavelkoja Joensuussa – Korihait vajosi sarjataulukon pohjalla entistä syvemmälle

8.1.2020 22:24 Korisliiga-kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Kataja, Kobrat, Kauhajoki ja Lahti.

Jarred Ogungbemi-Jackson nousi Katajan sankariksi illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Katajan päävalmentaja Juha Sten muisteli ennen ottelua, kuinka Vilpas vei kauden alussa pisteet Katajan nenän edestä viime hetken heitolla. Joensuussa päästiin todella maksamaan kalavelkoja, kun ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi yhden ainoan pisteen erolla, 89–88.

Tällä kertaa lopputulos ei jäänyt ratkaisuheiton varaan, sillä Jarred Ogungbemi-Jackson sinetöi pelin Katajalle upottamalla kaksi vapaaheittoaan kolme sekuntia ennen loppusummeria. Vapaaheitot toivat Katajalle neljän pisteen turvavälin, joten Vilpasta ei auttanut, vaikka Henri Kantonen onnistuikin viimeisessä kolmen pisteen heitossaan ja kavensi eron pisteeseen. Aika loppui takaa-ajajilta kesken.

Ogungbemi-Jackson oli jo ennen ratkaisevia vapaaheittojaan tehnyt voiton eteen kovaa työtä, sillä hän keräsi yhteensä 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Emme ole pelanneet kärkijoukkueita vastaan kovin hyvin, joten oli hienoa, että pystyimme ottamaan tänään tärkeän voiton, kommentoi Katajan laituri Matias Ojala.

Vilpas joutui pelaamaan ilman pelinjohtajaansa taikuri Teemu Rannikkoa, jonka kausi on näillä näkymin kokonaan päättynyt. Rannikko on ollut joukkueelle elintärkeä lenkki, ja riveistä puuttuu vielä hyvän aikaa Juho Nenonenkin, joten joukkue antoi tappiosta huolimatta merkin kiitettävästi toimivasta pelaamisesta ilman kahta tärkeää pelinappulaa.

– Onneksi on paljon aikaa vielä treenata ja kehittyä tällä porukalla, totesi Vilppaan kovimman pistesaldon, 23, kerännyt takamies Mikko Koivisto.

Ottelutilastot

 

Kauhajoki kiihdyttää kärkikaksikon kintereille

Hallitseva mestari Karhu Basket pitää nyt Korisliigan kolmatta sijaa kuuden pisteen erolla seuraavana tulevaan Tampereen Pyrintöön. Karhun asema vahvistui tänään, kun se kaatoi Kotkassa KTP-Basketin 89–95. Karhun edellä runkosarjassa ovat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

Kauhajoen sankareita ottelussa olivat Cameron Jones 24 pisteellään ja seitsemällä syötöllään, Samuel Givens myöskin 24 pisteellä sekä tuorein vahvistus Skylar Spencer 14 pisteellään ja 12 levypallollaan. Luvuista huolimatta korkein +/–-saldo merkittiin laituri Antti Niskaselle, jonka positiivinen vaikutus oli lopun piste-eroon nähden yllättävän korkea 23.

– Spencer on päässyt hyvin joukkueeseen mukaan, vaikka alla on vasta kahdet yhteiset harjoitukset, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies uuden pelaajansa toista perättäistä vaikuttavaa suoritusta.

KTP:llä edukseen erottui 22 pistettä ja kahdeksan levypalloa tilastoinut Byron Wesley. Myös Joonas Lehtoranta teki hyvää työtä 16 pisteellä ja viidellä syötöllä.

– Olimme valmistautuneet Kauhajoen säkittävään puolustukseen, ja sitä vastaan pallon liikkeen pitää olla hyvää. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla vain kolme syöttöä, ja vasta toisella jaksolla lukua saatiin nostettua. Omaan peliini olin tyytyväinen, vaikka eihän se lämmitä, kun häviämme, totesi Lehtoranta.

Ottelutilastot

 

Voittoja koettiin playoff-viivan alapuolellakin

Korihaiden ahdinko jatkui kotikentällä, kun Kobrat kävi hakemassa pisteet mukaansa tuloksella 82–94. Molemmat joukkueet ovat parhaillaan playoff-viivan alla, mutta Korihaiden tilanne on poikkeuksellisen synkkä. Uudenkaupungin ylpeydellä on tilillään vain kolme voittoa ja 21 tappiota, ja edellä menevään Uraan on välimatkaa peräti kahdeksan pistettä.

Kobrien kovin pistemies ottelussa oli Jordan Capps 26:lla, ja Korihaiden puolella tilastoa johti Richaud Pack 21:llä.

– Emme voi voittaa ketään, ellei meiltä löydy ylienergiaa. Sitä yritimme hakea, mutta ei tullut, kommentoi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Ottelutilastot

Sarjataulukon yhdeksättä sijaa pitävä Lahti Basketball puolestaan otti kotivoiton seitsemännellä sijalla majailevaa BC Nokiaa vastaan. Tiukka peli ratkesi lopulta luvuin 77–75.

Lahden parhaat pisteet säkitti Devante Wallace, jolta niitä löytyi ottelun päätteeksi 15. Logan McLane säesti 14 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Hävinneen BC Nokian valopilkut numeroiden osalta olivat Stacy Davis 20 pisteellä ja Demarcus Holland 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson nosti ottelun jälkeen hattua kuitenkin nimenomaan Lahden Vesa Mäkäläiselle, joka teki tärkeät pisteet ratkaisevalla hetkellä.

– Varsinkin Mäkäläisen kolmonen lopussa oli meille kohtalokas. Meillä oli hyviä paikkoja, mutta emme osanneet viimeistellä. Meillä oli kuitenkin vain 10 menetystä koko ottelussa, kommentoi Gibson.

Ottelutilastot

Asiat

 
2.9.2021 10:16 Korisliiga

Rhamel Brown täydentää Kataja Basketin kokoonpanon

Korisliiga-kauteen valmistautuva joensuulainen Kataja Basket on solminut sopimuksen 201-senttisen Rhamel Brownin, 29, kanssa.

31.8.2021 08:40 Korisliiga

Lee Skinner Kauhajoelle

Karhu Basket on solminut sopimuksen viime kaudella Tšekissä pelanneen 29-vuotiaan, nelospaikalla viihtyvän Lee Skinnerin kanssa.

30.8.2021 08:18 Korisliiga

Amir Hinton ja Makuach Maluach Kouvoihin

Kouvolan Kouvot on vahvistanut tulevan kauden kokoonpanoaan Amir Hintonilla sekä Makuach Maluachilla.

27.8.2021 09:02 Korisliiga

203-senttinen Devin Thomas täydentää Seagullsin kokoonpanon

Helsinki Seagullsin on solminut sopimuksen yhdysvaltaisen Devin Thomasin kanssa. Viime kaudella Thomas pelasi Tanskan liigassa.

25.8.2021 10:03 Korisliiga

Brandon Sherrod Seagullsin korin alle

Helsinki Seagulls on solminut sopimuksen edelliset viisi kautta Italian Serie A2 -liigassa pelanneen Brandon Sherrodin kanssa.

23.8.2021 08:47 Korisliiga

Robert Bärlund palaa Lahti Basketballiin

Lahtelaisseura on solminut kaksivuotisen sopimuksen 23-vuotiaan Bärlundin kanssa. Kaksi edellistä kautta seuran oma kasvatti vietti Augustan yliopistossa.

20.8.2021 10:41 Korisliiga

Elisa Hakanen Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtajaksi

Pitkäaikaisen toiminnanjohtajan, Liikuntaneuvos Jarmo Hakasen siirtyessä eläkkeelle seuran hallitus on nimittänyt uudeksi toiminnanjohtajaksi Elisa Hakasen.

20.8.2021 10:31 Korisliiga

Mestaruuden NBA:n G-liigassa voittanut Tim Bond Seagullsiin

Korisliiga-kauteen valmistautuvan Helsinki Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys tulevalle kaudelle on 201-senttinen Tim Bond.

20.8.2021 09:27 Korisliiga

201-senttinen Andre Norris vahvistamaan Bisonsia

Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Andre Norrisin, 27, kanssa.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

11.8.2021 16:50 Korisliiga

Urald King täydentää KTP-Basketin kokoonpanon

Kotkalaisseura solmi sopimuksen 31-vuotiaan Urald Kingin kanssa. Sentteri-laitahyökkääjän myötä joukkueen kokoonpano on valmis lokakuun alussa alkavaan kauteen.

9.8.2021 09:07 Korisliiga

Kokenut Benjamin Raymond Kobrien haaviin, Wesson ja Lutete vahvistamaan joukkuetta

Kobrat on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen meritoituneen ja Suomessa kahteen otteeseen pelanneen Raymondin kanssa. Lisäksi joukkue solmi sopimukset Andre Wessonin ja Christian Luteten kanssa.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

4.8.2021 13:46 Korisliiga

Serbialainen Balsa Dragovic Korihaiden testiin

Korisliiga-kauteen valmistautuva Uudenkaupungin Korihait testaa neljänneksi ulkomaalaisvahvistukseksi serbialaista sentteriä Balsa Dragovicia. Koeaika on kahden viikon mittainen

31.7.2021 09:00 Korisliiga

Cortez Edwards on Bisonsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys

Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut yhden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 24-vuotiaan Cortez Edwardsin kanssa. Edwards on 186-senttinen takamies, joka saapuu Loimaalle Iso-Britannian pääsarjasta.

26.7.2021 11:16 Korisliiga

Bryan Griffin täydentää Salon Vilppaan ulkomaalaisosaston

Tuoreen Suomen mestarin Salon Vilppaan ulkomaalaisosasto on nyt kasassa Korisliiga-kauteen 2021-22. Kolmikon Jeremiah Wood, Marcus LoVett ja Brian Fobbs täydentää sisäpelaaja Bryan Griffin, 23, joka aloittaa Salossa ensimmäisen kautensa ammattilaisena.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

22.7.2021 08:18 Korisliiga

Kanadalainen Terry Thomas vahvistaa monipuolisuudellaan BC Nokiaa

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja kanadalainen Terry Thomas, 29, ovat solmineet sopimuksen tulevasta kaudesta. 193-senttinen Thomas saapuu Nokialle kotimaansa Canadian Elite Basketball Leaguesta, jossa hän pelaa paraikaa.

Näytä lisää vastaavia