Kataja voiton päähän ensimmäisestä mestaruudestaan, Bisons kaatui yli 3000 katsojan edessä

16.5.2015 20:43 Korisliigan finaalien kolmannessa ottelussa Kataja Basket haki revanssin keskiviikkoisesta vierastappiostaan, kun joensuulaiset veivät Bisons Loimaata 3348 katsojan edessä Mehtimäen Jäähallissa 84-73 (44-43). Kataja johtaa nyt ottelusarjaa 2-1 ja Suomen mestaruus on katkolla huomenna Turun HK-Areenalla.

Tommi Huolila nousi Katajan sankariksi kolmannessa finaalissa.

Uskomattoman taitava Robert Arnold pujotteli Katajalle 17 pistettä.

Mehtimäen Jäähalliin oli saapunut kannustamaan peräti 3348 koripallofania.

Teemu Rannikko hakee ensimmäistä Suomen mestaruuttaan huomenna kotikaupungissaan Turussa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


Kataja sai ottelua ennen jobinpostia, kun luottosentteri Tom Knight ei osoittautunut pelikuntoiseksi. Knightin paikkaajaksi aloitusviisikkoon nostettiin 22-vuotias Tommi Huolila, joka pelasi nuoren Korisliiga-uransa parhaimman pelin oikeaan aikaan.

Bisons piti vielä avausneljänneksen peliä käsissään, mutta lyhyen tauon jälkeen huippukaksikko Teemu Rannikko ja Robert Arnold johdattivat Katajan 6 pisteen takaa-ajoasemasta kuskin paikalle. Puoliaikatauolle mentiinkin Katajan johdossa 44-43.

Kolmannen neljänneksen lopulla Kataja siirtyi selkeämpään johtoon, kun joensuulaispelaajat upottivat kolmosia yksi toisensa jälkeen. Petri Virtasen kaukoheitto ja Teemu Rannikon and-one-lay-up veivät neljänneksen päätteeksi Katajan 12 pisteen johtoon.

Joensuulaisten koko pelin erinomaisesti toiminut puolustus piti huolen, että Bisons ei päässyt enää päätösneljänneksellä uhkaamaan Katajan johtoasemaa.


Huolila: ”Tiesin, että on isot saappaat täytettävänä”


- Urheilu on hieno juttu. Bisons on mielettömän kova joukkue, tiesimme sen. Yritimme luoda joukkueeseen positiivisen ja voittamisen mielentilan ja tästä näitä tarinoita syntyy, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen aloitti.

- Meillä on hyviä pelaajia, hyviä roolipelaajia ja hienoja tarinoita. Olimme tänään rennolla fiiliksellä, tosin hyvin väsyneitä loppua kohden.

Katajan ehdottomiin onnistujiin kuuluivat superkaksikko Rannikko (20/2/5 syöttöä) ja Arnold (17/11). Petri Virtanen (15/3) oli jälleen mies paikallaan tiukoissa paikoissa, kuten myös Ken Horton (15/11/3 syöttöä).

Joukkueen yllätyssankariksi nousi kuitenkin Knightin korvannut täyttänyt Huolila, joka heitti 12 pistettä hyvillä tarkkuuksilla ja kahmi 5 levypalloa.

- Tiesin, että on isot saappaat täytettävänä, kun Tom puuttui. Tänään mielestäni onnistuin siinä. Huomenna on onnistuttava uudestaan, Huolila kommentoi pelin jälkeen.


Gibson: ”Hävisimme paljon 1-1-kamppailuja”


Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kehui lehdistötilaisuudessa Katajaa, mutta oli myös tyytymätön joukkueensa puolustuspelaamiseen.

- Kataja ansaitsi voittaa tänään. Aloitimme hyvin, mutta loppua kohden tuli liikaa virheitä, muutama menetys, joista Kataja rankaisi välittömästi. Hävisimme paljon 1-1 kamppailuja joita ei vaan voi hävitä. Kataja oli erinomainen tänään, mutta nyt aloitamme valmistaudumme huomiseen.

Bisonsin selkeä ykkönen oli Tuukka Kotti, joka 17 pisteen lisäksi napsi 14 levypalloa ja torjui kahdesti. Taustatukea antoivat vahvistuskolmikko Martin Zeno (14/4/5 syöttöä), Ian Hummer (13/4) ja Anthony Hilliard (11/9).

Pierre Jallow pelasi myös tehokkaat minuutit, kun vain reilussa viidessä minuutissa sentteri heitti 8 pistettä ja haki 4 levypalloa.

Suomen mestaruus on katkolla huomenna sunnuntaina 17.5., kun Bisons isännöi Katajaa Turun HK-Areenalla kello 16:00.

 

 
23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia